کد خبر: ۲۷۳۶۸۰
زمان انتشار: ۰۰:۲۰     ۰۶ آذر ۱۳۹۳
رئیس مجلس با اشاره به مذاکرات اخیر ایران با ۱+۵ گفت: اینکه مذاکرات را تمدید کردند تصمیم درست و عاقلانه‌ای گرفتند چرا که فرصت برای چانه‌زنی وجود دارد.
 به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در سفر دو روزه خود به استان یزد در جمع صنعتگران و کارآفرینان استان یزد حضور یافت و طی سخنانی با بیان اینکه ما در این سال‌ها تلاش کردیم تا اتاق بازرگانی و صنعت و معدن با پارلمان ایران ارتباط مستقیم برقرار کند، اظهار داشت: تصور ما این است از آنجا که بخش دولتی در حوزه اقتصاد فربه است و ملاحظه بخش خصوصی را نمی‌کند ما باید جداگانه نظر بخش خصوصی را بشنویم.

وی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی از سوی مقام معظم رهبری گفت: زمانی که این سیاست‌ها ابلاغ شد همه جریان‌ها چه جریان‌های چپ و چه راست، این سیاست‌ها را پذیرفتند؛ پس از ابلاغ این سیاست‌ها دوره جدید آغاز شد و قانون آن را در مجلس تصویب کردیم و سمت‌گیری این بود که باری که به دوش دولت بود به مردم واگذار شود. اما این اتفاق نیفتاد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این عدم اجرا چند قسمت داشت؛ در بخش واگذاری‌ها از شرکت‌های دولتی به شرکت‌های دولتی بخش دیگر یا وزارتخانه دیگر واگذار شد. مثلا نیروگاهی را از وزارت نفت به وزارت دفاع واگذار کردند. از این کارها در دولت قبلی زیاد رخ داد و ما همیشه معترض بودیم و محل اختلاف مجلس و دولت قبل بر سر این مسائل بود یا در نحوه اجرای سهام عدالت؛ چرا که نه کسی از این سهام احساس مالکیت دارد و نه سودی عاید کسی می‌شود و تنها از قبل آن یک شرکت‌هایی برای اداره سهام عدالت درست شد و 2-3 هزار نفر هم پرسنل دارد.

لاریجانی با بیان اینکه اگر بخش خصوصی بخواهد رشد کند، باید رقابت متوازن باشد، گفت: شرکت‌های دولتی می‌توانند از رانت‌های دولتی استفاده کنند اما شرکت‌های خصوصی این ظرفیت را ندارند. لذا فکر می‌کنم در حال حاضر بیماری روشن است و دولت هم قبول دارد و حُسن دولت فعلی هم این است که متوجه است. بنابراین اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد باید به بخش خصوصی احترام گذاشت و مشکلات آن را حل کرد.

وی با بیان اینکه برای رونق اقتصاد بانک‌ها باید همراهی کرده و تسهیلات دهند، با اشاره به معادن بسیار در کشور ما گفت: در حال حاضر با حبس و احتکار معادن روبه‌رو هستیم و اکثرا دولتی‌ها این کار را می‌کنند. در حالی که معادن می‌تواند اقتصاد را زنده کند. بنابراین در این زمینه ما وزیر اقتصاد را خواستیم و گفتیم باید این شرایط را عوض کند.

رئیس مجلس با اشاره به افزایش قیمت دلار و ایجاد مشکلاتی برای تولیدکنندگان گفت: بین کسانی که پول تسهیلات گرفته‌اند و کار دیگری انجام دادند، با کسانی که به دلیل شرایط اقتصادی بدهکار شده‌اند، باید تفاوت قائل باشیم؛ من پیشنهاد دادم در هر استان ستادی به وجود آید و این مساله را بررسی کند و به تولیدکنندگان و صنعتگرانی که معوقه دارند کمک شود تا سراپا بمانند.

لاریجانی با اشاره به تصویب قیمت خوراک پتروشیمی‌ها در لوایح بودجه سنواتی اظهار داشت: اینکه ما در مجلس قیمت خوراک پتروشیمی را مشخص کنیم کار درستی نیست. لذا باید سازوکاری مشخص شود و این سازوکار نباید تا 10 سال تغییر کند تا بخش خصوصی بتواند با اطمینان سرمایه‌گذاری کند.

وی با اشاره به تاثیر تحریم‌ها در فضای اقتصادی کشور، گفت: امیدواریم در این مذاکرات مساله تحریم‌ها تعدیل شود و مذاکرات در مسیر منطقی‌تری سیر پیدا کند البته روند مذاکرات روبه‌جلو است و در مذاکرات اخیر شاید مقتضی نبود که در آنجا تصمیم‌گیری شود.

رئیس مجلس برهمین اساس تاکید کرد: باید در برخی مسائل دقت شود و حرفه‌ای فهمیده شود؛ نباید عجله کرد و باید تصمیم درست و عاقلانه‌ای گرفت. بنابراین اینکه مذاکرات را تمدید کردند، تصمیم درست و عاقلانه‌ای گرفتند تا در یک فرصت چندماهه تمام مولفه‌ها بررسی و تعیین تکلیف شود تا در شلوغی تصمیم غلطی نگیرند که تبعات داشته باشد. بنابراین فرصت برای چانه‌زنی وجود دارد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۷:۴۸ - ۰۶ آذر ۱۳۹۳
۰
۰
اون هم چه چانه ای به اندازه ی چانه خمیر 500 گرمی
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها