خرما را
میتوان جایگزین قند، شکر و مربا کرد. یک عدد خرمای مرطوب 20 کالری و یک
خرمای خشک 15 کالری دارد که با خوردن آن انرژی بدن تامین میشود. به خصوص
خرمای ربی با توجه به دارابودن قند طبیعی از ارزش غذایی بالایی برخوردار
بوده و جایگزین مناسبی برای قند است.
همچنین کمک به جلوگیری از سرطان سیستم گوارش، اشتها آور، بهبود دهنده
عملکرد دستگاه گوارش، کمک به حفظ سلامت دستگاه عصبی، موثر در پیشگیری و
درمان بیماری های همچون فقر آهن، کم خونی و چربی خون بالا از دیگر فواید
خرماست.
10 نکته طلایی در مورد خرما
• سعی کنید به جای قند و شکر از خرما برای نوشیدن چای استفاده کنید.
• در آشپزی و شیرینیپزی نیز به جای شکر میتوانید از خرما استفاده کنید.
• ورزشکاران به علت فعالیت زیاد، میتوانند از عصرانهای مقوی که با خرما باشد استفاده کنند.
• خرما برای کاهش چربیهای خون موثر است.
•
با مصرف خرما میتوان احتمال ابتلا به پوسیدگی دندان را کاهش داد. عصاره
خرما با جلوگیری از رشد میکروب عامل پوسیدگی دندان، احتمال ابتلا به این
عارضه را کاهش میدهد.
• خرما دارای قند زیادی است. در واقع حدود70 درصد آن را کربوهیدرات تشکیل میدهد، 25 درصد قند آن ساکاروز و 50 درصد آن گلوکز است.
• فیبر موجود در خرما برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و هضم و دفع مواد غذایی مفید است.
• کسانی که بیماری قند دارند باید کمتر از این میوه استفاده کنند.
• برای خواب راحت و با آرامش میتوانید قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید.