اما در عین خوشبینی مذاکره کنندگان ایرانی، وال استریت ژورنال از بالا گرفتن تنش ها در ساعات پایانی مذاکرات خبر داد. این سایت خبری، به نقل از اشخاص نزدیک به مذاکرات نوشت: ”هرچه مخالفت های کنگره در امریکا و مخالفان توافق در ایران بیشتر باشد، شانس رسیدن به توافق حتی با وجود پیشرفت هایی که تا کنون داشته ایم کمتر می شود."
در همین رابطه اوباما در سخنانی اظهار داشت: ”حتی اگر تمام تلاشم را بکنم تا کنگره را با خود همصدا کنم اما باز هم شانس رسیدن به توافق کمتر از 50-50 است!" وی علت این نگرش را خود را اینگونه بیان کرد که امریکا هرگز دنبال یک توافق حداقلی نبوده است و یک توافق ضعیف یا ناخوشایند را به عدم توافق ترجیح نخواهد داد. سناتور دیک دوربین در گفتگو با پولیتیکو در تکمیل توضیحات اوباما گفت: ”اما اگر توافقی صورت بگیرد که استانداردهای مدنظر پرزیدنت اوباما در آن لحاظ شده باشد قطعا از ما خواهد خواست تا بدون پیش داوری درباره ی پذیرش آن فکر کنیم."
اما یکی از چالش های باقی مانده که سنای امریکا را از پذیرش توافق منصرف می کند، موضوع افزایش تنش های نظامی در منطقه است. ویلیام هارتونگ مدیر پروژه ی تسلیحات و امنیت در مرکز سیاست بین الملل در واشنگتن در این رابطه اعلام کرد: ”در تئوری، توافق با ایران باید به کاهش تنش ها در منطقه بیانجامد و تقاضا برای تسلیحات بیشتر را کم کند (زیرا توافق، ایران را به کشوری بی خطر تبدیل خواهد کرد). اما ما معتقدیم در عمل و حتی در کوتاه مدت، توافق با ایران منجر به افزایش تقاضا برای سلاح خواهد شد (زیرا به ایران اعتماد نداریم که با برخورداری از مزایای توافق، به تعهدات خود پایبند بماند و سوء استفاده نکند)."
با این حال و فارغ از اظهارنظرهای مقامات امریکایی، طرف روسی و ایرانی معتقدند امروز نتیجه ی توافق مشخص خواهد شد. یورونیوز به نقل از لاوروف نوشت: ”ما به یک توافق جامع نزدیک شده ایم. امیدواریم یک توافق دائمی، راه را برای رفع تحریم ها علیه ایران باز کند."
حال باید دید وقتی یک طرف مذاکره تمایلی برای پایان دادن به این ماجرای 12 ساله نشان نمی دهد، تیم ایرانی چه تمهیدی اندیشیده است که وی را به خاتمه ی موضوع ترغیب کند.