کد خبر: ۲۲۹۵۵۸
زمان انتشار: ۱۱:۵۴     ۲۲ خرداد ۱۳۹۳
«برگزاری گرامیداشت شصتمین سالگرد تأسیس دانشگاه شهید چمران» در حالی فراخوان داده می شود که گمانه زنی های خاصی از اهداف آن به گوش می رسد.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از «خبرنامه دانشجویان ایران»، سرپرست دانشگاه شهید چمران از هم اکنون برای شصتمین سالگرد تأسیس دانشگاه (یعنی یک سال دیگر) فراخوان داده و از همگان دعوت کرده تا با کمک های مادی و معنوی خود به برگزاری این جشن! کمک دهند.

10 سال پیش که همین مدیریت اداره دانشگاه را برعهده داشت اقدام به برگزاری جشن پنجاه سالگی دانشگاه کرده بود که حاشیه هایی به دنبال داشت.

ریخت و پاش های فراوان در برگزاری این جشن از نکات قابل توجه این مراسم بود. اما آنچه تامل برانگیز بوده است اظهاراتی مبنی بر حذف عنوان شهید چمران از این دانشگاه و برگرداندن عنوان سابق دانشگاه بوده است.

این روزها که مدیریت دانشگاه تغییر کرده است، دانشجویان نسبت به تکرار این مسئله هشدار داده اند.

دانشگاه شهید چمران اهواز ، دانشگاهی که بنام شهید بزرگوار و استاد عالم، شهید چمران مزین است. شهید چمرانی که رهبری در وصف ایشان و انتظار ایشان از دانشگاه ها می فرمایند: دانشگاه ها نه باستثنا بلکه به قاعده باید چمران پرور باشند. دانشگاه شهید چمران اهواز با داشتن سابقه 1500ساله سهم عظیمی در تاریخ و تمدن ایران زمین دارد. دانشگاهی که در زمان جنگ هم با تقدیم چندصد شهید دانشجو و استاد باز از رسالت اصلی خود  در تربیت نیروهای انقلابی و تقدیم آنان به انقلاب کوتاهی نکرده است.

گوشه گوشه دانشگاه با انقلاب عجین شده است. هنوز که هنوز است بقایای سنگرها ی شهید علم الهدی و چمران در مسجد قدیمی دانشگاه شاهد گویای است از پیوند دانشگاه با فرهنگ شهادت.  در وسط دانشگاه دو شهید گمنام که هر چند این روزها  بخاطر جنجال بر سر تقسیم غنایم بین مسوولین دیده نمی شوند و مورد بی توجهی واقع می شوند ولی همچنان سرافرازانه و همچو سروان خرامان محراب ، دل عاشق بچه های مومن هستند

دانشگاه این روزها در تدارکی وسیع در نظر دارد سال بعد به مناسبت 60 مین سال تاسیس دانشگاه جشن بزرگی را تدارک ببیند. جالب اینجاست که هنوز یکسال مانده به موعد مقرر از الان همه دستگاه ها بسیج گشته و با فراخوان عمومی دنبال برگزاری جشنی برای دانشگاه ولی نه دانشگاه شهید چمران بلکه دانشگاه جندی شاپور شده اند.

در روزگاری که مسوولین دانشگاه از کوچکترین کار فرهنگی صحیح در دانشگاه بدلیل کمبود بودجه امتناع می کند و تشکل های دانشگاه را بهیچ می انگارد، حال باید علت این ارتجاع 10 ساله را پرسید.

به نظر می رسد رئوس دانشگاه شهید چمران اهواز از سرپرستی تا مدیران میانی که کاملا در اختیار 17 نفر از اساتید متحصن جلوی استانداری هستند، دانشگاه را به پاتوقی برای کارهای تیمی و حزبی بخصوص احزاب منحله مشارکت و مجاهدین انقلاب اسلامی ایران و انجمن منحله مدرسین دانشگاه تبدیل نموده اند. در دورانی که رهبری عزیز تذکر می دهد که بحث فرهنگی شوخی بر نمی دارد و ایشان از وضعیت فرهنگی احساس نگرانی می کنند ، دانشگاه به پاتوقی برای جبلان تفکرات لیبرالی و مارکسیستی مبدل گشته است.

در دانشگاه شهید چمران اهواز هر صدای ناکوکی با انقلاب به راحتی به گوش می رسد. با حضور معاونین دانشگاه موسیقی زنده در دانشگاه اجرا می شود. پشت درهای بسته جشن های فارغ التحصیلی با موسیقی های زننده و با کف و سوت برگزار می شود. شب شعرهای برگزار می شود که از محکمات نظام تا مقدسات دین اسلام  به زیر سوال برده می شود. نشریاتی باحمایت ویژه برخی و در سطح گسترده  در دانشگاه پخش می شود. بالاخره با وجود تاکید مکرر رهبری بر آرامش و جهش علمی در دانشگاه، دانشگاه روزی نیست که آبستن حادثه ضدفرهنگی نشود.

جدید ترین سناریوی که در دانشگاه در حال طراحی است، بحث برگزاری جشن 60 مین سال تاسیس دانشگاه شهید چمران است. 10 سال پیش توسط همین تیمی که هم اکنون سرکار است 50مین سال تاسیس دانشگاه برگزار گردید. مراسمی با هزینه های میلیونی ! تا جائیکه گفته شده بود به هریک از اساتید سکه های منقوش به پادشاهان داده شد. ریخت و پاش ها آنقدر وسیع و سرسام آور بود که برخی از خود مسوولین هم صدایشان در آمده بود. در این مراسم که حسین مرعشی برادر خانم آقای هاشمی سخنران اصلی بودند،  اسم و عنوان دانشگاه مورد هجمه واقع می شود و اینکه باید با برگرداندن اسم دانشگاه به چندی شاپور اهواز هویت تاریخی این دانشگاه را احیا نماییم و اینکه دانشگاه محیط علمی است و شهید و شهادت برازنده آن نیست.

این بار باز همان سناریو در حال طراحی است. کسانی که تاب دیدن عنوان شهید بر سر در دانشگاه ندارند باز بر جندی شاپور سابق اصرار دارند و در حال تدارک هستند که عنوان شهید چمران را که با هویت و فرهنگ مردم اهواز عجین شده است و همه دانشگاهیان بسیار مفتخرند که اسم این شهید دانشمند را بر دانشگاهششان است تغییر دهند. این پروژه که البته در سال های پیش بخشی از آن را همین تیم مشارکتی پیگیری نمودند و توانستند عنوان دانشگاه های علوم پزشکی و صنعتی دزفول را بانام جندی شاپور تغییر دهند.

شایان ذکرست همه مسوولین باید بدانند که فرهنگ ایثار و شهادت با هویت مردم ایران پیوند ناگسستنی دارد و این خرده کارهای ذلیلانه جز بی آبرویی برای خودشان عایدی ندارد. و اگر مسوولین دانشگاه صادق هستند و اگر بودجه دارند، از کارهای فرهنگی مومنانه حمایت کنند. نه اینکه همه بیت المال را برای زنده کردن نام شاهانی که هر چقد رهم عادل  بودند باز نظام شاهی داشتند و بر رعیت ستم می نمودند ؛ خرج نمایند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها