کد خبر: ۲۶۶۰۸۰
زمان انتشار: ۱۸:۴۴     ۰۸ آبان ۱۳۹۳
توسعه صنعت پتروشیمی کشور همزمان با روی کار آمدن دولت جدید و کاهش فشارهای تحریمی بر صنعت، در دستور کار وزارت نفت و معاونت مرتبط با صنعت پتروشیمی قرار گرفته، به‌طوری‌که افزایش میزان تولید محصولات این گروه تا سطح 100 میلیون تن در سال، افزایش صادرات و ارتقای سهم صادراتی محصولات پتروشیمی در منطقه و جهان، بهره‌برداری از پروژه‌های جدید همراه با افزایش میزان گاز استحصال شده از پارس جنوبی به‌عنوان خوراک و مواردی از این دست همگی از موضوعاتی‌اند که دولت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای تحقق برنامه‌های توسعه صنعتی به دنبال آن هستند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از ارانیکو ؛ تامین منابع مالی مورد نیاز برای تحقق این اهداف از موضوعات مورد بحث است. با این حال امیدها به توسعه برنامه‌های صنعت، با توجه به زمینه‌سازی‌های حضور بیشتر سرمایه‌گذاران خارجی و توسعه بازار سهام و ظرفیت‌های آن برای تامین مالی این بخش دو موضوعی است که شانس بالایی برای تحقق برنامه‌های دولت در صحنه پتروشیمی ایجاد کرده است.
در این رابطه در گفت‌وگوی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی موضوعاتی همچون تاثیر مذاکرات بر روند توسعه صنعت پتروشیمی، پروژه‌های پتروشیمی و چشم‌انداز این صنعت در افق 1404 مورد بررسی قرار گرفته‌است.
به گفته عباس شعری‌مقدم، ارتقای روابط بین‌المللی ایران باعث افزایش سرمایه‌گذاری در کشور خواهد شد، به‌طوری‌که به رغم وجود تحریم‌ها در این دوره کوتاه، بسیاری از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های پتروشیمی ایران ابراز تمایل کرده‌اند. وی معتقد است اگر تحریم‌ها لغو شوند، تقاضای سرمایه‌گذاری قطعا افزایش خواهد یافت. با این حال سرمایه‌گذاران خواهان قیمت‌گذاری بلند‌مدت گاز به‌عنوان خوراک واحدهای پتروشیمی هستند. به گفته وی امیدواریم که یک چارچوب سرمایه‌گذاری بلندمدت برای تسهیل جذب سرمایه‌ در پروژه‌های پتروشیمی ایجاد شود.
به گفته وی، ظرفیت کنونی تولید فرآورده‌های پتروشیمی ایران 60 میلیون تن است، اما تنها 40 میلیون تن از این ظرفیت مورد استفاده قرار می‌گیرد و لازم است که این ظرفیت خالی ازطریق برنامه‌ریزی و تامین خوراک پتروشیمی مورد استفاده قرار بگیرد که بی‌شک ارتقای روابط ایران در سطح بین‌المللی و جذب سرمایه‌گذاری بیشتر به آینده روشن‌تر صنعت پتروشیمی منجر خواهد شد.
شعری‌مقدم در بخش دیگری از این گفت‌وگو با تاکید بر اینکه احداث تاسیسات برای تامین خوراک کارخانه‌های جدید پتروشیمی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، حل مشکلات کارخانه‌های پتروشیمی در تامین خوراک، همکاری با دولت و مجلس در زمینه قیمت‌گذاری خوراک و اصلاح آن، بازبینی پیشرفت جذب سرمایه‌ و تامین اعتبار پروژه‌های پتروشیمی جزو فعالیت‌های اصلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران است به برخی عوامل موثر در مسیر موفقیت بخش پتروشیمی اشاره و اعلام کرد در شرایط کنونی موفقیت تیم مذاکرات هسته‌ای ایران بسیار مهم است، به‌طوری‌که در صورت حاصل شدن یک توافق دائم پنجره توسعه باز خواهد شد و این فرصت باعث ورود فناوری‌های پیشرفته و سرمایه خارجی به صنعت پتروشیمی می‌شود. وی افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران دیگر هیچ پروژه‌ای را اجرا نمی‌کند و این شرکت تنها فرصت‌های سرمایه‌گذاری را معرفی و خدمات فنی، تخصصی و اطلاعاتی به سرمایه‌گذاران ارائه می‌کند؛ بنابراین نمی‌توانیم درباره زمان اجرای پروژه‌ها صحبت کنیم، اما قانون به شرکت ملی صنایع پتروشیمی اجازه داده که اگر سرمایه‌گذاری در مناطق محروم پیدا نشود این شرکت برای پروژه‌های این مناطق بودجه تخصیص دهد.
معاون وزیر نفت در ادامه با اشاره به این نکته که زمانی‌که پروژه‌های شرکت اجرایی شود و کارخانه‌های پتروشیمی به ظرفیت مطلوب برسند، تولید کشور به 180 میلیون تن در سال خواهد رسید؛ گفت: ظرفیت حداکثری کارخانه‌های پتروشیمی در اولویت برنامه شرکت پتروشیمی ایران در سال گذشته بوده است. وی ظرفیت خالی کارخانه‌های پتروشیمی را در حال حاضر20 میلیون تن اعلام کرد. به گفته مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی طی یک سال گذشته، این شرکت روی تکمیل 15 پروژه از 62 پروژه کنار گذاشته شده که در برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی تعریف شده‌اند متمرکز بوده است. علاوه بر این 62 پروژه، 36 پروژه جدید نیز تعریف شده که درمجموع ظرفیت تولید پتروشیمی کشور به میزان 60 میلیون تن افزایش خواهد یافت، اما این شرکت به کمک دولت برای احداث زیرساخت‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاری احتیاج دارد.
وی گفت: برای تامین زیرساخت‌ها در حال گفت‌وگو با دولت و مجلس هستیم و از 15 پروژه دارای اولویت، کارخانه‌های پتروشیمی کاویان 2، لرستان، مهاباد و تخت جمشید و کارخانه اوره مرودشت امسال به بهره‌برداری می‌رسند.وی افزود: ما سعی داریم اعتبار لازم برای پروژه‌های فاز دوم عسلویه را از طریق صندوق توسعه ملی ایران یا از طریق سرمایه‌گذاری چینی‌ها تامین کنیم تا فعالیت آنها از‌سرگرفته شود. تامین اعتبار پنج پروژه توسط چینی‌ها نهایی شده و امید می‌رود بانک مرکزی از این پروژه‌ها حمایت کند تا فعال شوند.
شعری مقدم در ادامه با اشاره به این نکته که در حال حاضر برخی سهامداران در 62 پروژه پتروشیمی با مشکلات مالی مواجهند اعلام کرد: اما صندوق توسعه صنایع پتروشیمی تمام این مشکلات را حل خواهد کرد و انتظار می‌رود این صندوق با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار تهران و برخی بانک‌ها در کشور ایجاد شود. معاون وزیر نفت بانک‌ها، سرمایه‌گذاران و مردم را از جمله عواملی دانست که می‌توانند در این صندوق از طریق خرید سهام مشارکت کنند و بر این اساس برای تامین اعتبار پروژه‌ها دیگر نیازی به فروش اوراق قرضه نیست. به عقیده وی، صندوق توسعه صنایع پتروشیمی بهترین راه برای تامین اعتبار این پروژه‌ها است، زیرا یک سرمایه‌گذار بزرگ یا یک بانک همیشه پشت آنها خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در انتها با تاکید بر اینکه ما برای رسیدن به رتبه اول در جهان از حیث ارزش تولیدات پتروشیمی تا سال 2025 تلاش خواهیم کرد، گفت: قصد داریم 25 درصد تولید سالانه گاز طبیعی کشور(86 میلیارد متر‌مکعب) را به‌عنوان خوراک این صنعت اختصاص دهیم. رسیدن به 40 درصد سهم صادرات غیرنفتی کشور، ارتباطات بین 30 هزار واحد پایین‌دستی و بالادستی، حذف فقر و اشتغالزایی دیگر اهداف شرکت ملی صنایع پتروشیمی تا سال 2025 هستند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها