کد خبر: ۲۷۴۰۶۰
زمان انتشار: ۲۱:۴۵     ۰۷ آذر ۱۳۹۳
وزیر نفت ایران با مدیران ارشد دو شرکت برتیش پترولیوم و شل انگلیس که عنوان بدهکارترین شرکت‌های خارجی به شرکت ملی نفت ایران را یدک می‌کشند و مدیران ارشد توتال فرانسه در وین دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر، شرکت برتیش پترولیوم و شرکت انگلیسی-هلندی شل را باید در ردیف بدهکارترین شرکت‌های خارجی به شرکت ملی نفت ایران نامید، زیرا این دو شرکت با گذشت چند سال هنوز بدهی‌های چند میلیارد دلاری خرید نفت و گاز از ایران را پرداخت نکرده‌اند.

شرکت شل که تا پیش از افزایش تحریم‌های بین‌المللی سابقه مشارکت در توسعه میادین نفتی ایران همچون طرح توسعه میادین نفتی سروش و نوروز را در کارنامه فعالیت های بین المللی خود را داشت یکی از مشتریان طلای سیاه سنگین ایرن هم بود به طوری که روزانه بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار بشکه نفت به این شرکت چند ملیتی فروخته می شد.

با افزایش تحریم‌های خصمانه اتحادیه اروپا علیه صنعت نفت ایران، فروش روزانه نفت خام به این شرکت انگلیسی – اروپایی با مشکلاتی همراه شد به طوری‌که با تحریم "سوییفت" شرکت نفتی رویال داچ شل برای عمل به قراردادهای نفتی خود با ایران دچار مشکلات متعددی شده بود. میزان صادرات نفت ایران به شرکت شل به حدود ۱۰۰ هزار بشکه در روز رسید.

در نهایت با پابرجا ماندن تحریم های بین المللی، شرکت شل موفق به پرداخت برهی دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری خود به شرکت ملی نفت ایران نشد تا در کنار تعدادی از پالایشگاه های یونانی، یکی از بدهکاران دانه درشت نفتی ایران لقب بگیرد.

در تاریخ آغاز تجارت نفتی ایران با کشورهای مختلف جهان تنها پنج کشور سودان، تانزانیا، نیکاراگوئه، اردن و کره شمالی هیچگاه بدهی نفتی خود به ایران پرداخت نکرده اند و حتی هم اکنون مذاکرات با این کشورها برای تهاتر بدهی های معوق نفتی با انواع کالا و خدمات هم به حالت تعلیق درآمده است.

با این وجود هم اکنون باید نام شرکت شل را هم در کنار این پنج کشور بدهکار نفتی به ایران قرار داد و حتی مذاکرات وزیر سابق نفت ایران و اخذ مصوباتی از سازمان ملل و اتحادیه اروپا هم منجر به وصول بدهی دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری نفتی ایران نشده است.

از سوی دیگر در کنار شرکت شل، شرکت برتیش پترولیوم انگلیس هم در جایگاه دومین بدهکار گازی ایران قرار دارد به طوری‌که با وجود ازسرگیری تولید گاز ازمیدان مشترک رهوم در دریای شمال اما منابع مالی متعلق به شرکت ملی نفت ایران از محل استخراج گاز از این میدان با دستور مستقیم دولت انگلیس تا اطلاع ثانوی توسط شرکت برتیش پترولیوم در حسابی بلوکه شده است.

این در حالی است که پیش از این با وجود تصویب تحریم‌های نفتی در کاخ سفید و اتحادیه اروپا، شرکت برتیش پترولیوم انگلیس نسبت به مشارکت با شرکت ملی نفت ایران در میدان گازی شاه دنیز جمهوری آذربایجان هم از گزند تحریم‌ها معاف شده بود.

جزئیات دیدار زنگنه با ۲ بدهکار دانه درشت نفتی

با گذشت حدود سه سال از بدهی معوق نفتی شرکت شل به شرکت ملی نفت ایران، بیژن زنگنه وزیر نفت ایران در حاشیه برگزاری یکصد و شصت و ششمین اجلاس اوپک در وین بار دیگر با مدیران ارشد این دو غول نفتی انگلیس پای میز مذاکره نشسته است.

قطعا یکی از محورهای برگزاری نشست مشترک وزیر نفت ایران با مدیران ارشد شرکت‌های شل و برتیش پترولیوم انگلیس در کنار مشارکت های جدید در طرح ها و پروژه صنایع نفت و گاز ایران پس از لغو تحریم ها، وصول بدهی های معوق نفتی و گازی این دو شرکت بزرگ اروپایی بوده است.

زنگنه علاوه بر دیدار با مدیران شل و بی پی با مدیران ارشد شرکت توتال فرانسه و با نماینده شرکت ایی یونیت انیترنشنال ترکیه هم دیدار و گفتگو کرده است.

توتال فرانسه که قرار است هفته جاری در دادگاه مشابهی در اروپا به دلیل پرداخت رشوه نفتی به برخی از مسئولان ایرانی در حدفاصل سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ میلادی محاکمه شود، در حاشیه نشست اوپک با وزیر نفت ایران درباره ظرفیت های جدید سرمایه گذاری در صنایع نفت و گاز مذاکره کرده است.

بیژن زنگنه وزیر نفت مهر ماه سال جاری درباره جزئیات پرداخت بدهی‌های نفتی شرکت شل، گفته بود: شل برای پرداخت بدهی نفتی به ایران آمادگی دارد اما فعلا امکان نقل و انتقال این بدهی ارزی وجود ندارد.

این عضو کابینه دولبت با بیان اینکه وزارت نفت پیگری بدهی نفتی شل به ایران است، تاکید کرده بود: فعلا این پول نفتی قفل شده است و امکان پرداخت این بدهی نفتی وجود ندارد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها