کد خبر: ۲۷۴۳۹۶
زمان انتشار: ۲۲:۳۲     ۰۸ آذر ۱۳۹۳
در پي كاهش شديد قيمت نفت؛
روزنامه‌نگار سرشناس عرب در تحلیلی در مورد جنگ نفتی عربستان علیه ایران و روسیه به مقامات سعودی درباره انتقام احتمالی تهران و مسکو هشدار داد و نوشت: کاش عربستان از سلاح نفت برای دفاع از فلسطین هم استفاده می‌کرد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل ازفارس، ۱۲ عضو «سازمان کشورهای صادرکننده نفت» (اوپک)، در سایه کاهش شدید قیمت نفت این سازمان، در جلسه ۱۶۶ خود که روز پنجشنبه و با حضور نمایندگانی از کشورهای روسیه و مکزیک برگزار شد، تصمیم گرفتند سقف تولید برای سال ۲۰۱۵ میلادی به میزان ۳۰ میلیون بشکه در روز ثابت بماند.

در اين ارتباط برخي منابع به الشرق الاوسط گفته اند که «زمانیکه وزرا وارد سالن جلسه شدند، فقط ۴ وزیر معتقد بودند که سطح تولید کنونی نفت باید حفظ شود اما ۸ وزیر دیگر اوپک خواستار کاهش سطح تولید بودند.››

بنا بر این گزارش، چهار وزیر، وزرای نفت چهار کشور عربی حاشیه خلیج فارس بودند که علی النعیمی وزیر نفت عربستان آنان را هدایت میکرد. الشرق الاوسط به نام سه کشور عربی دیگر اشاره نکرد اما بر کسی پوشیده نیست که این کشورها، قطر، کویت و امارات عربی متحده هستند. در مقابل جبهه دیگر که مخالف حفظ سطح فعلی تولید نفت و خواستار کاهش تولید نفت بود، جبهه‌ای بود که «رافائل رامرز» وزیر خارجه ونزوئلا و وزیر سابق نفت این کشور آن را هدایت می‌کرد.

عبدالباری عطوان نویسنده سرشناس عرب در تحلیلی در روزنامه رای الیوم با اشاره به جنگ نفتی عربستان با ایران و روسیه تاکید کرد که ماجراجویی ریاض برای کاستن از قیمت نفت و افزایش سطح تولید دارای اهداف سیاسی است.

به گزارش فارس،عطوان با اشاره به استدلال علی النعیمی وزیر نفت عربستان که در نشست دو روز قبل اوپک مدعی شده بود هدف از این کاهش قیمت غیر اقتصادی کردن تولید نفت امریکا از ماسه‌هاست،‌تصریح کرد: اما در وهله اول کشورهای روسیه، ایران و عراق، الجزائر ونزوئلا از این کاهش قیمت متضرر می شوند.

این نویسنده در ادامه با رد استدلال مقامات ریاض تصریح می‌کند که هدف از کاهش قیمت‌ها با هماهنگی آمریکا به زانو درآوردن روسیه به دلیل دخالت در اوکراین و ایران بخاطر حمایت از نظام سوریه، حق قانونی‌اش برای غنی سازی اورانیوم و رد کردن پیشنهاد برای عقب نشینی در مذاکرات وین بود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه کاهش قیمت نفت از ۱۲۰ دلار به ۷۰ دلار شرایط اقتصادی سختی را برای ایران و روسیه رقم خواهد زد، می‌افزاید: عربستان از اسلحه نفت برای مقابله با اتحاد شوروی در سال ۱۹۸۸ هم بهره برد و همچنین به دولت صدام حسین هم فشار آورد که سرانجام به ماجرای کویت ختم شد.

عطوان با اشاره به اینکه این اقدام عربستان علیه کشورهایی چون ایران و روسیه برای ریاض نتایجی هم خواهد داشت تصریح کرد که شوروی در پایان دهه ۸۰ کشوری بود که در استانه زوال قرار داشت و فردی ضعیف چون میخائیل گورباچف و پس از آن بوریس یلتسین بر آن حکومت می‌کرد اما اکنون روسیه درحال اوج گرفتن است و عدم دیدار کردن ولادیمیر پوتین با سعود الفیصل در مسکو حاکی از تنش در روابط میان عربستان سعودی و روسیه است که ممکن است به مرحله خطرناکی رسیده باشد.

همچنین این روزنامه نگار با اشاره به اینکه کاهش قیمت نفت برای خود عربستان هم می‌تواند منجر به کسری بودجه شود و آثار منفی زیادی برای اقتصادی این کشور دربر دارد، می نویسد: تصمیم عربستان در کاهش قیمت نفت در دهه ۸۰ میلادی زمینه سرنگونی صدام را فراهم کرد و همچنین اشغال کویت و ویران شدن هر دو کشور که مورد نظر آمریکا بود.نتیجه اعتماد عربستان سعودی در آن زمان به آمریکا نتیجه عکس داد، عراق پس از صدام به دشمن عربستان بدل شد، امروز خطرات زیادی وحدت ملی و سرزمینی عربستان سعودی را تهدید می‌کند.

وی می‌افزاید: کسی نمی‌داند که ایران و روسیه چطور به طرح عربستان پاسخ خواهند داد و فقط زمان برای مشاهده این پاسخ باقی است که آیا شرایط به سود به پیش می‌رود.

عبدالباری عطوان تاکید می‌کند که طرفداران دولت ریاض براین باورند که در مقابل ایران و برای دفاع از منافعشان راهی غیر از باقی نبوده است ولی هرچند این بحث تا حدی درست است اما عربستان در مقابل پاسخ‌های احتمالی داخلی و خارجی و انتقام ایران و روسیه بی دفاع است.

وی در پایان با اشاره به اینکه عربستان کاش از سلاح نفت برای دفاع از حقوق و مردم فلسطین و قدس اشغالی هم علیه آمریکا و نه برای حمایت از آن استفاده می‌کرد تاکید می‌کند که ما بارها برای این هدف فریاد زده‌ایم ولی کسی صدای ما را نشنید اما همچنان فریاد می‌زنیم چرا که ما راه دیگری جز فریاد زدن تا پاره شدن حنجره خود نداریم.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۲۰ - ۰۹ آذر ۱۳۹۳
۱
۰
اي اهل يمن . پيش برانيد . برانيد
دمار از روزگار آل سقوط . درآريد . درآريد
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها