کد خبر: ۳۱۲۰۰
زمان انتشار: ۲۰:۲۲     ۲۷ آذر ۱۳۹۰
میدان گازی آرش در شمال خلیج فارس در یک منطقه خنثی یا مشترک بین ایران و کویت واقع شده و 5 درصد آن در سرزمین ایران است. این میدان در سال 1967 ( 1346 خورشیدی) توسط شرکت نفتی ژاپنی " ای ـ او ـ سی" ، کشف شد که بخش اعظم هزینه های آن توسط دولت وقت ایران پرداخت شد اما اکنون کویت و عربستان سعودی قصد دارند با تمامی توان از آن برداشت کنند
بولتن نیوز: کویت و عربستان سعودی در یک اقدام یکطرفه و بدون در نظر گرفتن منافع ایران، قصد دارند که در میدان گازی آرش اقدام به اکتشاف و بهره برداری کنند و منابع این میدان مشترک را برداشت کنند.

این دو کشور در این میدان که به آن نام میدان "الورده" داده اند، قصد دارند که با چاه های اکتشافی توصیفی برنامه توسعه و گسترش میدان را بدون حضور ایران پیگیری کنند.

تشکیلات "کی ـ جی ـ او " که به نام کمپانی مشترک سعودی ـ کویت مشهور است، مسئولیت فعالیت در این بخش خنثی یا مشترک بین دو کشور ایران و کویت را به عهده گرفته و حفاری میدان گازی آرش را از ماه سپتامبر میلادی (شهریورماه) در میدان آرش آغاز کرده است.


بر اساس این گزارش، دو کشور کویت و عربستان سعودی، بهره برداری از این میدان گازی را در اولویت قرار داده اند و با دو حلقه چاه اکتشافی ـ توصیفی در طی ماه های گذشته اقدام به حفاری کرده اند.

 بر آورد می شود که سهم هر یک از دو کشور بمیزان 500 میلیون فوت مکعب در هر روز باشد. این میزان قبلاً به مقدار 300 میلیون فوت مکعب در روز برآورد شده بود.

این میدان هم اکنون مورد تنازع ایران و دو کشور مذکور می باشد و هنوز ایران توافقی با این دو کشور بر سر برداشت از این میدان انجام نداده است.

چنین اتفاقی مانند این است که عربستان و کویت بدون اجازه وارد محدوده ای شده اند که مالکیت آن متعلق به ایران است زیرا 5 درصد از این میدان داخل مرز آبی خاکی ایران است و بقیه آن در منطقه خنثی و مشترک بین دو کشور ایران  وکویت واقع شده است.

 قبل از رسیدن توافق در مورد نحوه بهره برداری از میدان مشترک گازی بین سه کشور، هیچ کشوری حق فعالیت یکطرفه و انحصاری در مورد بهره برداری از این میدان را ندارد.


این در حالیست که حداقل 5 درصد از مساحت 70 کیلومتر مربعی میدان آرش در آبهای سرزمین ایران قرار دارد و این موضوع توسط دو کشور کویت و عربستان نادیده گرفته شده است.

میدان گازی آرش در شمال خلیج فارس در سال 1967 ( 1346 خورشیدی) توسط شرکت نفتی ژاپنی " ای ـ او ـ سی" ، کشف شد که بخش اعظم هزینه های آن توسط دولت وقت ایران پرداخت شد اما اکنون کویت و عربستان سعودی بدلیل نقش مهم محصول گاز در دنیا و همچنین نیاز آنها به گاز قصد دارند با تمامی توان و هر چه سریعتر به بهره برداری از این میدان گازی در شمال خلیج فارس بپردازند.

وزارت نفت جمهوری اسلامی باید از طریق مذاکره و از طریق مراجع حقوقی بین الملل، باید هرچه سریعتر جلو فعالیت های یکطرفه و غیر قانونی دو کشور کویت و عربستان را در ارتباط با بهره برداری از میدان گازی آرش  بگیرد  و متجاوزین به خاک و منافع کشورمان را سرجای خود بنشاند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها