سرویس خواندنی های 598: در پاسخ به
مندرجات کذب بعضی از خبرگزاری ها و روزنامه جام جم مورخ 28/9/90 در خصوص
مصرف محصولات پروتئینی بویژه سوسیس و کالباس که باعث تشویش اذهان عمومی
گردیده توضیحات زیر به استحضار می رسد:
1-در تاریخ های ذکر شده، رئیس سازمان هیچ مصاحبه ای نکرده اند.
2-فرآورده
های پروتئینی همانند سوسیس و کالباس تولید شده در صنایع غذایی و کارخانه
های تحت نظارت سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت و دارای پروانه ساخت ایمن و
سالم می باشند و سازمان علاوه بر نظارت بر تولید در سطح عرضه نیز نظارت
مستمر دارد. از جمله آن می توان به طرح PMS سازمان غذا و دارو و بازرسی های
بازرسان وزارت بازرگانی اشاره نمود که محصولات پروتئینی نیز از این موضوع
مستثنی نیستند.
3-استفاده از MDM (گوشت جداسازی شده به روش مکانیکی
از استخوان) در شرایط بهداشتی و تحت نظارت بهداشتی، مورد تائید کلیه سازمان
های بهداشتی دنیا از جمله ایران می باشد.
4-استفاده بیش از اندازه و خارج از توصیه متخصصین تغذیه از سوسیس و کالباس، همانند سایر مواد غذایی را هیچ کس توصیه نمی کند.
5-با
توجه به الگوی شهری و ماشینی و گسترش بیماری های غیرواگیر همانند قلبی و
عروقی، دیابت و ... کلیه متخصصان استفاده از فست فودها را محدود یا توصیه
نمی نمایند.
6-کلیه مردم و شهروندان عزیز باید در هنگام خرید
محصولات غذایی به پروانه و مجوزهای بهداشتی سازمان غذا و دارو دقت نموده و
از مصرف محصولات غذایی متفرقه و مجهول که معمولا در کارگاه های غیرمجاز
تولید می شوند پرهیز نمایند.
دکتر سعداله پرویزی/ مدیر کل دفتر رئیس سازمان غذا و دارو و روابط عمومی
گفتنی
است چندی پیش در این بخش خواندنی های 598 به نقل از خبرگزاری فارس خبری مبنی بر تولید سوسیس و کالباس هایی که از
خمیر مرغ تولید می شود منتشر کرده بودیم که در آن رئیس سازمان غذا و دارو
گفته بود حتی اگر جلوی چشمم از بهترین جای گوشت هم در تولید این فرآوردهها استفاده کنند لب به سوسیس و کالباس نمیزنم.