به گزارش پایگاه 598، حسین رستگار، مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت با بیان این مطلب
گفت: محصولات غذایی موجود در بازار تنوع و تعداد بسیار زیادی دارند، تعداد
زیادی از آنها برای آزمایش به آزمایشگاه مرجع سلامت ارجاع داده میشوند و
ما پس از آزمایش آن نتیجه را به دانشگاه علوم پزشکی مربوطه اعلام میکنیم
تا اگر تخلفی باشد با آن برخورد کنند. وی به فارس افزود: درباره محصولات
غذایی با مسائل بسیار زیادی مواجه هستیم، استفاده از رنگها و مواد افزودنی
غیرمجاز یکی از موارد شایع است به عنوان مثال چند وقت پیش حاجیهایی که از
عربستان آمده بودند نوعی زعفران تقلبی با خود آورده بودند که آزمایشهای
وزارت بهداشت تقلبی بودن آن را ثابت کرد. مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت
وزارت بهداشت ادامه داد: مورد دیگری هم از زعفران تقلبی در بازار خودمان
داشتهایم که به عنوان مثال گوشت گاو را رشته رشته کرده و رنگ میکنند و به
جای زعفران میفروشند و تشخیص آن کار سختی است. رستگار در پاسخ به این
پرسش که آیا سازمان غذا و دارو بر گوشت و مرغهای عرضه شده در بازار نظارت
دارد، بیان داشت: نه درباره مواد غذایی خام و فرآوری نشده وزارت بهداشت هیچ
نظارتی ندارد و مسؤولیت آن با سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی است
اما اگر به کنسرو یا محصول فرآوری شده تبدیل شد، سازمان غذا و دارو مسؤول
آن است. به گفته وی، درباره کنسروها هم ما با موارد تقلب مواجه بودهایم،
در برخی از کنسروها میزان جیوه و فلزات سنگین بالا بوده که با آنها برخورد
کردهایم.