به گزارش پایگاه 598 به نقل از روابط عمومی برنامه پایش، یک کارشناس مالیاتی گفت: به طور متوسط مالیات بر مشاغل طلافروشی برای هر عضو این صنف یک میلیون و 600 هزار تومان در سال است که این میزان مالیات از درآمد قشر کارگر هم کمتر است.
سعید توتونچی کارشناس حوزه مالیاتی مرکز پژوهش های مجلس در ارتباط تلفنی خود برنامه پایش گفت: مالیات بر ارزش افزوده یک نظام مالیاتی مدرن است که مالیات بر کالا را در فرآیند خود مدنظر قرار میدهد.
در قانون به این نکته اشاره شده است تا هر کالا و خدماتی که در اقتصاد ایران مورد مبادله واقعی قرار میگیرد، باید مالیات بر ارزش افزوده آن با یک نرخ مشخص که قانون گذار تعیین میکند، از مصرف کننده نهایی دریافت شود.
فروشنده به عنوان ممیز مالیاتی باید مالیات بر ارزش افزوده را وصول کند و در واقع رابط بین سازمان امور مالیاتی و مصرف کننده نهایی شود، تا این مالیات بر ارزش افزوده را به سازمان مالیاتی به عنوان امانتی پرداخت کند.
توتونچی خاطرنشان کرد: متأسفانه مشکلی که در حال حاضر در صنف طلافروشها به وجود آمده است، که به صورت خودساختگی توسط برخی از اعضای این صنف به وجود آمده است. به عقیده من طبق توافقاتی که میان اعضای صنف طلافروشها و سازمان امور مالیاتی به عنوان مجری قانون شکل گرفته، این صنف دیگر هیچ بهانه ای برای پرداخت نکردن مالیات ندارد. در حقیقت عمل نکردن به وظایف قانونی از طرف سازمان امور مالیاتی و صنف طلافروشها نباید صورت بگیرد.
وی عنوان کرد: بر اساس عملکرد سال 90 به طور متوسط مالیات بر مشاغل طلافروشی برای هر عضو این صنف یک میلیون و 600 هزار تومان در سال است که این میزان مالیات از درآمد قشر کارگر هم کمتر است. علاوه بر این به طور کلی میزان تمام مالیاتهای پرداختی در کشور بسیار پایین است و این وضعیت ضعف نظام مالیاتی کشور را نشان میدهد و باعث میشود که نتوانیم به درستی از مشاغل مالیات دریافت کنیم.
کارشناس حوزه مالیات در پایان گفت: در بحث مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی به عنوان مجری قانون باید مر قانون را مانند سایر کالاها در ارتباط با طلا نیز اجرا کند. اساساً نفس این قانون برای شفاف سازی و ردیابی کالاها طراحی و تدوین شده است.