شکست امارت اسلامی طالبان در افغانستان، ناتوانی مخالفان دولت سوریه در برابر ارتش و نظام این کشور و همچنین ضعف «داعش» در تداوم حملات وحشیانه و ددمنشانه در برابر دولت عراق بزرگترین نمونههای ضعف، ناتوانی و شکست این گروههای تروریستی در برابر دولتهای اسلامی بوده است.
از سوی دیگر با آن که گروههای تروریستی بارها با شکست مواجه شدهاند و دولت اسلامستیز آمریکا را در برابر مسلمانان و بشردوستان رو سیاه کردهاند اما این کشور برای برآورده شدن هدف شوم خود در کشورهای اسلامی دست از حمایت این گروهها برنداشته است.
افزایش فعالیتهای تروریستی در لیبی و سقوط شهر «بنغازی» این کشور بدست تروریستها جدیدترین نمونه فعالیت غرب برای اسلامستیزی در جهان است که مورد نکوهش مسلمانان افغانستان و جهان قرار گرفته است.
سابقه این دست نکوهشها که همواره توسط نهادهای معتبر اسلامی صورت میگیرد در ضعف و انزوای گروههای تروریستی نقش کمنظیری دارد، زیرا بزرگان ملتهای اسلامی با استفاده از نفوذ خود در روشنگری اذهان عمومی نقش محوری ایفا کردهاند.
بیشتر نهادهای اسلامی که بدون شک در رأس آن انسانهای اسلامشناس و آگاهان مسائل سیاسی و فرهنگی هستند، توانستهاند افکار و اهداف گروههای تروریستی را برای مردم تشریح کنند و تفاوتها، تندرویها و اهداف این گروهها را به روشنی بیان کنند.
دانستن تفاوت اهداف گروههای تروریستی که با مفاهیم و اصول اسلامی مخالف است، زمینهساز دوری و حتی جدایی مسلمانان از صفوف این گروههای افراطی شده که یکی از عوامل اصلی شکست آنها است حتی زمانی که موفق شدهاند ساختاری با عنوان امارت اسلامی تشکیل دهند.
تزریق افکار تندرو در اعماق وجود و افکار گروههای تروریستی از سوی غرب یکی دیگر از مهمترین عوامل سقوط این گروهها و امارتهای اسلامی وابسته به آنها است.
آمریکا و غرب همواره گروههای تروریستی را با افکار تندرو در جوامع اسلامی جا انداخت تا این گروهها قادر به تأمین منافع آن کشور شده و از سوی دیگر با این افکار سبب بدنامی اندیشههای اسلامی شوند.
این افکار تندرو و غیر اسلامی را ملل اسلامی به خوبی درک کردهاند و برای نابودی آن با دولتها و جناحهای متشکل از افکار اسلامی یکی شده و سبب شکست گروههای تروریستی و امارتهای تشکیل شده از سوی این گروهها شدهاند.
روشن شدن هدف ایجاد گروههای تروریستی نیز نقش موثری در شکست آنها دارد زیرا ملتها در این اواخر بیش از هر زمان دیگری فهمیدهاند که در پشت پرده ایجاد این گروهها دست قدرتهای بزرگ و اسلامستیز است.
اظهارات مقامهای بلندپایه دولتی، تهاجم نظامی و فرهنگی غرب و حمایت، تامین و تجهیز غیر مستقیم آمریکا از گروههای تروریستی، گویای حمایت غرب از این گروهها سبب چالش گروههای افراطی در کشورهای مختلف شده است.
با آن که چندین گروه تروریستی در آستانه ساقط شدن هستند اما آمریکا و همپیمانان این کشور در تلاش برای ایجاد و روی کار آوردن گروههای دیگری از جنس افراط هستند تا کار ناتمام خود را در این کشورها تمام کنند.
با این حال توجه به روحیه غربستیزی و بیداری اسلامی بوجود آمده در کشورهای اسلامی و اثبات افراطیگری گروههای تروریستی، سبب شده تا آنها براحتی در آینده نتوانند در کشورهای اسلامی جای خود را باز کنند. بنابراین آمریکا و غرب در تداوم اهداف خود ناکام خواهند شد.