به گزارش پایگاه 598 به نقل از شبکه خبر، این خوراکی مقوی و لذیذ علاوه بر ایران، در بسیاری از کشورهای
آسیای میانه از جمله ازبکستان، تاجیکستان، افغانستان و قرقیزستان پخته می
شود و به آن سمنک، می گویند. طبخ سمنو در مراسمی به نام سمنو پزان، اغلب از
یک هفته مانده به نوروز شروع می شود و تا پایان سال ادامه دارد.
در
گذشته برای تهیه سمنو فقط از جوانه گندم و آب استفاده می کردند؛ اما با
گذشت زمان و برای تسریع در پخت سمنو، از کمی آرد نیز استفاده می شود. سمنو
شبیه به یک پودینگ محبوب در فنلاند و سوئد است. از این دسر بیشتر برای زنان
باردار، کودکان و سالمندان استفاده می شود. سمنو مملو از فیبر است. این
غذای کم کالری و بدون چربی، بهترین رژیم برای بیماران به شمار می رود.
فیبر بالای سمنو هضم غذا را آسان می کند و برای سلامت روده و قلب مفید است. برخی از مهمترین فواید این ماده غذایی عبارتند از:
-به کاهش وزن کمک می کند
-برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است
-جذب کلسترول و چربی را کاهش می دهد
-به دلیل فیبر بالا، احتمال بروز سرطان را کاهش می دهد
-در درمان سرطان کولون موثر است
-به سلامت سیستم گوارشی کمک می کند
-حاوی مواد معدنی فسفر،کلسیم و پتاسیم است
-حاوی ویتامین های A، B و E است
-به درمان یبوست کمک می کند
-به دلیل ویتامین B از بروز افسردگی جلوگیری می کند
-سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
-باعث افزایش شیر مادران می شود
-بهترین ماده غذایی قبل از ورزش است و از انقباض عضلات جلوگیری می کند.