کد خبر: ۲۷۶۴۲
زمان انتشار: ۱۳:۴۴     ۰۱ آذر ۱۳۹۰
نتیجه نظرسنجی مؤسسه آمریکایی «بروکینگز»:
بنا بر نظرسنجی که در ماه اکتبر از شهروندان پنج کشور عربی گرفته شده است، آنان بر این باورند که رئیس‌جمهور ایران، از «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور آمریکا بهتر است. در این نظرسنجی، همچنین نظر اعراب درباره برنامه هسته‌ای ایران، کشورهای خطرناک منطقه، نظام‌های سیاسی مطلوب و رهبران محبوب منطقه پرسیده شده است.

به گزارش تابناک، بنا بر یک نظرسنجی که در ماه اکتبر از میان شهروندان پنج کشور عربی گرفته شده است، آنان بر این باورند که رئیس‌جمهور ایران، از باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا بهتر است.

بر پایه نظرسنجی که در میان شهروندان کشورهای اردن، مصر، مراکش، لبنان و امارات متحده عربی برگزار شده، هنگامی که از مردم مصر پرسیده شده است که در بین رهبران دنیا، تمایل دارید که رئیس‌جمهور آینده‌تان شبیه چه کسی باشد، 38 درصد اردوغان، 11 درصد محمود احمدی‌نژاد، 9 درصد نلسون ماندلا، 8 درصد پادشاه عربستان و 5 درصد هم باراک اوباما را برگزیده‌اند.

بنا بر این گزارش، در این نظرسنجی، شهروندان این پنج کشور، حمایت 89 درصدی خود را از مخالفان حکومت یمن، حمایت 86 درصدی را از مخالفان حکومت سوریه و همچنین حمایت 64 درصدی را از مخالفان حکومت بحرین اعلام نموده‌اند؛ البته در این میان، شهروندان امارات عربی از خاندان آل خلیفه در بحرین حمایت کرده‌اند.

این گزارش ادامه می‌دهد، هنگامی که از شهروندان خواسته شد، اگر بخواهند از میان ابرقدرت‌های دنیا، یکی که مورد علاقه آنان است، برگزینند، 32 درصد آنان به چین، آلمان 15 درصد، روسیه 12 درصد، فرانسه 10 درصد و آمریکا 7 درصد آرا و نظرات مردم را به خود جلب کرده است.

افزون بر این، هنگامی که از مردم پرسیده شد که دو کشور را به عنوان کشورهایی که خطرناک و تهدیدکننده امنیت منطقه هستند، نام ببرند، در مجموع، 71 درصد کشور‌ها از رژیم صهیونیستی و 51 درصد هم در مجموع از آمریکا نام برده‌اند و تنها 8 درصد ایران را خطری برای امنیت منطقه دانسته‌اند، در حالی که در سال 2009، این رقم درباره ایران 14 درصد بود.

این گزارش همچنین می‌افزاید، درباره برنامه هسته‌ای ایران نیز، 64 درصد اعراب بر این باورند که ایران حق دارد، برنامه هسته‌ای خود را ادامه دهد، در حالی که در سال 2009، این رقم 53 درصد بود. همچنین 25 درصد اعراب، خواهان توقف برنامه هسته ای ایران بودند که این رقم هم در سال 2009، نزدیک 40 درصد بود.

افزون بر این، در حالی که در سال‌های گذشته، نزدیک 47 درصد اعراب به موفقیت برنامه‌های آمریکا در خاورمیانه امیدوار بودند، این رقم در نظرسنجی اخیر به 20 درصد کاهش پیدا کرده است.

گفتنی است، این نظرسنجی در میانه‌های اکتبر سال جاری، از بین سه هزار شهروند عرب از پنج کشور نامبرده توسط مؤسسه آمریکایی «بروکینگز» و دانشگاه «مریلند» انجام گرفته است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها