کد خبر: ۳۲۷۱۲۱
زمان انتشار: ۱۰:۵۸     ۲۹ تير ۱۳۹۴
روزنامه آرمان نوشت: معجزه‌ای رخ نداده و صرفا یک اتفاق است و مسائلی که ناخواسته، غیرقانونی و غیرمتعارف برای ایران به وجود آمده بود، به واسطه مذاکرات در ظاهر در حال مرتفع شدن است.
به گزارش پایگاه 598، روزنامه آرمان، امروز دوشنبه 94/4/29 طی یادداشتی به قلم کیومرث یزدان‌پناه، کارشناس سیاست خارجی نوشت: در توافق ایران و شش قدرت جهانی معجزه‌ای رخ نداده است. این توافق در صورتی که همه چارچوب‌های آن براساس آنچه روی کاغذ آمده، عملیاتی شود و به عنوان یک قطعنامه جدید توسط شورای امنیت صادر شود، می‌تواند بر روابط منطقه‌ای ایران و کشورهای منطقه اثرگذار باشد و به استقرار صلح و ثبات در منطقه بحرانی خاورمیانه کمک کند. در عین حال مسائل ایران با کشورهای منطقه فراتر از این توافق است و کشورها باید به صورت جدی و بنیادین مسائل خود را درون منطقه‌ای حل و فصل کنند.

فراهم آمدن ترتیبات فراملی و چندجانبه به عنوان یک ابزار موثر در روابط کشورها، ساختار روابط هر کشوری را دچار تغییر می‌کند و در چارچوب همکاری‌های دو جانبه منطقه‌ای و بین‌المللی، شخصیت خاصی را فراهم می‌کند. مبتنی بر این اصل، توافق هسته‌ای که میان جمهوری اسلامی ایران و گروه موسوم به 1+5 در 23 تیرماه در وین اتریش به وجود آمد، بعد از مدت‌ها کشمکش میان ایران و غرب و همچنین فشارهای مضاعف و غیر متعارفی که غربی‌ها به واسطه فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای به ایران وارد کرده بودند، در حال باز کردن فازی جدید و تغییر روند قبلی است.

نوع فشارهای غربی‌ها در 13-12 سال اخیر در روابط ایران با همسایگان و منطقه و حتی درون قاره‌ای هم اثرات منفی گذاشته بود. اختلاف نظر بین کشورها حتی بین ملت‌ها و اقوام در همه طول تاریخ وجود داشته است، همچنان هم وجود دارد، در آینده هم خواهد بود و موضوعی نیست که به صفر برسد. بر این اساس معجزه‌ای رخ نداده و صرفا یک اتفاق است و مسائلی که ناخواسته، غیرقانونی و غیرمتعارف برای ایران به وجود آمده بود، به واسطه مذاکرات در ظاهر در حال مرتفع شدن است. اگر این اتفاق رخ دهد، دیدگاه‌ها و واکنش‌های متفاوتی را که در عرصه ملی و بین‌المللی پیرامون رابطه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و منطقه ایجاد می‌کند، بحث برانگیز می‌شود. این موضوع می‌تواند سرآغازی باشد برای رفع کدورت‌های منطقه‌ای و همچنین بازگشت به سمت آرامش و ثبات در منطقه‌ای که متاسفانه به‌شدت گرفتار است و چند کشور موثر آن درگیر جنگ‌های داخلی، جنگ‌های تروریستی و نیابتی و غیره هستند. بر این اساس هرچه جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت تاثیرگذار و یک کشور مستقل از ثبات و امنیت ملی و فراملی برخوردار باشد، به همان میزان هم می‌تواند در مسائل منطقه‌ای هم تاثیرگذار باشد. اختلاف نظرهای کشورهای عربی منطقه با ایران چندان ارتباطی به پرونده هسته‌ای نداشت و برگرفته از نفوذ و قدرت نفوذپذیری ایران در کشورهای منطقه است. با وجود انقلاب‌ها و بیداری اسلامی رخ داده درکشورهای عربی، این کشورها بیشتر از آن زاویه نگران‌اند که موج دموکراسی خواهی درکشورهای‌شان براساس مدل جمهوری اسلامی در ایران دامن آنها را بگیرد. این مساله باعث شده است که درحال حاضر روابط ایران با کشورهای منطقه شرایط خوبی را تجربه نمی‌کند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها