قبل از اینکه جنجال فعلی بر سر تکریم زنان در ادارات شهرداری تهران آغاز شود، موضوع اصلی در بحثهای اینچنین بحث جداسازی دختران و پسران در دانشگاهها و تاسیس دانشگاههای تک جنسیتی بود.
زمانی که قرار بر تاسیس دانشگاههای جدید با این متد شد، بسیاری از اصلاحطلبان شروع به انتقاد از این سیستم کردند. اما آمار ارائه شده از تنها دانشگاه جامع بانوان در ایران یعنی دانشگاه الزهرا و سطح بالای علمی دانشجویان آن، در نهایت تصمیم سازان را به این نتیجه رساند که از لحاظ علمی نیز این دانشگاهها نتایج بهتری برای دانشجویان و سطح علمی کشور دارند. در بسیاری از دانشگاههای آزاد سراسر کشور نیز در ترمهای اول و دوم به همین ترتیب کار کلاس های جداگانه برای خانمها و آقایان آغاز شد و رییس دانشگاه آزاد چندی پیش اعلام کرد آماده تاسیس دانشگاههای آزاد تک جنسی در سراسر کشور و مناطقی است که درخواست برای تاسیس این دانشگاهها بالا باشد.
این روش البته تنها در ایران اعمال نشده و در اروپا نیز آمار نشان داده که مدارس خاص دختران و یا پسران و اختلاط نداشتن آنها با هم به بهره وری بیشتر دانش آموزان در مدرسه کمک میکند. در حال حاضر بیش از 120 دانشگاه تک جنسیتی مخصوص زنان در ایالتهای مختلف آمریکا وجود دارد. اغلب این دانشگاهها و کالجها تحت حمایت کلیساها و فرقههای مذهبی مسیحی اداره میشوند و در برخی از موارد شرکتهای بزرگ اقتصادی همچون IBM از این مراکز حمایت مالی میکنند.