کد خبر: ۳۱۰۳۵۴
زمان انتشار: ۱۳:۱۰     ۲۹ فروردين ۱۳۹۴
رایزن تجاری سفارت افغانستان در ایران با اشاره به تأثیر اشتراک فرهنگی دو کشور در روابط اقتصادی گفت: «دانش فنی» مهم‌ترین بخش صادرات ایران به افغانستان است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، الحاج عبد الهادی فرهنگ رایزن تجاری سفارت افغانستان در ایران به تحلیل و بررسی محورهای اقتصای چون برآیندی کلی از وضعیت اقتصاد در افغانستان، چالش‌ها و موانع پیش رو در مسیر پیشرفت و توسعه اقتصاد این کشور، بحث صادرات و واردات، ظرفیت‌های همکاری ایران و افغانستان پرداخت.

فرهنگ، رایزن تجاری سفارت افغانستان در ابتدای این گفت‌وگو با بیان نقش اقتصاد در زندگی مردم افغانستان و اینکه روزی حلال ملت‌ها بر پایه اقتصاد استوار است، اظهار کرد: اقتصاد در سرنوشت ملت‌ها نقش ارزنده و سازنده‌ای دارد و برای همین باید به آن توجه جدی شود.

وی با اشاره به روابط اقتصادی دو کشور ایران و افغانستان اذعان داشت: سقف صادرات ایران به کشور افغانستان بیش از دو و نیم میلیون دلار است که این رقم در حال افزایش است.

وی صادرات «دانش فنی» را مهم‌ترین بخش از صادرات ایران به افغانستان دانست.

رایزن تجاری افغانستان در رابطه با استقبال کالاهای ایرانی در افغانستان خاطرنشان کرد: در بحث مواد غذایی و شوینده از کالای ایرانی استقبال خوبی می‌شود و اکثر مردم افغانستان از کیفیت کالاهای ایرانی راضی بوده‌اند.

وی در ادامه دولت افغانستان را برای سرمایه‌گذاری علاقه‌مند دانست و اظهار داشت: اولویت دولت وحدت ملی افغانستان در بخش اقتصاد است که در این زمینه سرمایه‌گذاری‌هایی نیز انجام داده که عمده آن در بخش صنعت مواد غذایی، برق، انرژی خورشیدی و بادی است.

الحاج عبد‌الهادی خاطر نشان کرد: انتظار تاجران از دولت افغانستان به دلیل قدرت و امکانات بیشتر، ایجاد زمینه و بستری مناسب برای تولیدات و حمایت بانک‌ها است.

توسعه اقتصادی؛ ارزشمندترین پیشرفت یک جامعه

الحاج عبد الهادی فرهنگ، رایزنی تجاری سفارت افغانستان در ایران به بیان نقش اقتصاد در زندگی مردم افغانستان و اینکه روزی حلال ملت‌ها بر پایه اقتصاد استوار است، اظهار کرد: اقتصاد در سرنوشت ملت‌ها نقش ارزنده و سازنده‌ای دارد و برای همین باید به آن توجه جدی شود.

وی در ادامه صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: ارزشمندترین پیشرفت یک جامعه بر اساس اقتصاد استوار است، ما در کشور افغانستان با مشکلات اقتصادی مواجه هستیم و تبادل اقتصاد بین ایران و افغانستان در زمینه مختلف در تجارت، امر زیربنایی و مطالعاتی است و منجر به بهبود اقتصاد می‌شود.

صادرات ایران به افغانستان دو ونیم میلیون دلار است

رایزن تجاری سفارت افغانستان در ایران با اشاره به روابط اقتصادی دو کشور ایران و افغانستان اذعان داشت: بیش از دو میلیون و نیم دلار سقف صادرات ایران به کشور افغانستان است.

فرهنگ با بیان اینکه صادرات اقتصادی افغانستان به ایران در حال افزایش است، اظهار داشت: عمده این صادرات داروهای گیاهی و به ویژه کنجد است.

«دانش فنی» مهم‌ترین بخش صادرات ایران به افغانستان است

وی صادرات «دانش فنی» را مهم‌ترین بخش از صادرات ایران به افغانستان دانست و عنوان کرد: پروژه‌های زیادی در افغانستان از جمله سدسازی، نیروگاه آب گردان، راه سازی و فعالیت‌های ساختمانی در دست احداث است.

تأثیر اشتراکات فرهنگی ایران و افغانستان در روابط اقتصادی دو کشور

رایزن تجاری سفارت افغانستان در ایران در ادامه صحبت‌های خود اظهار داشت: از 12 سال گذشته پروژه‌های مختلفی از سوی وزارت اقتصاد و انرژی افغانستان در حال اجرا است و به دلیل اشتراکات فرهنگی بین دو ملت ایران و افغانستان این پروژه‌ها در حال پیشرفت است.

الحاج عبد الهادی فرهنگ، دو ملت ایران و افغانستان را همانند دو برادر دانست که در طول سالیان سال با یکدیگر همکاری داشته‌اند و در ادامه صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: بازار بکر و مناسبی در بخش پروژه‌ها در کشور افغانستان وجود دارد، از طریق بانک جهانی و کمک‌های جهانی که در کنفراس توکیو، لندن، آلمان و سویس و به ویژه همکاری‌های از جانب ایران به پیشرفت این پروژه‌ها شده است.

فعالیت شرکت‌های ایرانی چون صفا نیکو، پارس الکترونیک و گام پارس در افغانستان

وی صندوق ملی در بانک جهانی را دارای زمینه اقتصادی مناسبی در بخش پروژه‌ها، مالی و ذخیره پول دانست و در ادامه اظهار داشت: این پروژه‌ها رقمی شامل صد میلیارد دلار دارد و از جمله آن‌ها نیروگاه کابل و شمال افغانستان است که شرکت‌های ایرانی در زمینه‌های مختلف فعالیت داشته‌اند.

رایزن تجاری سفارت افغانستان در ایران با بیان اینکه در بخش صادرات و واردات شرکت‌های مختلفی در زمینه بهداشتی و شوینده‌ها در افغانستان تبلیغات می‌کنند، عنوان کرد: این شرکت‌ها بازار خوبی دارند و ثبات و امنیت اقتصادی در بازار این کشور را دارا هستند.

بانک‌ها در فعالیت‌ اقتصادی افغانستان نقش مهمی دارند

فرهنگ، نقش بانک‌ها را در فعالیت‌های اقتصادی افغانستان را مهم دانست و خاطرنشان کرد: شرکت‌های ایرانی در دادوستد با افغانستان مشکلی ندارند و علاقه‌مند هستند که مسئولان ایرانی این موضوع مهم را در نظر بگیرند که در نتیجه آن روابط اقتصادی بین دو کشور تنگاتنگ شود.

وی با اشاره به فعالیت‌های اداره حمایت از سرمایه‌گذاری در افغانستان به نام «آیسا» در ادامه صحبت‌های خود گفت: این سازمان ظرف مدت 24 تا 48 ساعت جواز کسب و ثبت شرکت‌های خارجی در افغانستان را صادر می‌کند و باعث پیشرفت پروژه‌ها می‌شود.

گمرک ایران در بخش ترانزیت با تجار افغانستان همکاری می‌کند

فرهنگ عدم تسریع صدور ویزا و روادید به تجار افغانستانی را از مشکلات این بخش اقتصاد دانست و تأکید کرد: گمرک ایران در بخش ترانزیت با تجار افغانستانی همکاری می‌کند و از بندرهای حاشیه خلیج فارس نظیر بندر چابهار، بندر لنگه، بندر عباس تا دریای خزر و بندر انزلی این ترانزینت‌ها وجود دارد.

استقبال مردم افغانستان از کالای ایرانی

وی در رابطه با استقبال کالاهای ایرانی در کشور افغانستان خاطرنشان کرد: در بحث مواد غذایی و شوینده از کالای ایرانی استقبال خوبی می‌شود و اکثر مردم افغانستان از کیفیت کالاهای ایرانی راضی بوده‌اند.

رایزن تجاری سفارت افغانستان در ایران با انتقاد از سوء استفاده برخی از تاجران که کالاهای بی‌کیفیت و مشابه استاندارد ایران را به کشور افغانستان صادر می‌کنند، اظهار داشت: برخی از این کالاها از استاندارد لازم برخوردار نیستند و مواد نفتی بی‌کیفیت که سرطان‌زا است به افغانستان صادر می‌شود.

لزوم جلوگیری از ورود کالای بی‌کیفیت به افغانستان

فرهنگ، با بیان اینکه صادرات کالاهای بی‌کیفیت در افغانستان منجر به ایجاد بازار یک بار مصرف در این کشور می‌شود، عنوان کرد: باید جلوی ورود کالاهای بی‌کیفیتی که از استاندارد لازم برخوردار نیست و در واقع شبه استاندارد کالاهای ایرانی است گرفته شود.

رایزن تجاری سفارت افغانستان در ایران با اشاره به صادرات داروهای گیاهی و به ویژه کنجد به ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس خاطرنشان کرد: کشمش، تنقلات از جمله دیگر محصولاتی است که به این کشورها صادر می‌شود.

ظرفیت مناسب بندر چابهار برای افغانستان و مشکلات پیش‌رو

وی بندر چابهار را دارای ظرفیت مناسبی برای کشتیرانی دانست و اظهار داشت: در بندر چابهار، اسکله شهید بهشتی و شهید کلانتری زمینه و بستر سازی مناسبی برای صادرات دارد.

رایزن تجاری سفارت افغانستان در ایران موانع اقامتی در کشور ایران را از جمله مشکلات پیش روی استفاده از این بندر تجاری برای تجارافغان دانست و گفت: در حالی که می‌توان در بند چابهار خطوط کشتی‌رانی ایجاد شود.

فرهنگ با اشاره به اینکه اگر کشتی‌های تجاری مستقیم به بندرچابهار بروند سبب برطرف شدن برخی موانع فعالیت تجار افغانستانی می‌شود، گفت: اگر مشکل کمبود ماشین در این بندر تجاری برطرف شود و همانند سایر مناطق آزاد باشد و به ماشین‌ها پلاک داده شود، بخشی از مشکلات تجار برطرف خواهد شد.

تجارت در کشور افغانستان به صورت سنتی و اعتباری است

رایزن تجاری سفارت افغانستان در ایران با بیان اینکه وقت تاجر طلا است و عدم تردد در نقاط مرزی از جمله مشکلات تاجران است است، اظهار داشت: تجارت در افغانستان به صورت سنتی و اعتباری است و به صورت تجارت بانکی و مدرن نیست تا فعالیت بانکی و گمرگی به همراه داشته باشد.

رفتارارزشمند و دوستانه پلیس گمرک با تجار افغانستان

فرهنگ رفتار پلیس گمرک ایران را با تجارافغانستانی مناسب، ارزشمند و دوستانه دانست و در ادامه صحبت‌های خود گفت: کالاهای ایران به پاکستان، ازبکستان و تاجیکستان از طریق کشور افغانستان ترانزیت می‌شود.

مسائل حقوقی؛ مشکلات تجارت ایران و افغانستان

رایزن تجاری سفارت افغانستان در ایران با اشاره به مشکلات تجارت ایران و افغانستان، تاکید کرد: مشکل ما مسایل حقوقی است و امیدواریم این موضوع مورد برسی قرار گیرد و در صورت عدم حل آن به داگاه‌ها ارجاع داده شود و یا اینکه از طریق امورمربوط قضایی پیگیری شود.

افغانستان در تولید نوشابه‌های غیر الکلی خود کفا است

الحاج عبد الهادی فرهنگ، از جمله سرمایه‌گذاری‌های در افغانستان را نوشابه‌های غیرالکلی دانست و گفت: افغانستان در تولید نوشابه‌های غیر الکلی خود کفا و صادر کننده با استاندار بالا است

اقتصاد؛ اولویت دولت وحدت ملی افغانستان

وی دولت افغانستان را برای سرمایه‌گذاری علاقه‌مند دانست و اظهار داشت: اولویت دولت وحدت ملی افغانستان بخش اقتصاد است و دراین ارتباط در زمینه‌های مختلف سرمایه گذاری‌هایی شده است.

رایزن تجاری سفارت افغانستان در ایران در ادامه صحبت‌های خود افزود: از جمله این سرمایه گذاری‌ها در بخش صنعت مواد غذایی، برق، انرژی خورشیدی و بادی است.

نقش مهم امنیت در سرمایه‌گذاری

وی با اشاره به اینکه چه عواملی در کاهش و افزایش سرمایه‌گذری در کشور افغانستان مؤثر است ، عنوان کرد: بحث امنیت مهم‌ترین مورد برای سرمایه‌گذاری است که ما در این رابطه با مشکل روبه‌رو هستیم و این مسئله را نباید از دور و از نگاه رسانه‌ها دید بلکه باید در خود افغانستان و از نزدیک شاهد آن بود.

رایزن تجاری سفارت افغانستان در ایران با معرفی کشورهای که در افغانستان سرمایه‌گذاری می‌کنند، خاطرنشان کرد: کشورهای اروپایی، امریکا، کانادا و ترکیه به ویژه در بخش ساختمانی و سرد خانه‌ها، کشورهای کره، چین، هند و پاکستان در بخش نیروگاه و راه‌سازی در افغانستان پروژه دارند و این سرمایه‌گذاری از طریق بخش خصوصی اجرا می‌شود.

مراکز فعال تولیدی در افغانستان

فرهنگ با اشاره به تولیدات و محصولات در افغانستان بیان کرد: شهرک‌های صنعتی خوبی در شهر کابل، هرات، جلال آباد، قندهار و مزا شریف داریم و در قندهار مهم ترین تولیدات اجناس شوینده بهداشتی و داروها وجود دارد و سرمایه گذاری می‌شود و نوشابه‌های غیرالکلی به کابل و عراق صاردات می‌شود.

کشورهای وارد کننده کالا به افغانستان

وی با بیان اینکه واردات افغانستان بیشتر از کشورپاکستان، ایران، ترکیه و چین است، در ادامه صحبت‌های خود افزود: واردات از ایران شامل شیرآلات و مواد ساختمانی و کالاهایی نظیر پارچه، پترو شیمی و مشتقات نفتی است.

انتظاران تاجران از دولت افغانستان

رایزن تجاری سفارت افغانستان در ایران در ادامه اظهار داشت: انتظار تاجران از دولت افغانستان به دلیل قدرت و امکانات بیشتر، ایجاد زمینه و بستری مناسب برای تولیدات و حمایت بانک‌ها است.

تأثیر شرایط اقتصادی بر جامعه سالم

فرهنگ در پایان صحبت های خود گفت: باید زمینه کار و اشتغال در کشورافغانستان ایجاد و شرایط مساعد فراهم شود تا خانواده‌ها در در رفاه کامل باشند، چرا که در این صورت جامعه سالم‌تر است و مسائل عقیدتی رعایت می‌شود.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها