به گزارش سرویس بین الملل پایگاه 598، از زمانی که یک
دولت شیعه در عراق زمام امور را در دست گرفت همواره مخالفت های شدیدی از سوی جدایی
طلبان و قوم گرایان افراطی در این کشور ابراز میشد که در موارد بسیاری، رنگ و بوی
خشونت و ترور به خود می گرفت.
اما وحشی گری های اخیر گروهک داعش که خود را مسلمان سنی عنوان می کنند، موج جدیدی از قومیت گرایی را در عراق بحران زده به راه انداخته است. اگرچه سبعیت این گروهک به حدی نمایان است که هیچ فرقه و قومیتی نمی تواند از آن دفاع کند اما برخی رسانه ها با استفاده از ابزار القای روانی، سعی در دامن زدن به آتش این فتنه دارند.
نشریه ی تایم در مطلبی تحلیلی
مدعی شد کردهای عراق تنها برنده ی آشوب ها در این کشور هستند. مطالبی از این دست
در روزهای اخیر به وفور در نشریات و رسانه های غربی یافت می شود که در جهت تهییج و
ترغیب قومیت ها و فرقه های مذهبی به القائات شوم خود ادامه می دهند.
این عمل ناجوانمردانه -در صورت اثرگذاری- با برافروختن آتش کینه بین شیعه و سنی و کرد و عرب، اتحاد ملت عراق در مقابل وحشی گری های داعش را مخدوش نموده و بار دیگر پای بیگانگان را به این کشور باز خواهد نمود؛ چه اینکه زمزمه هایی به گوش میرسد که امریکا بار دیگر – و این بار به طریقی دیگر- در عراق دخالت خواهد کرد.
در همین زمینه برخی سناتورهای کنگره ی امریکا از جمله سناتور جمهوری خواه، لیندسی گراهام با تاکید بر لزوم همکاری واشنگتن و تهران در حل و فصل غائله ی داعش، اذعان کردند فقط امریکا است که می تواند این بحران را مرتفع نماید. همچنین اخیرا برخی رسانه های مغرض، از طرح دولت چند قطبی در عراق سخن به میان می آورند، بدین ترتیب که قدرت از شیعیان گرفته شده و دولتی متشکل از تمام اقوام و مذاهب تشکیل گردد! بدین ترتیب یکی دیگر از دولت های شیعه قدرت را از دست خواهد داد!
از سویی تونی بلر
که شدیدا تحت فشار اذهان عمومی قرار دارد از انتقاداتی که نسبت به سیاست خارجی
دولت انگلیس در زمان نخست وزیری وی انجام می گیرد به شدت انتقاد کرده و اظهار داشت
اشغال عراق توسط امریکا و انگلیس ارتباطی به تشکیل و تجهیز گروهک داعش و اوضاع
کنونی عراق ندارد.
اما بسیاری از کارشناسان مسائل منطقه معتقدند اشغال عراق و سپس خروج نیروهای اشغالگر بدون تثبیت اوضاع آن کشور سبب اصلی ناآرامی ها و التهابات دائمی عراق است. برخی نیز پا را فراتر نهاده و داعش را نیز همانند القاعده دست نشانده ی امریکا برای سرکوبی دولت شیعه ی عراق می دانند. مدعایی که با توجه به سیاست های کاخ سفید، محتمل ترین گمانه محسوب ی گردد.