به گزارش پایگاه 598 به نقل از شبستان، شاید عجیب باشد که بدانیم آتن پایتخت کشور یونان تنها پایتختی است که مسجد ندارد. گویی عقبه هزاران سال فلسفه ورزی و استدلال رو به رکود رفته است که حتی مجوز ساخت مسجد از سوی دولت یونان به مسلمین صادر نمی شود.
این مساله زمانی به اوج می رسد که مسلمین ساکن در این کشور مجبور باشند برای اقامه نماز اعیاد بزرگ نظیر عید فطر در استادیوم های ورزشی حاضر شده به جماعت نماز اقامه کنند چراکه هیچ محل وسیعی برای حضور این تعداد مسلمان از قبل پیش بینی نشده است.
در راستای بررسی وضعیت مساجد در کشور یونان، با دکتر محمدرضا پاکروان، رایزن فرهنگی سابق جمهوری اسلامی ایران در یونان به گفت وگو نشسته ایم.
پاکروان ضمن حضور در خبرگزاری شبستان، به ارایه مباحثی درباره فعالیت های رایزنی فرهنگی ایران در یونان، پرداخت و در ادامه گفت: جالب است که سایر شهرهای کشور یونان مساجدی وجود دارد اما این حساسیت روی پایتخت وجود دارد و در شهری چون آتن مسجد نیست چراکه مجوزی به ساخت آن صادر نشده است.
وی ادامه داد: با وجود تمامی این اقدامات و همچنین موج اسلام هراسی باز هم شاهد هستیم که مراجعان متعددی به مراکز مسلمین نظیر حسینیه ها مراجعه می کنند و خواستار اطلاعات در مورد دین مبین اسلام هستند که در میان رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در یونان نیز توانست با حسن شهرتی که در منطقه دارد بسیاری از کسانی که جویای حقیقت بودند را جذب کرده و در نتیجه چهارده نفر توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مناسبت ها و اعیاد مختلف مذهبی مسلمان شدند و به مذهب تشیع گرویدند.
این کارشناس فرهنگی تصریح کرد: ممانعت در ساخت مسجد در آتن به اندازه ای است که در سال 2004 که یونان میزبان بازی های المپیک بود مصوب شد که در آتن مسجدی برای 10 هزار ورزشکار ساخته شود اما با نفوذ شدیدی کلیسا و با وجود تصویب این طرح این اتفاق نیفتاد.
وی گفت: در حال حاضر فعالیت های مسلمانان در آتن به نوعی فعالیت های زیرزمینی است و حسینیه ها از دولت به نام فعالیت های مذهبی مجوز گرفته اند اما این مجوز به نام مرکز دینی مذهبی است و نه مسجد، اما با این حال مراسم مختلف و نماز جماعت در این حسینیه ها برگزار می شود.
پاکروان با بیان اینکه نزدیک به سیصدهزار مسلمان در یونان زندگی می کنند، افزود: حضور مسلمانان در یونان عقبه ای تاریخی دارد و از چهارصدسال قبل و زمان سلطه عثمانیان مسلمین بسیاری به این کشور آمدند و مساجدی را در یونان ایجاد کردند اما با این حال هیچ مسجدی در آتن وجود ندارد.
رایزن فرهنگی سابق جمهوری اسلامی ایران در یونان، افزود: با اینکه کشور یونان به نوعی پُز کشورهای اروپایی است و عقبه فرهنگ اروپا در یونان شکل گرفته است اما ماسفانه می بینیم که مسجدی در پایتخت این کشور وجود ندارد، اما با وجود این مسایل مراسم های مذهبی مسلمانان همان طور که پیش تر نیز اشاره کردم برگزار می شود، برای مثال برای اولین بار نماز عید فطر در محوطه و فضای باز رایزنی فرهنگی ایران با حضور جمعی از مسلمانان به امامت حجت الاسلام مصیبی، از پژوهشگران برجسته و از شاگردان آیت الله جوادی آملی برگزار شد.
وی در پایان اظهار کرد: اگر منطق مسجد و تفکر بسیج را در قالب برنامه های فرهنگی گسترش دهیم قطعا در راستای تبلیغ به توفیق بیشتری دست خواهیم یافت.