خاکشیر جزو آن دسته از خوراکیهایی است که خوردن آن باعث از بین رفتن عطش و تشنگی میشود ولی جدای از اینها خاکشیر درمان مناسبی برای مشکلات دختران لاغر است چرا که اشتها میآورد و معده را تقویت میکند.
خواص خاکشیر
خاکشیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است.
التیام دهنده زخم و جراحات است.
جوشانده خاکشیر برای رفع اسهالهای ساده و رفع ترشحات زنانگی مفید است.
خاکشیر تببُر است.
برای دفع کرم مفید است.
التهاب کلیه را برطرف میکند.
سرخک و مخملک را دوا میکند.
خاکشیر صدا را باز میکند.
برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی از خاکشیر استفاده کنید.
از گلها و برگهای گیاه میتوان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد.
سنگ کلیه را دفع میکند. برای دفع سنگ کلیه میتوان خارشتر، خاکشیر و ترنجبین را با هم مخلوط کرده وصبح ناشتا خورد.
خواص کلی و درمانی خاکشیر
1.زخمها و جراحات را التیام میبخشد.
2.در رفع اسهال روده و خونی و از بین بردن ترشحات زنانه و آب آوردن نسوج میتوان استفاده کرد.
3.دانههای خاکشیر اندکی ضدعفونی کننده، ضد کرم و تب بر هستند.
4.ملین و خنک کننده با آب سرد است.
5.بذر آن بر میزان شهوت و میل جنسی میافزاید و اشتها را باز میکند.
6.تنظیم کننده دستگاه گوارشی بوده و ابتلاء معده را به بیماریها مرتفع میسازد.
7.خوردن آن سبب نیکویی رنگ و رخسار میگردد. در این صورت خاکشیر را با دو برابر وزن آن، شکر مخلوط کنید و تا ده روز بخورید.
8.گرفتگی ادرار را برطرف میسازد و فربهکننده است.
9.دل مالش و دل ضعفه را از بین میبرد.
10.برای رفع بیماریهای نقرس، ورم گوش و دستگاه تناسلی مفید است.
11.برای اسهال ساده کودکان شیرخوار اثر دارد.
12.به عنوان خنک کننده در امراض حصبه و آبله تجویز شده است.
13.اگر با شیر تازه خورده شود، بدن را چاق میکند.
14.خاکشیر را بکوبید، شب موقع خوابیدن، کف پا تا مچ را با آن ضماد نمایید، در تسکین و بهبود فشار خون اثر دارد.
15.روی ورمهای سخت و سرطانی، پستان، چشم، نقرس و ورم گوش، ضماد نمایید.
16.از دانههای خاکشیر به عنوان پادزهر به نحو زیر میتوان استفاده کرد.
17.بزرگسالان معمولاً دانه خاکشیر را پس از پاک کردن و شستن کامل به مقدار 10 تا 20 گرم در آب خیسانده، صبح ناشتا با آب و عسل مخلوط و برای چند روز متوالی مینوشند.
18.برای رفع اسهال ساده کودکان شیرخوار میتوان مقدار یک قاشق غذاخوری خاکشی پاک کرده را در ظرفی ریخته بر روی آتش ملایم به هم بزنند تا خاکشی بو داده شود و سپس کمی آب و عسل به آن افزوده هر نیم ساعت یک قاشق چای خوری از آن را به کودک بخورانند.