کد خبر: ۳۲۵۰۲۴
زمان انتشار: ۱۲:۰۹     ۱۶ تير ۱۳۹۴
شربت خاکشیر یکی از نوشیدنی‌های سنتی ایران است که بیشتر در فصل تابستان و به‌صورت خنک مصرف می‌شود.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از باشگاه خبرنگاران، شربت خاکشیر از ترکیب آب، دانه‌های خاکشیر، شکر، گلاب و یخ تهیه می‌شود. برخی نیز آبلیمو نیز در آن می‌ریزند. همچنین می‌توان به‌جای شکر از عسل استفاده کرد.

خواص شربت خاکشیر
شربت خاکشیر از گذشته دوای گرمازدگی بوده است. نوشیدن این شربت سبب کاهش درجه حرارت بدن، تسکین سردرد و رفع بیحالی و سرگیجه ناشی از گرما می‌شود. شربت خاکشر همچنین سبب تقویت معده و جهاز هاضمه گشته و در رفع التهاب‌های کلیه و مجاری آن موثر است. مصرف خاکشیر به علت داشتن پتاسیم می‌تواند تا حدودی کمبود الکترولیت بدن در فصل گرما را جبران کند.

فواید مصرف شربت خاکشیر در ماه رمضان

در ماه رمضان حتی بعد از افطار ممکن است همچنان احساس تشنگی و عطش داشته باشید. امّا نمی دانید چطور باید تشنگی تان را رفع کنید. پیشنهاد طب سنتی، شربت خاکشیر است.

 تقویت کلیه با شربت خاکشیر
یکی از مهم ترین عملکردهای شربت خاکشیر در ماه رمضان، ادرارآور بودن آن است. در ماه رمضان، کلیه ها به علّت کم آبی بدن دچار اختلال می گردند.

شربت خاکشیر کلیه ها را تقویت می کند، ادرار را افزایش می دهد و سموم را از بدن خارج می سازد. این کار به خنک شدن بدن نیز کمک می کند.

کاهش خشکی پوست با  شربت خاکشیر
در ماه رمضان، دچار خشکی و التهاب پوست خواهید شد زیرا بدن تان به شدت کم آب است و در طول روز به علّت گرمای تابستان بیشتر عرق می کنید.

خاکشیر سرشار از امگا۳ است و در درخشندگی و طراوت پوست نقش به سزایی دارد. هم چنین خاکشیر، با افزایش اکسیژن پوست، سلول های پوستی را تحریک می کند و تولید فیبروبلاست را افزایش می دهد. درنتیجه شما پوستی درخشان و مرطوب خواهید داشت.
 
یکی دیگر از تاثیرات شربت خاکشیر بر پوست، رفع جوش هاست. اگر خاکشیر را با اندکی ترنجبین مخلوط کنید و موقع افطار بنوشید، پوست شما از جوش های پوستی در امان خواهد بود.

  
تنظیم دستگاه گوارش با خاکشیر
خاکشیر خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد و به تنظیم دستگاه گوارش کمک می کند. التهاب ناشی از اسهال را از بین می برد و مانع بازگشت اسید معده می شود.

اگر به جای شکر، از عسل برای شیرین کردن شربت خاکشیر استفاده کنید، بعد از افطار کمتر دچار دل ضعفه می شوید.

نحوه ی درست کردن  شربت خاکشیر
باید پیش از هرکاری خاکشیر را سنگ شور کنید که البته کار دشواری است. بعد از تمیز شدن دانه های خاکشیر، آن را با آب سرد، چند قالب یخ، اندکی گلاب و شکر مصرف کنید.

اگر برایتان دشوار است که هر دفعه خاکشیر را سنگ شور کنید، می توانید یک بار حجم زیادی از آن را سنگ شور کرده و باقیمانده ای را که نمی خواهید در همان موقع مصرف کنید، همراه با آب در قالب هایی کوچک بریزید و فریز کنید.

هشدار!
فراموش نکنید که شیرین کردن بیش از حدّ شربت خاکشیر، موجب بروز مشکلات گوارشی و پوستی در ماه رمضان می شود. علاوه بر این، مصرف بیش از اندازه ی شربت خاکشیر به علّت افزایش اشتها، ممکن است باعث اضافه وزن تان گردد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها