به گزارش پایگاه 598 به نقل از تراز؛ اوباما رییس جمهور آمریکا در بازدید از دره سیلیکون ولی، محل فعالیت شرکت های برتر فناوری این کشور خواستار به اشتراک گذاری بیشتر اطلاعات میان دو طرف برای مقابله با جرائم سایبری شد.
وی افزود که بخش خصوصی و دولت ایالات متحده نمی توانند به تنهایی با این مشکل فزاینده مقابله کنند و لذا همکاری دو طرف ضروری است.
وی همچنین فرمان اجرایی تازهای را در حوزه امنیت سایبری امضا کرده که به موجب آن برای مقابله با خطرات سایبری برای اقتصاد و امنیت ملی آمریکا اقدامات تازهای صورت خواهد پذیرفت.
بر این اساس تمامی شرکت های خصوصی باید مراکزی را برای به اشتراک گذاری اطلاعات میان خود این شرکت ها و همین طور میان دولت و بخش خصوصی به وجود آورند.
در بخش دیگری از این سند بر حفاظت از حریم شخصی و آزادی های مدنی کاربران تاکید شده است، اما صاحب نظران معتقدند تلاش دولت برای مقابله با جرائم سایبری در گذشته به نقض حریم شخصی گسترده افراد عادی منجر شده و بعید به نظر میرسد که این بار هم این مساله مورد توجه دولت آمریکا باشد.
اوباما پس از امضای این فرمان اجرایی، در سخنانی در کاخ سفید گفت: برای دفاع از آمریکا در برابر تهدیدات سایبری تنها یک راه وجود دارد و آن هم همکاری دولت و صنایع با یکدیگر و به اشتراک گذاری اطلاعات صحیح توسط دو طرف به عنوان همکارانی حقیقی است.
اوباما افزود: ما باید فضای سایبر را امن تر کنیم. ما باید همکاری های خود را در آمریکا و در سطح بین المللی ارتقا ببخشیم.
قبل از اظهارات اوباما، لیزا موناکو مشاور ضدتروریسم کاخ سفید به اظهارنظر در این زمینه پرداخت و گفت که وی همیشه در مورد تهدیدات سایبری خبرهای بدی به اوباما داده است.
وی گفت که این تهدیدها روز به روز متنوع تر، پیچیده تر و خطرناک تر میشوند و هشدار داد که ممکن است حملات هکری چند ماه قبل به سونی پیکچرز به یک رویداد عادی مبدل شود. او همچنین خواستار استفاده از فناوری های ایمن تر به جای کلمه عبور شد.
همچنین جف زینتس مدیر شورای اقتصادی ریاست جمهوری اوباما گفت که از هر ۱۰ آمریکایی ۹ نفر تصور می کند کنترل خود بر روی داده های شخصیش را از دست داده است و این امر اعتقاد افراد به اقتصاد دیجیتال را از بین خواهد برد.
او افزود که نباید اجازه داد چنین اتفاقی رخ دهد و لذا سرمایه گذاری برای ارتقای امنیت سایبری ضروری است. وی از کنگره خواست تا قوانینی در این زمینه تصویب کرده و به این مساله نگاهی بی طرفانه و نه سیاسی و حزبی داشته باشد.