به گزارش سرویس حوزه و مراجع پایگاه 598 استفتائي پيرامون نقش تربيت ديني در تسكين رنج و دردهاي انسان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معظم له تقدیم می شود:بسمه تعالي
مرجع عاليقدر با سلام و احترام؛
بنظر حضرتعالي، تربيتهاي ديني تا چه حد ميتواند در تسكين و كاهش رنجها، پريشانيها و حتي بيماريهاي جسمي آدمي مؤثر باشد؟
بسم الله الرحمن الرحيم
عليكم السلام ورحمةالله
ج. در اين باب، بسياري از تعاليم اخلاقي اسلام و خلقيات و صفاتي كه به كسب يا تقويت آنها در قرآن مجيد و در روايات شريفه تشويق شده، مثل توكل و تسليم و تفويض و رضا و ابواب معرفة الله؛ همه يا مستقلاً موجب درمان بيمار يا كمك به درمان و روحيهبخش است كه مقاومت بيمار، در اثر اين تربيتهاي ديني، فوقالعاده ميشود.
دعاء استشفاء؛ چه دعاهاي وارده و مأثور و چه مطلق دعا و خواستن شفا، از برنامههاي عالي اسلام و هدايتهاي ائمهعليهمالسلام است كه در عين حال، همه اين برنامهها از شعب ايمان صحيح و معرفت به خداوند متعال است.
خلاصه، معنويات و آموزههاي معنوي اسلام كه بايد از آنها، هم بيماران و هم پزشكان محترم و هم پرستاران و هم عيادتكنندگان بيماران كمك بگيرند و استفاده كنند سرمايههايي بسيار غني و سرنوشتساز است. آيه كريمه «أَلا بِذِكْرِ اللهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» اثر ياد خدا و ذكر خدا را در اطمينانبخشي به قلب بيان ميكند و واقعيتي است كه همه آن را درك كرده و تصديق دارند.
شخص مؤمن براي همه حالات به ظاهر ناگوار و نامطلوب، تفسيري خوب دارد و هيچ حالي از اين حالات را براي خود، ضرر حقيقي نميداند و آيه «عَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئاً وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَ عَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَ اللهُ يَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ؛ چه بسا از چيزي كراهت داشته باشيد در حالي كه خير و به صلاح شماست و چه بسا چيزي را دوست بداريد در حالي كه به صلاح شما نيست؛ خدا به همه چيز داناست و شما نميدانيد.»، همواره به او روحيه و توانائي ميدهد و از سوي ديگر به ثوابهايي كه براي بيماران شاكر مقرر است دل ميبندد و درد و رنج خود را هدر نميدهد و زبان حالش با خدا اين است:
گر نوازي چه سعادت به از اين خواهم يافت؟
ور كشي زار چه دولت به از آنم باشد؟
در بيماري، مدارج و معارف بلند عرفاني را طي ميكند و خدا را شاكر است كه او را با درد از بيدردي واقعي نجات داده و به ياد او و گفتن (يا شافي) مشرف نموده و صعود داده است.موفق باشيد
9 ذي القعدة 1432
لطفالله صافي