به گزارش سرویس بین الملل پایگاه 598، پس از بیان مواضع قاطع رهبر معظم انقلاب درخصوص توافق لوزان که در جمع مداحان ایراد شد، مقامات و رسانه های امریکایی واکنش های مختلفی به نمایش گذاشتند. برخی رسانه ها که تا کنون قاطعانه از مذاکرات حمایت می کردند با دیدن انعطاف ناپذیری رهبر ایران درباره ی خطوط قرمزی که از حق و حقوق مسلم ایران [نظیر امنیت و استقلال آن] دفاع می کند، به تغییر صد و هشتاد درجه ای مواضع خود پرداختند.
سی ان ان با انتقاد از تفاهم نامه ای که در لوزان سوئیس امضا شده، این تیتر را برای مطلب خود انتخاب کرد: حقایق ناراحت کننده ای درباره ی توافق با ایران! سی ان ان معتقد است: ”رئیس جمهور امریکا فراموش کرده است این تحریم های کمرشکن اقتصادی بودند که ایران را بر سر میز مذاکره با شیطان بزرگ کشاندند. حال با چه توجیهی این تحریم ها باید برداشته شوند؟"
این درجه ی مخالفت با توافق با ایران زمانی از سوی سی ان ان به نمایش گذاشته شد که رهبر عالیقدر ایران خواب توافق بر سر خطوط قرمز ملت مسلمان ایران را برای امریکا آشفته کرد و بار دیگر هر توافقی را مشروط به رفع یکباره ی تحریم ها دانست. این شبکه تا پیش از این هیچگاه تا این حد مخالف توافق با ایران نبود. امریکایی ها که دفاع تمام قد دولتمردان ایران و برخی نمایندگان مجلس و علما از تفاهم لوزان را مترادف قطعی شدن توافق نهایی با شرایط مشخص شده در سوئیس دانسته بودند در مواجهه روشنگری های رهبر انقلاب شوکه شده و ناچار از مواضع سابق خود درباره ی توافق با ایران عدول کردند.
اما برخلاف آنچه برخی مقامات مذاکره کننده ایرانی و حامیان توافق سوئیس در اظهارات خود عنوان نموده اند، امریکا بارها به صراحت عنوان کرده است هیچگاه قصد نداشته تا تحریم ها را به یکباره بردارد. وال استریت ژورنال در مطلبی عنوان کرد: ”چیزی که رسیدن به توافق را دشوار می کند این است که رهبر ایران بر رفع دفعتی و یکباره ی تحریم ها اصرار دارد اما ایالات متحده عنوان کرده تحریم ها به صورت تدریجی برداشته خواهند شد."
از سوی دیگر برخی از مقامات
امریکایی که با شنیدن مواضع رهبر ایران امیدهایشان برای رسیدن به توافق مطلوب
امریکا کمرنگ شده است بار دیگر و با غلظت بیشتر از به کاربردن گزینه ی نظامی علیه
ایران سخن گفتند. اشتون کارتر وزیر دفاع امریکا روز جمعه اظهار داشت در توافقی که
با ایران صورت بگیرد باید بازرسی از تاسیسات [نظامی و هسته ای] ایران نیز گنجانده
شود.
وی افزود: ”توافق با ایران نه بر مبنای اعتماد بلکه بر مبنای تایید امریکا ایجاد خواهد شد... در هر حال گزینه ی نظامی همچنان روی میز است اما فقط در صورت نیاز به آن رجوع می کنیم. ما هنوز هم می توانیم از بمب های MOP (بمب هایی برای نفوذ به اعماق 200 متری و برای هدف قرار دادن تاسیساتی که زیر زمین پنهان شده اند) استفاده کنیم و ایران این را خوب می داند." منبع
البته او به این حقیقت اشاره نکرد که اگر امریکا به این راحتی می تواند تاسیسات هسته ای ایران را از بین ببرد چرا تا کنون این کار را نکرده است؟! دانستن علت این مسئله چندان دشوار نیست: حمله ی نظامی به ایران که در منطقه ای فوق استراتژیک واقع است به قدری برای امریکا پر هزینه و پر دردسر خواهد بود که گزینه ی نظامی حتی به عنوان آخرین تیر امریکا، گزینه ای است که آنها کوچکترین رغبتی به آن ندارند.
اما واشنگتن پست نیز که از حامیان توافق بود در مطلبی با عنوان تشریح یک فاجعه، توافق با ایران را با در نظر گرفتن خطوط قرمزی که رهبر ایران لحاظ کرده است فاجعه نامید! همچنین ای بی سی نیوز به نقل از مشاور سیاست خارجی اوباما، بن رودز، با تعیین تکلیف برای ایران با لحن وقیحانه ای نوشت: [آیت الله] خامنه ای و روحانی مجبورند با سیاست های بین المللی کنار بیایند!
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در سخنان تامل برانگیزی اظهار داشت: ایران نمی تواند حقایق توافق هسته ای را نادیده بگیرد.
این سخن وی را می توان اینگونه معنا کرد که برخلاف آنچه حامیان توافق اصرار بر القای آن دارند، مسائلی که در لوزان بر سر آنها توافق شده است حقایقی ناخوشایند هستند که برخی مسئولین و مقامات سعی داشتند طور دیگری آنها را عنوان کنند!