به گزارش
سرویس سیاسی پایگاه 598، "ایران بدون توافق هسته ای نابود خواهد شد!" این اولین جمله ای است که تحلیلگر ان بی سی نیوز در مطلب روز جمعه ی خود در رابطه با توافق هسته ای ایران و 1+5 نوشته است. وخیم نشان دادن بیش از پیش اوضاع اقتصادی ایران و ایجاد ترس و وحشت در جامعه نسبت به گرانی های احتمالی، سیاست جدیدی است که به محض تمدید مهلت مذاکرات از سوی رسانه های امریکایی در دستور کار قرار گرفته است.
عجز و لابه های مقامات دولت یازدهم درخصوص فشار اقتصادی ناشی از تحریم ها در همان روزهای آغازین شروع به کار دولت، طرف غربی و مخصوصا امریکا را به طمع انداخت تا با چماق ساختن از مسائل اقتصادی، ایران را برای تن دادن به خواسته های خود تحت فشار قرار دهند.
گزارش های غلط و یا جهت داری که از ایران و درباره ی سبک زندگی مردم به گوش مقامات و رسانه های امریکایی می رسد باعث شده تا تصور به دور از واقعیتی نسبت به جامعه ی ایرانی برای آنان رقم بخورد. امریکایی ها تصور می کنند فشار اقتصادی می تواند ملت ایران را وادار نماید که از آرمان های خود عقب نشینی کنند.
مشکل از جایی نشأت می گیرد که رسانه های غربی اجازه ندارند حقیقت ملت غیور ایران را برای هیچکس بازگو کنند. این مسئله در کنار اشتباهات دولت اعتدال گرا درخصوص ضعف نشان دادن نسبت به تحریم های اقتصادی باعث شده تا برخی از مقامات و تحلیل گران غربی گمان کنند مردم ایران از سختی ها ترسی به دل راه می دهند!
سی ان بی سی که مذاکرات را ”گامی برای از بین بردن برنامه هسته ای ایران" می داند، می نویسد: ”از زمانی که تحریم های اقتصادی تاثیر خود را در سال 2012 نشان دادند، تولید ناخالص ملی ایران کاهش شدیدی داشته است. این مسئله در کنار نزول قیمت نفت، ایران را با چالشی جدی مواجه نموده است. گاربیس ایرادیان، معاون مدیر موسسه ی مالی IIF، در این زمینه اظهار داشت: اگر تحریم ها ادامه پیدا کنند، طی مدت دو سال اقتصاد ایران به زانو در خواهد آمد.
حسن روحانی به رأی دهندگان خود گفته بود تلاش خواهد کرد تا آنها را از تحریم های اقتصادی رهایی بخشد و رابطه ی ایران و غرب را بهبد بخشد. رهبر ایران نیز –اگرچه امیدی به نتیجه بخش بودن مذاکرات ندارد- اما از تیم مذاکره کننده حمایت می کند.
در حالیکه ایران نیاز دارد برای بهبود اوضاع اقتصاد وابسته به نفت خود، هر بشکه نفت خام را حداقل 140 دلار بفروشد، اکنون و با سقوط قیمت نفت، ناچار است این سوخت گرانبها را نصف قیمت مورد نیاز خود یعنی 70 دلار معامله کند. [این یک فرصت استثنایی برای تحت فشار قرار دادن ایران است.]"
این دست مطالب که در رسانه های مختلف امریکایی به وفور دیده می شوند، نشان از برنامه ای دارند که غرب برای هفت ماه آینده در نظر گرفته است. تلاش برای ایجاد شرایط نامطلوب اقتصادی به هر طریق ممکن و همچنین ایجاد ترس و دلهره نسبت به آینده ی اقتصادی ایران، از نظر تحلیلگران غربی کارآمد ترین گزینه ای است که می تواند ایران را ناچار به پذیرش تحمیل های امریکا نماید.