کد خبر: ۲۳۸۲۶۴
زمان انتشار: ۱۴:۳۲     ۰۲ مرداد ۱۳۹۳
افراد مسنی که خواب کمی دارند مغزشان سریعتر کوچک می شود و زودتر به زوال عقل مبتلا می شوند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از باشگاه خبرنگاران، محققان معتقدند که تاثیرکم خوابی بر انسان کمتر از ضربه مغزی نیست؛ هنگام کم خوابی، بدن موادی ترشح می کند که پس از ضربه به مغز نیز تولید می شود. نتایج مطالعات قبلی محققان نشان داده بود که طول مدت خوابیدن بر کارکرد قوای شناختی مغز افراد مسن تاثیر می گذارد. از آنجا که حجم بخش هایی از مغز به نام بطن مغزی، نشانگر افت توان شناختی مغز است و بیماری هایی مانند آلزایمر از این دسته از بیماری ها هستند، تاثیر خواب بر این بخش از مغز به طور کامل شناخته نشده بود.

اکنون محققان سنگاپوری با استفاده از روش تصویر برداری ام.آر. آی، حجم بطن های مغزی ۶۶ فرد ۵۰ تا ۶۴ ساله چینی را اندازه گرفتند. محققان همچنین با روش نوروفیزیولوژیک، کارکرد قوای شناختی مغز این افراد را در مدت دو سال بررسی کردند.

این محققان در این مطالعه متوجه شدند هر قدر میزان خواب افراد، کمتر باشد و میزان خواب شبانه آنها از هفت ساعت کمتر شود، توان مغزی آنها کمتر می شود، مغز زودتر کوچک می شود و احتمال بروز بیماری های مربوط به قوای شناختی مغز، همچون آلزایمر، افزایش می یابد.

با بالا رفتن سن و پیر شدن سلول ها، ترشح ماده شیمیایی سروتونین کاهش می یابد و بدین ترتیب ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل می شود. این مشکل بیشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان می دهد.

دانشمندان با تحقیق بر کم خوابی در داوطلبان جوان و سالم به این نتیجه رسیده اند که بدن آنها در صورت کم خوابی یا بی خوابی مواد شیمیایی ترشح می کند که درست بعد از وارد شدن ضربه به مغز تولید می شود، البته میزان این مواد از زمان وارد شدن ضربه مغزی کمتر اما در هر حال قابل توجه است و نباید به آن بی اعتنا بود.

به گفته‎ی محققان توضیح بسیار ساده ای برای این مساله وجود دارد یعنی هنگام خواب، مغز انسان از مواد سمی پاکسازی می شود و در صورت ناکافی بودن خواب همه این مواد از بین نمی روند و در بدن باقی می مانند و در نهایت می توانند موجب بروز بیمارهای مختلف شوند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها