کد خبر: ۲۸۵۳۰
زمان انتشار: ۱۰:۴۷     ۰۸ آذر ۱۳۹۰

کیهان نوشت: يك مشاور ارشد دولت آمريكا تصريح كرد ادعاي دولت اوباما درباره موفقيت مقابل ايران، مانند طبل توخالي و دروغ بوده است.

ولي نصر از مشاورين ريچارد هالبروك (فرستاده ويژه آمريكا در امور پاكستان و افغانستان) و نيز مشاور دولت اوباما به شمار مي رود و سابقه عضويت در شوراي روابط خارجي را نيز در كارنامه خود دارد. وي ضمن نگارش تحليلي تصريح كرد: ايران نه تنها منكوب نشده بلكه جسورتر شده است.

در اين تحليل كه از سوي شبكه خبري بلومبرگ منتشر شده، آمده است: از روزهايي كه دولت اوباما مدعي بود در برخورد با ايران برخلاف ناتواني دولت بوش، به موفقيت دست يافته زمان چنداني نمي گذرد. ظاهرا حكومت تضعيف شده و منزوي ايران ديگر نمي تواند اسباب نگراني آمريكا باشد. اما امروز به نظر مي رسد كه سياست آمريكا درباره ايران سياستي آشفته و درهم برهم است. ادعاهاي دولت اوباما درباره پيروزي بر ايران به طبلي توخالي مي ماند. ايران نه تنها منكوب نشده بلكه جسورتر از هميشه به پيش مي رود.

نصر با تاكيد بر اينكه «ائتلاف گسترده اي كه آمريكا عليه ايران فراهم كرده بود، اكنون متلاشي شده است»، تصريح كرد: براي بازنگري در سياست هاي آمريكا لازم است مروري داشته باشيم بر علل ناكاميابي ها. در حالي كه دولت بوش با تهديد نظامي مي كوشيد سبب توقف برنامه هسته اي ايران شود مقام هاي دولت اوباما خبرهايي را به بيرون درز دادند مبني بر اين كه از طريق خرابكاري به اين هدف دست يافته اند، يعني از طريق كرم رايانه اي استاكس نت كه محصول همكاري با اسرائيل است توانسته اند پيشرفت ايران را در اين زمينه چند سالي به عقب بياندازند.
اين مشاور ارشد دولت آمريكا در اتخاذ سياست هاي ضد ايراني با مرور روند معكوس تصميمات آمريكا عليه جمهوري اسلامي و بي حاصلي آنها مي پرسد: چه شد سياست اوباما درباره ايران جلوه و تأثير خود را از دست داد و آمريكا چگونه پشتيباني روسيه و چين را از دست رفته ديد؟ بخشي از پاسخ اين است كه سياست اوباما درباره ايران هرگز سياست موثري نبود. گرچه نمي شود اثر استاكس نت را ناديده گرفت بايد تاكيد كرد كه اين ويروس تنها سبب تاخير در برنامه هسته اي ايران شد و آن را فلج نكرد. در مورد تحريم ها نيز بايد گفت تحريم ها به طور كامل اعمال نشده، و از سوي ديگر تحريم هاي يكجانبه آمريكا و اروپا آنقدر كه دولت اوباما مدعي است موثر نبود. محدوديت ها بر اقتصاد ايران چيزي را در راستاي اهداف هسته اي ايران دگرگون نكرده است.

وي مي افزايد: اتهام هايي كه آمريكا عليه ايران در پيوند با طرح ترور سفير سعودي در واشنگتن مطرح كرده با شك و ترديدهايي در خارج از آمريكا روبه رو شده و ديپلماسي عمومي ايالات متحده نتوانسته است كاري براي رفع اين شك و ترديدها انجام دهد. گزارش بازرسان هسته اي آژانس نيز بيش از آنچه متقاعد كننده باشد، استنباطي است و فاقد شواهد ملموس و جزئيات دقيق و از همين رو با مخالفت شديد روسيه و چين روبه رو شده است.

تحليلگر بلومبرگ تصريح مي كند: درس هايي كه مقام هاي دولت آمريكا بايد بياموزند، ساده است. مشكل ايران مشكل كوچكي نيست و فرمول دقيقي هم وجود ندارد. تعريف از خود مي تواند سقوط خود را فراهم سازد. اگر قرار است حكومتي را متهم به تروريسم كنيم شواهد دقيق لازم است. دولت اوباما تحريم عليه بانك مركزي ايران را اعلام كرد. اما فراموش نكنيم كه بدون پشتيباني روسيه و چين تحريم هاي يكجانبه آمريكا و اروپا تاثير كافي روي رژيم ايران نخواهد داشت. آمريكا راه درازي براي متقاعد كردن روسيه و چين دارد. دولت اوباما بايد ترديدها درباره واقعيت طرح ترور در واشنگتن را از بين ببرد و گزارش آژانس را بر شواهد متقاعدكننده درباره جاه طلبي هاي هسته اي ايران متكي كند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها