به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، کمبود منابع قرضالحسنه بانکها یکی از علل اصلی بروز مشکلات پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج عنوان میشود. ضمن تاثیر این مساله و موارد دیگری مانند تسهیلات تکلیفی بودجه برای تسهیلات قرضالحسنه، اما یک مسئول در شبکه بانکی نکات جدیدی را مطرح کرد.
این مقام مسئول که سالها در نظام بانکی فعالیت دارد به خبرنگار فارس گفت: یکی از علتهای اصلی اینکه بیش از یک میلیون نفر در صف دریافت تسهیلات ازدواج قرار دارند این است که بانکها منابع قرضالحسنه خود را در امور سرمایهگذاری به کار میگیرند.
وی تصریح کرد: البته در این مدت از حجم سپردههای قرضالحسنه کاسته شده که معتقدم علت آن کاهش اطمینان مردم از نحوه استفاده بانکها از این منابع است.
این مسئول بانکی ادامه داد: برخی افراد به دلیل اینکه بانکها سپردههای قرضالحسنه را در بخش سرمایهگذاری مصرف میکنند، دیگر سپرده قرضالحسنه در بانک نمیگذارند.
به گفته وی برای اینکه اطمینان مردم نسبت به بانکها بهبود یابد، بانکها باید منابع را به بخش قرضالحسنه اختصاص داده و همچنین جزئیات پرداختیها در این بخش را تشریح کنند.
به گزارش فارس، از چند روز پیش بانک ملی پرداخت 300 هزار فقره تسهیلات ازدواج را در دستور کار خود قرار داد و در همان روز بانک مسکن از آغاز پرداخت این نوع تسهیلات در شعب بانک خود قبر داد.
براساس اعلام مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی نسبت رشد سپردههای قرض الحسنه از سال 88 به 89، 42.6 درصد، 89 به 90، 9.3 درصد، 90 به 91، 27.9 درصد و 91 به 92، 0.26 درصد بوده است. بر این اساس برآورد شده بود در صورتی که رشد منابع قرضالحسنه در سال جاری صفر باشد حدود 46 هزار میلیارد ریال تکالیف بودجهای و 60 هزار میلیارد ریال منابع مورد نیاز برای قرضالحسنه نیاز است این در حالی است که حجم منابع 42 هزار میلیارد ریال است. بنابراین منابع قرضالحسنه بانکها 50 درصد نیازها را تامین میکند.
از گفتههای میرمحمدصادقی و این مقام آگاه اینگونه برداشت میشود که یا بانکها منابع قرضالحسنه خود را کمتر از آنچه که در واقعیت هست اعلام میکنند و یا تکالیف غیرقرضالحسنهای بیش از اعتبارات موجود در بخش قرضالحسنه تعیین میشود.