به گزارش پایگاه 598 به نقل از تهران پرس، آمار موشهاي پايتخت نشين به قول برخي كارشناسان 60 تا 70 ميليون يا به قول برخي ديگر 30 ميليون و يا كمتر است اما صرفنظر از تمام اين آمار و ارقام جمعيت ميليوني موشهاي پايتخت ديگر براي همه مردم تهران به خصوص مناطقي همچون خيابان ولي عصر و سپهبد قرني آنقدر محسوس است كه نيازي به آمار و ارقام ندارد.
شايد خيلي بي راه و گنگ نباشد اگر بگوييم ما تهرانيها مستاجر شهر موشها هستيم طوفانهاي چند روزه اخير تهران و آب گرفتگي جويها هم ساكنان زير زميني شهرمان را به روي زمين كشاند و وخامت اوضاع را به گونه اي ديگر به رخ مسئولان شهري كشيد.
جانوراني موذي
حالا ديگر نيازي نيست براي معرفي اين جانور از كارتون و فيلم هايي نظير شهر موشها و موش و گربه استفاده كنيم جوي محله خودمان هم چند تا موش چاق و چله دارد؛ موشهايي كه معاون خدمات شهري شهرداري تهران درباره شان مي گويد: مهار موشهاي تهران غيرممكن استحسين كلخوراني در عين حال تاكيد ميكند كه شهرداري هنوز تسليم موشها نشده و آنها را به حال خودشان رها نكرده است. وي در اين زمينه به طرحي اشاره ميكند كه براساس آن از تمام دانشگاههاي معتبر كشور براي ريشهكني معضل موشهاي تهران كمك گرفته شده است.
به گفته كلخوراني براساس اين طرح سه ساله كه مرحله مطالعاتي آن از سال گذشته آغاز شده است و از ارديبهشت امسال شهرداريهاي مناطق مجددا مبارزه با موشها را در دستور كار قرار دادهاند، بناست سال آينده جمعيت موشهاي شهر تهران كنترل شود. يك سمت ديگر اين ماجرا اما به خود مردم و رفتارهاي اجتماعي آنان همچون رها كردن زباله در جوي و خيابان و بي توجهي به رعايت مسائل بهداشتي است كه موجب مي شود جمعيت ميليوني موشهاي پايتخت براي پيدا كردن غذا به هيچ مشكلي برنخورند.
اسماعيل كهرم، مشاور رييس سازمان محيط زيست جمعيت موشها را حدود 30 ميليون قطعه ميداند وي ميگويد: اكثر پزشكان معتقدند موشها 27نوع بيماري دارند كه براي مردم و محيط زيست ميتوانند بسيار خطرناك باشند. در سرشماري كه نزديك به سه سال پيش توسط شهرداري تهران انجام شد تعداد آنها را سه برابر مردم تهران تخمين زده بودند. يعني امروز حدود 30 ميليون موش در زير خيابانهاي تهران زندگي ميكنند و از مخربترين نوع حيوانات براي شهر است.
سهم شهروندان از كنترل موش
مديرعامل شركت ساماندهي صنايع و مشاغل شهر تهران هم با بيان اينكه طرحهاي ضربتي مبارزه با موش در دست اجرا است ميگويد: بيش از 8 هزار لاشه موش از نقاط مختلف شهر جمعآوري شده است. بنا به تاكيد رضا قديمي در محورهايي كه طرح مبارزه با موش اجرا ميشود بيش از 70 درصد از جمعيت موشها در آن محور از بين خواهند رفت اما مهمترين چيز در از بين بردن هميشگي موشها همكاري و مشاركت شهروندان است.
وي تصريح ميكند: اصليترين عامل در ميزان زاد و ولد و افزايش تعداد موشها، در دسترس بودن غذا براي آنها است. به گفته قديمي تا زماني كه غذا در دسترس موشها باشد اين جانوارن حتي از غذاهايي كه براي تله گذاري استفاده ميشود هم استفاده نميكنند و عملا طرحهاي مبارزه با موش نيز آن طور كه بايد و شايد تاثيرگذار نخواهد بود.
قديمي با بيان اينكه به همين دليل به صنفهاي زباله ساز اخطار داده شده كه در صورت ريختن زبالههايشان در انهار پلمپ خواهند شد گفت: تاكنون آمارهاي مختلف و گاه اغراق آميزي در مورد تعداد موشهاي پايتخت داده شده اما اكنون در تلاشيم با آمارگيريهاي كاملا علمي ميزان واقعي تعداد موشهاي تهران را مشخص كنيم كه نتايج اين آمارگيريها طي ماههاي آتي اعلام خواهد شد.
بنا به تاكيد كهرم نيز بايد رفتار شهروندان را درست كرد تا بتوانيم جمعيت موشها را كنترل كنيم