به گزارش پایگاه 598 به نقل از اقتصاد آنلاین ؛ انتشار اخباری در مورد انحلال یک بانک خصوصی طی روزهای آینده توسط بانک مرکزی، اطلاعیه چند هفته قبل بانک مرکزی را در مورد بانک ها و مؤسسات اعتباری فاقد مجوز در کانون توجه ناظران قرار داد؛ بسیاری معتقدند با مرور فهرست بانک ها و مؤسسات دارای مجوز و آنهایی که از فهرست بانک مرکزی بیرون مانده اند، می توان به نام بانک در آستانه انحلال رسید.
ماه گذشته بانک مرکزی در اطلاعیهای رسمی با انتشار نام بانک ها و موسسات مالی و اعتباری دارای مجوز قانونی از این بانک به مردم هشدار داد که از سپردهگذاری در موسسات و بانک غایب این لیست خودداری کنند. بانک مرکزی در این اطلاعیه تاکید کرده است بانکها و موسسات اعتباری یا سایر نهادهایی که نام آنها در فهرست قرار ندارد، دارای مجوز از این بانک نبوده و مسئولیت ناشی از عملکرد ناصحیح آنها مستقیما متوجه کسانی میشود که به این موسسات مراجعه داشتهاند.
در صفحه مربوط به بانکها و موسسات غیرمجاز سایت رسمی بانک مرکزی اسامی 3 موسسه مالی و اعتباری توسعه، کوثر و عسکریه را مجاز اعلام کرده است. اما در این فهرست اسامی موسسههای مالی و اعتباری معروفی همچون ثامنالحجج، ثامنالائمه، آرمان، فرشتگان، نور، میزان، فردوسی دیده نمیشود.
اگرچه بانک های مهر اقتصاد وآینده (تات سابق) نیز در میان بانک های دارای مجوز قرار نداشت اما مشخص شد طی روزهای آینده مشکلات یکی از این بانک ها در شرف رفع است و بزودی به جمع بانک های مجاز خواهد پیوست.
هرچند بانک مرکزی در ماههای گذشته بارها در مورد فعالیت این موسسات هشدار داده بود، اما مدیران برخی از این مؤسسات و بانک ها که طی سال های اخیر از ادغام تعدادی از تعاونی های اعتبار مانند صالحین و آتی بوجود آمده اند، به الزامات بانک مرکزی برای دریافت مجوز وقعی ننهاده و بدون توجه به تبعات آن همچنان به تخلفات ریز و درشت خود ادامه دادند.
برخی از این بانک ها و مؤسسات اعتباری هر بار که نامی از آن ها در فهرست بانک مرکزی دیده نمی شود با تبلیغات گسترده ای در سطح شهر اقدام به معرفی سرویس های جدیدی خود می کنند تا به این ترتیب مانع خروج منابع از بانک یا مؤسسه خود شوند.
اکنون اما ظاهرا ماجرای وارد فاز جدی تری شده است؛ عزتالله یوسفیان ملا نماینده مردم آمل و عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی گفته است بانک مرکزی طی روزهای آینده یکی از بانکهای خصوصی را منحل میکند، در همین زمینه بانک مرکزی با تمام توان جلو آمده و میخواهد یک بانک خصوصی را به دلیل تخلفات ببندد.
وی درباره علت تصمیم بانک مرکزی برای انحلال یکی از بانکهای خصوصی اظهار داشت: علت این اقدام تخلفات بانک است، تخلفات بانک زیاد است که فعلا مورد به مورد اعلام نمیکنیم البته من فعلا اسم بانک را نیز نمیتوانم بیان کنم.
در همین حال پس از کسب اطلاع، از کلام مسئولان بانک مرکزی در این رابطه می توان نتیجه گرفت برای این بانک در آستانه انحلال شروطی گذاشته شده است که اگر این شروط را محقق کند می تواند به فعالیت خود ادامه دهد در غیر این صورت بانک مرکزی طی فرایندی نسبت به انحلال این بانک اقدام می کند.