کد خبر: ۳۰۵۵۵۷
زمان انتشار: ۰۱:۵۴     ۲۸ اسفند ۱۳۹۳
روزشمار تاریخ/
اجتماع جمعیت زیادی از مردم تهران در موافقت و مخالفت با جمهوری رضاخانی و مرگ آرتور بالفور یکی از بانیان انگلیسی تأسیس رژیم غاصب صهیونیستی از رویداد‌های امروزاند.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، امروز 28 اسفند 1393 خورشیدی برابر با 28 جمادی الاول 1436 هجری و 19 مارس 2015 میلادی است که رویداد‌های زیر روی داده‌اند.

**رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 28 اسفند 1393 ) 

*اجتماع جمعیت زیادی از مردم تهران در موافقت و مخالفت با جمهوری "رضاخانی" (1302 ش)

پس از سفر احمدشاه قاجار به اروپا و به دست گرفتن قدرت توسط رضاخان، کم‏کم زمزمه‏‌های جمهوری توسط طرفداران وی بلند شد و آنان با تبلیغات خود مردم را به حمایت از جمهوری تشویق می‏‌کردند. در این حال رضاخان سردار سپه، برای تسهیل کار و رسیدن به مقام ریاست جمهوری درصدد برآمد از ولیعهد استعفا بگیرد و در این گیر و دار، در مجلس درگیری‏‌هایی نیز روی داد. در اثر این القائات، روز 28 اسفند 1302، عده‏ای از مردم تهران به جانبداری از رضاخان برخاسته و خواستار جمهوری شدند. این اجتماع در حالی بود که مردم طرفدار سید حسن مدرس به دلیل اهانتی که روز قبل به وی شده بود در مسجد شاه تهران تجمع کردند و علیه جمهوری دست به تظاهرات زدند. در مقابل فشارهای جمهوری خواهان، مدرس به تنهایی در مقابل توطئه گران ایستاد و برای جلوگیری از رسمیت یافتن مجلس جهت طرح جمهوری، عده‌‏ای از نمایندگان اقلیت را به قم فرستاد تا مجلس در نبود ایشان به حد نصاب نرسد و توطئه جمهوری خنثی شود. اما پس از حلول سال جدید ورق برگشت و شهید سید حسن مدرس، سخت به تلاش و فعالیت افتاد تا اینکه عده زیادی را علیه جمهوریت بسیج کرد. چرا که قرار بود مجلس شورای ملی در دوم فروردین 1303 نسبت به جایگزینی جمهوریت به جای پادشاهی قاجاریه تصمیم‏ گیری کند. در این میان بر اثر برخوردی که بین مردم و سردار سپه روی داد، به دستور رضاخان عده‌‏ای از مردم توسط قوای قزاق به گلوله بسته شدند و اوضاع دگرگون شد. این عمل رضاخان عکس العمل شدید برخی نمایندگان مجلس و مردم را برانگیخت و در نهایت سردار سپه از جمهوری ساختگی‏‌اش، صرف‏نظر کرد.

*ستارخان سردار ملی و باقرخان سالار ملی تبریز را به قصد تهران ترک گفتند. در مسیر سردار و سالار در تمام شهرها طاق نصرت برپا شد و مردم مقدم آن دو مبارز را گرامی داشتند. (1288ش)

قزوین بیش از هر شهری مقدم ستارخان و باقرخان را گرامی داشت و در خیابانهای مسیر مجموعاً 12 طاق نصرت برپا کردند. ستارخان پس از تشکر از مردم مشروطه خواه قزوین در قبرستان شهر حضور و بر مزار مشروطه خواهان فاتحه خواند.


**رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 28 جمادی الاول 1436 )

*رحلت عالم مجاهد "میرزا محمدحسن آشتیانی" از رهبران مبارز نهضت تنباکو و از شاگردان شیخ انصاری در تهران(1319 ق)

میرزا محمدحسن آشتیانی از علمای برجسته‏ عالم تشیع و از شاگردان ویژه‏ شیخ مرتضی انصاری بود. وی پس از درگذشت شیخ انصاری به تهران آمد و به نشر اندیشه‏‌های شیخ پرداخت. میرزای آشتیانی به همراه علمای معتبر دیگر به مخالفت با امتیاز انحصار خرید و فروش توتون و تنباکو به یک شرکت انگلیسی از سوی دولت ناصرالدین شاه پرداخت. تا این که با انتشار فتوای میرزای شیرازی در تحریم تنباکو، این امتیاز تحمیلی ملغی شد. کُتبِ الْوَقف، احکامُ الاَوانی و نیز بَحرُالفوائد و... از جمله تالیفات ایشان است. این عالم ربانی و فقیه بزرگ سرانجام در سال 1319 ق در تهران وفات یافت. جنازه‏ او را به نجف انتقال داده و در مقبره‏ شیخ جعفر شوشتری دفن کردند.

*مرگ "آرتور بالفور" یکی از بانیان انگلیسی تأسیس رژیم غاصب صهیونیستی (1930م)

آرتور جِیمز بالْفور سیاست‏مدار معروف انگلیسی و یکی از بانیان تأسیس رژیم صهیونیستی در 25 ژوئیه 1848م در لندن به دنیا آمد. وی پس از پایان تحصیلات، وارد فعالیت‌های سیاسی شد و توانست به مدت 50 سال، قدرت و موقعیت ممتازی را در حزب محافظه کار انگلیس کسب کند. بالفور به خاطر نقش موثری که در پیشبرد اهداف سیاسی استعمار بریتانیا در افریقای جنوبی به ویژه در جنگ‌‏های استعماری با بومیان آن کشور داشت، در پایان این جنگ‌‏ها در سال 1902م به نخست وزیری انگلستان رسید و سه سال در این مقام بود. وی پس از آن از سال 1916 تا 1919م، وزیر امور خارجه انگلیس نیز بود و به عنوان مؤثرترین عامل برای پیشبرد سیاست خارجی انگلیس در سال‏‌های قبل و بعد از جنگ جهانی اول عمل می‏‌کرد. بالفور در سال‏های بعد نیز در هرم قدرت انگلستان حضور داشت و طراح اصلی سیاست‏‌های دولت استعمارگر انگلیس در جهان به شمار می‏‌رفت. مشخص‏‌ترین نقطه در زندگی بالفور، تلاشی بود که وی با صدور اعلامیه معروف خود برای تشکیل دولت صهیونیستی در سرزمین اسلامی فلسطین به عمل آورد. در این اعلامیه که در دوم نوامبر 1917م انتشار یافت، بالفور به ضرورت تشکیل دولت یهود در فلسطین و حمایت دولت انگلستان از این دولت غصبی تأکید کرده بود. هفت ماه پس از صدور این اعلامیه، سرزمین فلسطین طی نبرد نیروهای انگلیسی و عثمانی به تصرف بریتانیا درآمد. این عملیات نظامی در فلسطین، در چهارچوب اجرای اعلامیه بالفور به وقوع پیوست و عملاً حکومت نظامی انگلیس بر سرزمین فلسطین حکم‏فرما شد.

این رویدادْ زمینه‏ ساز انتقال تدریجی یهودیان جهان، با کمک و مساعدت انگلیسی‏‌ها و سرمایه‌‏داران یهودی، به فلسطینِ تحت اشغال بریتانیا شد. اعلامیه بالفور در سال 1924م با حذف ماده ایجاد دولت یهود، در جامعه ملل به تصویب رسید. از این پس تمام کوشش صهیونیست‏‌ها، مصروف جذب و جلب مهاجران یهود از اقصی نقاط جهان به فلسطین شد. با این حال، آرتور جِیمز بالفور تشکیل دولت غاصب صهیونیستی را به چشم خود ندید و سرانجام در 19 مارس 1930م و در بحبوحه انتقال یهودیان جهان به فلسطین اشغالی، در 82 سالگی جان سپرد. (ر.ک: 2 نوامبر)


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها