کد خبر: ۲۷۰۶۴۷
زمان انتشار: ۲۲:۴۷     ۲۵ آبان ۱۳۹۳
باتوجه به کاهش قیمت طلای جهانی در روزهای گذشته این سوال مطرح می شود که آیا برداشت و تولید شمش طلا در معدن زرشوران به عنوان بزرگترین معدن طلای کشور، صرفه اقتصادی دارد؟
به گزارش پایگاه 598 به نقل از اقتصاد آنلاین ؛ مهندس طاهرزاده معاون فلزی ایمیدرو در این باره گفت:« کاهش قیمت جهانی طلا در روزها و هفته های گذشته نقشی در غیراقتصادی بودن تولید شمش طلا در این کارخانه ندارد زیرا میزان p.p.m معدن زرشوران 5.5 در هر تن است یعینی در هر تن طلا 5.5 گرم طلا وجود دارد و این میزان بسیار مناسبی است،در نتیجه کاهش کنونی قیمت طلا تاثیری در غیراقتصادی بودن ندارد.»

البته مهندس طاهرزاده در شرایطی برداشت و تولید شمش طلا در معدن زرشوران را اقتصادی اعلام می کند که بسیاری از پیش بینی ها از روند کاهش قیمت جهانی طلا در آینده نیز خبر می دهد و در این بین این سوال مطرح می شود که تا چه قیمت برداشت طلا از معدن زرشوران صرفه اقتصادی دارد؟ معاون فلزی ایمیدرو این عدد را 700 تا 800 دلار اعلام می کند و می گوید اگر قیمت طلای جهانی تا مرز این اعداد هم برسد همچنان برداشت و تولید طلا در زرشوران کاری با صرفه اقتصادی فوق العاده بالا محسوب می شود.

او در ادامه می گوید:« معدن زرشوران باتوجه به تولید 10 کیلوگرم در روز و 3 تن در سال حداقل 300 میلیارد تومان درآمد برای دولت به همراه خواهد داشت و این عدد بدون در نظر گرفتن خدمات اشتغال زایی و تاثیرات اقتصادی و اجتماعی آن در منطقه است.»

همچنین یکی دیگر از سوالات مطرح در این بین؛ درباره نوع عرضه طلای و فروش شمش های تولید شده در معدن زرشوران است، مهندس طاهرزاده می گوید:«برنامه ایمیدرو این است که شمش های تولید شده در معدن طلای زرشوران در قالب شمش های یک کیلوگرمی از طریق بورس کالا برای فروش ارائه می شود مانند اتفاقی که هم اکنون برای شمش های تولید شده در معدن موته اصفهان می افتد و ما آن ها را از طریق بورس کالا عرضه می کنیم.»

با افتتاح معدن زرشوران، تولید طلا در کشور بیش از دو برابر افزایش یافته است. پیش از این میزان تولید طلا در کشور 2.5 تن در سال بود که با افتتاح معدن زرشوران، این میزان به 5.5 تن در سال رسید. براساس نظر کارشناسان استاندارد اقتصادی بودن برداشت طلا از یک معدن، 0.5P.P.M است و معدن زرشوران 10 برابر استاندارد جهانی اقتصادی است. میانگین معادن طلای کشور، 1.5 تا 2P.P.M است.

این معدن که در استان آذربایجان غربی و در نزدیکی شهرستان تکاب جا گرفته است، برای 300 نفر به صورت مستقیم اشتغال زایی خواهد کرد که 120 نفر از آن ها در بخش معدن، و 180 نفر در کارخانه تولید شمش طلا مشغول به کار خواهند شد. همچنین این معدن، حداقل برای 5 برابر این افراد، اشتغال غیرمستقیم خواهد داشت که در صنایع پایین دستی مانند ساخت طلا و زیور آلات فعالیت خواهند داشت.

ذخیره کشف شده این معدن هم اکنون 110 تن است اما مسئولان ایمیدرو امیدوارند با اکتشافات جدید میزان ذخیره این معدن به 150 تن برسد.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها