به گزارش سرویس بین الملل پایگاه 598؛ با اینکه اقتصاد برزیل از سال 2000 روند رو به رشدی را تجربه کرده اما طی سه سال اخیر نه تنها نرخ رشد آن تنزل یافته، بلکه بازارهای سهام ضعیف گردیده و تورم افزایش یافته است. این عوامل موجب شد تا در ماه های گذشته هزینه های روزمره زندگی به نحو نگران کننده ای افزایش یابند.
در چنین شرایطی بزرگترین و پر طرفدارترین تورنمنت جهانی فوتبال در این کشور برگزار می گردد. اگرچه جذب میلیون ها گردشگر و کسب 3 میلیارد دلار از این رهگذر ارقام خیره کننده ای به نظر می رسد اما باید به این نکته نیز توجه داشت که فقط هزینه ساخت استادیوم های استاندارد مورد نیاز برای اجرای این مسابقات ، طبق برخی آمارها بیش از 11میلیارد دلار هزینه برای دولت و ملت برزیل به همراه داشته و این بدان معناست که در شرایط بحران اقتصادی، 7 میلیارد دلار از جیب دولت و مردم برزیل برای برگزاری جام 2014 خرج شده است.
به همین علت از اوایل سال 2013 میلادی اعتراضات وسیع مردم عمدتا فقیری که جام جهانی را تفریحی فقط برای ثروتمندان قلمداد می کردند و فشار آن را بر زندگی خود با همه وجود احساس می نمودند شکل گرفته و روز به روز افزایش یافت.
برخی اقتصاددانان، دلیل عمدهی اعتراضات
را -با وجود بهتر شدن اوضاع اقتصادی برزیل طی دهه گذشته- عدم توزیع عادلانه ثروت
در جامعه می دانند چرا که طبق آمارهای بانک جهانی، 16% مردم برزیل زیر خط فقر
زندگی می کنند.
اینگونه است که با وجود فوتبال خیز بودن کشوری همانند
برزیل، اما 72% آنان (افرادی که در نظرسنجی موسسه تحقیقاتی PEW
شرکت کرده اند) از برگزاری جام جهانی در کشورشان ناراضی هستند! همچنین از هر 10
برزیلی، 6 نفر معتقدند میزبانی جام جهانی برای برزیل نامناسب است زیرا بودجه های
ردیف هایی مانند بهداشت، سلامت و خدمات عمومی، و آموزش را به خود اختصاص داده است!
مردم برزیل که از تورم بالا در این کشور به تنگ آمده اند دلیل دیگری نیز برای ابراز ناخرسندی خود دارند: سیستم مالیاتی! بسیاری از آنان نمی توانند مالیات های هنگفت را بپردازند و تماشا کنند که پول آنها برای مسابقاتی که فقط مدت کوتاهی برگزار می گردند استادیوم های بزرگ و هتل های مجلل ساخته می شود.
در عین حال، واشنگتن پست با هدف تخطئه اعتراضات مردمی، آمارهایی غلط را منتشر نموده و مدعی شده است که توجیهی برای اعتراضات مردمی در برزیل وجود ندارد، چرا که اوضاع اقتصادی این کشور طی سالهای گذشته رو به بهبود بوده است.
این روزنامه بدون اشاره به آنکه نظام سرمایه داری مانع شده تا درآمدهای حاصل از بهبود اوضاع اقتصادی به زندگی مردم عادی این کشور وارد شود و تنها به نفع کارتل های اقتصادی بوده، نمودار ساختگی زیر را منتشر کرد که در آن سهم بخش سلامت و آموزش، 32 برابر سهم جام جهانی نشان داده شده است.
بلافاصله پس از انتشار گزارش واشنگتن پست، موجی از اعتراضات مردم برزیل به مطلب مذکور سرازیر شد. معترضین با احمقانه خواندن مقایسه اخیر، دولت را به فساد متهم کرده و مدعی شدند بسیاری از هزینه های ادعایی، در محل خود صرف نشده اند! گفتنی است در این اعتراضات که با دخالت پلیس به خشونت کشیده شده تا کنون ده ها نفر نیز کشته و زخمی شده اند.