او با یادآوری اتفاق مشابه در هیروشیمای ژاپن، افزود: صبح روز ششم اوت سال ۱۹۴۵ یک بمب اتمی بر فراز آسمان این شهر منفجر شد و موجب مرگ بیش از ۱۴۰ هزار نفر تا پایان آن سال شد. آنان که توانستند به سختی جان سالم به در ببرند، بعدها از عوارضی همچون انواع سرطان و سایر پیامدهایی رنج می برند که تا کنون یعنی ۶۹ سال بعد هم سلامت آنان را تهدید می کند.
در پیام ماتسویی همچنین آمده است: آن دسته از مردم شهر شما که در معرض گازهای شیمیایی قرار گرفتند هم به همین ترتیب از بیماری ها و عوارضی رنج می برند که برخی از آن ها ۱۵ تا ۲۵ سال پس از مواجهه با سلاح های شیمیایی بروز می کند. مطمئن هستم درد و رنج مصدومان شیمیایی شهر شما که می توان آن را «هیروشیمای دوم» نامید، زندگی آنان را به کلی دگرگون و با اشک و درد عجین کرده است.
شهردار هیروشیما در ادامه نقش سازمان های بین المللی و مردم نهاد را در ممانعت از گسترش سلاح های شیمیایی و هسته ای موثر دانست و افزود: سلاح های شیمیایی و هسته ای، غیرانسانی ترین سلاح ها هستند که جان هزاران نفر از مردم بی گناه را می گیرند، زندگی بازمانده ها را برای همیشه تغییر می دهند و جسم و جان آنان را تا واپسین روز حیاتشان با رنج همراه می کنند. برای اینکه بتوانیم از تکرار چنین فجایعی جلوگیری کنیم، نه تنها کشورها و سازمان های بین المللی بلکه مردم و سازمان های مردم نهاد نیز باید فعالیت هایی را در مقیاس وسیع انجام دهند و با یکدیگر در این راه همکاری کنند.
در این پیام همچنین آمده است: در حال حاضر، سازمان شهرداران صلح، شهرداران بیش از ۶ هزار شهر از ۱۵۸ کشور دنیا را در عضویت دارد و این تعداد رو به افزایش است. مردم این شهرها جمعیتی بالغ بر یک میلیارد نفر یعنی یک هفتم مردم دنیا هستند و همه آنان از هدف ما که از بین بردن سلاح های هسته ای و شیمیایی است، حمایت می کنند.
شهردار هیروشیما در پایان با آرزوی تحقق صلح پایدار در سراسر جهان و شادی واقعی برای مردم دلیر و دوستدار صلح شهر سردشت، برای آرامش ابدی قربانیان جنگ ها دعا کرده است.