کد خبر: ۳۰۶۲۰۶
زمان انتشار: ۱۲:۳۵     ۰۸ فروردين ۱۳۹۴
محبوبیت در میان دیگران از تمایلات فطری انسان است که بسیاری از کارها را برای آن انجام می دهد، در این میان هستند کارهایی ساده که به این نیاز فطری پاسخ مناسب می دهند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از قدس، بخشندگی و روح کرامت از توصیه های موکد اسلام است که در روایات نیز بر اهمیت و آثار و برکات آن تاکید شده است.

پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: «بخشندگى، بزرگترين خوى خداوند است.»

امیرمومنان علی (ع) نیز در وصف بخشندگی می فرمایند: «بخشندگى و شجاعت، دو خصلت ارجمندند كه خداوند سبحان آنها را در وجود هر كه دوستش بدارد و او را آزموده باشد، قرار مى دهد.»

امام صادق (ع) نیز در این باره فرموده اند: «بخشندگى از اخلاق پيامبران است و ستون ايمان مى باشد. هيچ مؤمنى نيست مگر آن كه بخشنده است و تنها آن كس بخشنده است كه از يقين و همّت والا برخوردار باشد؛ زيرا بخشندگى، پرتو نور يقين است. هر كه هدف را بشناسد، بخشش بر او آسان شود.»

امیرالمومنین علی (ع) می فرمایند: «بر شما باد بخشندگى و خوشخويى كه اين دو خصلت، روزى را زياد مى كند و موجب دوستى مى شود.»

همان حضرت (ع) می فرمایند: «هيچ چيز مانند بخشندگى و مدارا و خوش خويى، جلب محبت نمى كند.»

پيامبر خدا (ص) درباره برکات بخشندگی می فرمایند: «بخشندگى، يكى از درختان بهشت است كه شاخه هاى آن در دنيا آويزان است. بنابر اين، هر كه بخشنده باشد، به يكى از شاخه هاى آن آويزان شده و آن شاخه او را به طرف بهشت مى كشاند.»

رسول گرامی اسلام (ص) همچنین فرموده اند: «خداوند از كسى كه در زمان حيات خود خسيس باشد و در هنگام فرا رسيدن مرگش بخشنده شود، نفرت دارد.»

امام رضا (ع) نیز فرموده اند: «شخص بخشنده از غذاى مردم مى خورد، تا مردم از غذاى او بخورند، اما شخص خسيس از غذاى مردم نمى خورد تا آنها نيز از غذاى او نخورند.»

پی نوشت ها:
کنزالعمّال
غررالحکم
بحارالانوار

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها