به گزارش پایگاه 598، دکتر «مهدی ذکایی» در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: فعالیت بدنی انسان با افزایش سوخت و ساز و آزاد شدن انرژی زیاد همراه است این باعث تولید گرما در بدن میشود و برای ثابت نگه داشتن دمای بدن، دفع گرمای اضافی به محیط بیرون لازم است.
وی افزود: هرچه هوای محیط گرمتر و مرطوبتر باشد، این انتقال دما با مشکلات بیشتری همراه است گاه میزان افزایش دما در بدن بیش از گرمایی است که خارج و این، سبب اختلال دمای بدن و بروز وضعیتی غیرعادی میشود که به گرمازدگی مشهور است.
مدیرگروه واحد بهداشت خانواده دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه فرد گرمازده اغلب خسته و گیج میشود، افزود: سردرد، گرفتگی عضلانی، تهوع و استفراغ، اختلال تکلم، افت فشار خون، نبض ضعیف، توهم و هذیان، رفتار پرخاشگرانه، بیحالی و در موارد پیشرفته عدم هوشیاری، تشنج، اغما و ایست قلبی از دیگر علائم گرمازدگی است.
ذکائی تصریح کرد: افراد چاق، مسن و کودکان بیش از دیگر گروهها در معرض ابتلا به گرمازدگی هستند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین انجام ندادن فعالیتهای سخت بدنی، حرکات ورزشی در طول ساعتهای گرم روز و قرار نگرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب بهترین راه پیشگیری از ابتلا به گرمازدگی در افراد است.
مدیرگروه واحد بهداشت خانواده دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه گرمازدگی یک فوریت پزشکی است، افزود: اگر فردی، به گرمازدگی دچار شود باید فوراً به نزدیکترین مرکز درمانی انتقال یابد.
ذکائی ادامه داد: کاهش دمای بدن، خشک کردن فرد بهوسیلهی بادبزن یا پنکه، از اقدامات مهم در برخورد با فرد گرمازده پیش از انتقال وی به مراکز درمانی است.
بهگفته وی، چنانچه فرد گرمازده هوشیار است برای جبران کمبود آب بدنش، باید کم کم آب یا یک نوشیدنی خنک به وی داده شود.
مدیرگروه واحد بهداشت خانواده دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: استراحت و پناه دادن از گرما، خنک کردن، جایگزین کردن آب و املاح و استراحت از مهمترین راههای درمان گرمازدگی هستند.