به گزارش 598 به نقل از ايكنا، حجتالاسلام والمسلمين «محمدرضا صالح»، معاون فرهنگی و تربيتی جامعةالمصطفی(ص) دوم دیماه در كارگروه بررسی «رخداد بيداری اسلامی» دومين اجلاس سراسری مسئولان تشكلهای فرهنگی المصطفی(ص) كه در سالن شهيد عارفالحسينی مجتمع آموزش عالی امام خمينی(ره) برگزار شد، نقش و رسالت حوزههای علميه و طلاب علوم دينی را در مسايل كلان جهان اسلام سنگين توصيف كرد.
وی با اشاره به تحولات بیسابقه رخداده در جهان اسلام، گفت: طلاب معارف دين با توجه به مبانی و انديشههای امام راحل كه سياست را عين ديانت و ديانت را عين سياست میدانستند، نبايد به مسايل صرف علمی، تفسير و فلسفه بپردازند و تنها در كتابخانهها ممحض شوند.
معاون فرهنگی و تربيتی جامعةالمصطفی(ص) با بيان اينكه علما و روحانيان از ديرباز نقش رهبری و جهتدهی به جوامع را به عهده داشتند، عالم به زمانه بودن را از ويژگیهای روحانی برتر عنوان و تصريح كرد: حوزه بیاطلاع از نيازها و حركت جهان اسلام، زنده، پويا و فعال نيست.
وی در ادامه با اشاره به تصريح رهبر معظم انقلاب بر رسالت و نقش حوزويان در برابر مسايل كلان اسلام، به بررسی نقش طلاب و حوزويان در رخداد بيداری اسلامی پرداخت و بر شناخت ظرفيتهای فكری و رسانهای حوزههای علميه و طلاب غيرايرانی در اين زمينه تأكيد كرد.
حجتالاسلام صالح، گناه خواصی كه در برههای از زمان متوجه نقش خود نيستند و رسالت خود را به درستی تشخيص نمیدهند، نابخشودنی توصيف و تصريح كرد: رسالت و مسئوليت سنگينی را كه حوزويان در برابر خيزش و بيداری اسلامی برعهده دارند، به راحتی نمیتوان ناديده گرفت.
وی با اشاره به دو گفتمان اسلام آمريكايی و اسلام ناب محمدی كه از سوی امام خمينی(ره) معرفی شد، به بررسی ويژگیهای اين دو پرداخت و گفت: اسلام آمريكايی همان اسلام اموی است كه طرفداران آن به نام اسلام در برابر ولايت ايستادند و با تكبير مقابل امام حسين(ع) صف كشيدند.
اين استاد حوزه با بيان اينكه حضرت امام خمينی(ره) اين دو روش را با توجه به تاريخ و منطبق با دنيای امروز ارايه دادند، ابراز داشت: مهمترين ويژگی اسلام ناب مسأله جدا نبودن دين از سياست بود كه اگر رگههايی از تفكر جدا بودن دين از سياست در بين برخی مشاهده شود، خطرناك است.