کد خبر: ۲۶۰۸۱۷
زمان انتشار: ۰۹:۵۸     ۲۳ مهر ۱۳۹۳
وزیر جنگ رژیم‌صهیونیستی در مصاحبه با پایگاه المانیتور گفت از روند مذاکرات هسته‌ای با ایران، نگران است، چراکه این گفت‌وگوها نهایتا به یک «توافق بد» منجر می‌شود.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، «موشه یعلون» وزیر جنگ رژیم‌صهیونیستی در مصاحبه‌ای که متن آن روز سه‌شنبه منتشر شد، با اشاره به مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵، گفت از روند این گفت‌وگوها نگران است.

یعلون که با پایگاه خبری «المانیتور» صحبت می‌کرد، گفت: «من از نحوه برگزاری مذاکرات هسته‌ای میان قدرت‌های جهانی به رهبری ایالات متحده و ایران نگران هستم».

وی سپس با متهم کردن تهران به تلاش برای ایجاد ناآرامی در منطقه و تقویت نفوذ خود در دیگر کشورها، مدعی شد که تحریم‌ها و فشار اقتصادی بود که موجب شد تا تهران پای میز مذاکرات حاضر شود. وی با این حال گفت: «متاسفانه، می‌بینیم که غرب در حال کوتاه آمدن است و روند بحث‌های کنونی نشان می‌دهد که قرار است به توافقی منجر شود که یک توافق خوب نخواهد بود».

دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان در حالی روز پنج‌شنبه در وین اتریش آغاز می‌شود که طرفین برای رسیدن به توافق نهایی تنها تا روز سوم آذر زمان دارند. صهیونیست‌ها از ابتدای مذاکرات، هرگونه توافقی که توان غنی‌سازی ایران را حفظ کند، توافقی بد توصیف کرده‌اند.

یعلون نیز در همین راستا در توضیح اینکه چه توافقی از دید تل‌آویو، یک «توافق خوب» است، گفت: «یک توافق خوب، تمام ظرفیت‌های محوری برنامه هسته‌ای ایران را از این کشور می‌گیرد. نباید هیچ‌گونه غنی‌سازی اورانیوم یا پلوتونیومی وجود داشته باشد. چنین توافقنامه‌ای است که به جهان اجازه خواب راحت را می‌دهد... الان بحث بر سر این است که چند سانتریفیوژ باید در ایران بماند. اصلا چرا باید سانتریفیوژی در ایران بماند؟ برای چه؟ آن‌ها ادعا می‌کنند که برنامه هسته‌ای‌شان صلح‌آمیز است. کشورهای زیادی هستند که برنامه هسته‌ای غیرنظامی دارند،‌ اما سانتریفیوژی هم ندارند. خود این که ایران بر داشتن این توانمندی‌ها اصرار دارد و قدرت‌های جهانی هم در برابر آن کوتاه آمده‌اند، خیلی چیزها به شما می‌گوید. به همین دلیل هم هست که یک توافق (اگر به دست بیاید)، توافق خوبی نخواهد بود».

وزیر جنگ تنها رژیم دارنده تسلیحات هسته‌ای در خاورمیانه، در ادامه در مورد اینکه اگر توافق بدی حاصل شود، واکنش اسرائیل چه خواهد بود، گفت: «ما باید آماده باشیم تا تحت هر شرایطی، خودمان از خود دفاع کنیم. من به این نتیجه رسیده‌ام که ما می‌دانیم باید چطور با این رژیم و اهداف آن مقابله کنیم. با ترکیب فشار دیپلماتیک (که دیگر وجود ندارد، چون ایران منزوی نیست)، فشار داخلی به واسطه تحریم‌ها و گزینه نظامی معتبر، می‌توانیم شرایطی را ایجاد کنیم که ایرانی‌ها واقعا پروژه هسته‌ای خود را کنار بگذارند».

المانیتور در پایان گزارش خود از این مصاحبه، تصریح کرده است که یعلون تلاش می‌کند تا بار دیگر گزینه نظامی را احیا کند، اما می‌داند تا زمانی که مذاکرات در جریان است، این امر امکان‌پذیر نیست.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها