کد خبر: ۲۰۱۲۴۲
زمان انتشار: ۱۲:۰۸     ۰۹ بهمن ۱۳۹۲
تغییر ده‌‌ها رئیس و مدیر اجرایی دروزارت علوم، دانشگاه‌ها ومعاونت‌های دانشگاهی، در طول مدت کمتر از 200روز از آغاز بکار کلیدداران تدبیر و امید رکوردی کم‌سابقه برای اعتدالیون بشمار می‌رود.
تغییرات خلق‌الساعه و تودیعات اتوبوسی رؤسای دانشگاه‌های کشور درحالی با سرعتی سرسام‌آور صورت می‌پذیرد که پیشتر، اعمال چنین آمد و شدهای اتوبوسی از سوی شخص رئیس دولت یازدهم در اولین کنفرانس مطبوعاتی‌شان به شدت نهی می‌شد!

نکته جالب در این رابطه این است که پاسخ تکراری اعتدالیون در مواجهه با چرایی برکناری رؤسای دانشگاه‌ها، صرفاً در توجیه نخ‌نما شده اعتراض جمع کثیری از دانشجویان عمدتاً ناشناس خلاصه می‌شود!

جالب‌تر اما اینکه وقتی از مسئولین ذی‌ربط وزارت علوم درباره صحت و سقم این قبیل اعتراضات سؤال می‌شود، تنها حجت و سند ایشان ارجاع پرسشگران به کمپین‌های صوری و خودساخته فیسبوکی و استناد به بیانیه‌‌ها و شب‌نامه‌های جعلی منتشره در شبکه‌های اجتماعی از این دست است!

با رصدی جزیی و نگاهی گذرا بر انبوه کمپین‌های راه‌اندازی شده در شبکه اجتماعی فیسبوک، می‌توان به موارد جالب و البته تعجب‌برانگیز فراوانی برخورد که خود پرده از بسیاری از مکتومات و ناگفته‌‌ها کنار خواهند زد.

اولین نکته‌ای که با رجوع به این قبیل صفحات دستگیر مراجعین می‌شود، محتوای یکسان و تشابهات متعدد اکثر قریب به اتفاق پست‌‌ها و مکتوبات این کمپین‌‌ها با یکدیگر است که خود حکایت از مشترک بودن گرداننده یا گردانندگان صفحات مذکور دارد.

بعنوان نمونه استفاده از تصاویر کاملاً مشابه در نوشته‌های این صفحات؛ تبریک متقابل کمپین‌‌ها به یکدیگر در پی موفقیت‌آمیز بودن تغییر رئیس دانشگاه؛ پوشش گسترده و لحظه به لحظه اخبار دانشگاهی برخی از رسانه‌های معلوم‌الحال نظیر «انتخاب»، «آینده‌آنلاین»، «انصاف‌نیوز»، «دانشجونیوز»، «آرمان» و ... در تقطیع و تخطئه رؤسای کنونی دانشگاه‌ها؛ اقدام به انتشار بیانیه‌هایی با ادبیات مشترک و بعضاً کاملاً یکسان پیرامون دانشگاه‌های مختلف، از جمله این اشتراکات غیرطبیعی به‌شمار می‌آیند!

در صحت مدعا و تأیید مطالب فوق همین بس که در یکی از پست‌های «کمپین درخواست از رضا روستا آزاد برای استعفا از ریاست دانشگاه شریف»، اذعان داشته می‌شود: «چیزی که این روز‌ها برای ما بسیار جالب بود این بود که متوجه شدیم بعد از راه‌اندازی این صفحه و خبرهایی که جسته و گریخته در مورد آن منتشر شد، دانشجویان دانشگاه‌های دیگر نیز برای بیان درخواست‌های مشابه خود از این روش استفاده کرده‌اند و «کمپین»های فیسبوکی خود را راه انداخته‌اند. هم‌اکنون برای دانشگاه‌هایی چون تهران، بهشتی، خواجه نصیر، صنعتی اصفهان، یزد و چندین دانشگاه دیگر صفحاتی مشابه به وجود آمده. امیدواریم با همین روند قدم به قدم، کلیه جامعه لایق دانشگاهی ایران به خواسته خود در مورد تغییر روسای «منصوب» در دولت قبل برسند ...»

در این شرایط افزون‌بر  برکناری صدرالدین شریعتی و اسماعیل همدانی گلشن از دانشگاه‌های علامه‌طباطبایی و صنعتی‌اصفهان، با امضاء توفیقی، سرپرست وقت وزارت علوم،  تاکنون رؤسای دانشگاه‌هایی چون گیلان، اصفهان، شیراز، علم و صنعت، امام‌خمینی(ره) قزوین، ارومیه، فردوسی‌مشهد و ایضاً دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، بجنورد، یزد، مازندران، شاهد، شهید بهشتی و... نیز توسط بولدوزر تدبیر و امید راهی منازلشان شده‌اند وپیش‌بینی می‌شود طی روز‌ها و هفته‌های آتی، کماکان بر تعداد درو شدگان دانشگاهی توسط داس اعتدال افزوده شود!

این تغییرات گسترده چنان با استقبال زایدالوصف رسانه‌های اپوزیسیون و ضدانقلاب همراه بوده که ایشان را برای تمجید و تشکر از اقدامات نیک وزارتخانه تحت امر فرجی‌دانا، به دست بر قلم بردن و نگارش تقدیرنامه‌هایی مکتوب واداشته است!

در همین ارتباط سایت اطلاع‌رسانی «رادیوزمانه» وابسته به پارلمان ضدایرانی هلند، در مطلبی تحت عنوان «دانشگاه‌ و تغییر روسای وابسته به نهادهای امنیتی» نوشته است: «تغییر روسای وابسته به نهادهای امنیتی در دانشگاه‌های کشور، یکی از مطالبات اصلی دانشجویان در طول چند ماه گذشته بوده است. در همین مدت کمیته ویژه بازرسی وزارت علوم که از جانب رضا فرجی‌دانا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مامور بررسی شرایط دانشگاه‌های کشور است، در بازدید از برخی از دانشگاه‌‌ها با گردهمایی‌هایی روبه‌رو شده است که در آن دانشجویان خواهان تغییر روسای دانشگاه‌‌ها شده‌اند. در ادامه همین روند پیشتر در شبکه‌های اجتماعی اینترنتی نیز کمپین‌هایی با هدف برکناری برخی از روسای دانشگاه تشکیل شده بود.»

این گزارش اما در بخشی دیگر، با اشاره به دلایل واهی برکناری رؤسای دانشگاه‌های علامه‌طباطبایی و صنعتی‌اصفهان ادامه می‌دهد: «از اخراج فعالان دانشجویی، بازنشستگی زودهنگام استادان، تفکیک جنسیتی و دستکاری در محتوای درسی و حذف برخی از رشته‌های علوم انسانی در دانشگاه علامه گرفته تا انتشار اخباری مبنی بر برخورد فیزیکی با منتقدان و همکاری کامل با نهادهای امنیتی در برخورد با دانشجویان در دانشگاه صنعتی اصفهان، ازجمله عواملی به شمار می‌رفتند که این دو مسئول [صدرالدین شریعتی و اسماعیل همدانی گلشن] را در کانون انتقاد دانشجویان و فعالان دانشجویی قرار دادند.»

این علل دروغین درحالی مورد استناد نویسنده مطلب فوق قرار می‌گیرد که بر طبق مستندات مطروحه در گفت‌وگوی منتشره سید صدرالدین شریعتی در شمارگان 20577 و 20582 روزنامه کیهان، از اخراج جمعی از خرابکاران آموزش دیده در لباس فعالان دانشجویی گرفته تا بازنشستگی پیش از موعد برخی از اساتید دارای مشکلات اخلاقی و تصفیه محتوای کتب دانشگاهی از زنگارهای وارداتی غربی، همه و همه در جهت رشد و پالایش محیط مقدس دانشگاه در راستای تربیت دانشجویانی متعهد و متخلق به اخلاق اسلامی صورت پذیرفته است.

در قسمتی دیگر از این نوشته اما نویسنده در کمال وقاحت و زیاده‌خواهی، پای را از گلیم خود فراتر گذارده و می‌نویسد: «با این وجود اما هنوز روسای دانشگاه‌های مهمی چون دانشگاه تهران و امیر‌کبیر در سمت خود باقی مانده‌اند. این در حالی است که روسای این دو دانشگاه نقش قابل توجهی در تشدید فضای امنیتی و اخراج دانشجویان و استادان منتقد داشته‌اند.»

جالب‌ترین بخش این مطلب اما آنجاست که "محمد پورعبدالله” از فعالان اسبق دانشجویی، در بخشی از فایل صوتی گفتگو با رادیو زمانه، خود لب به اعتراف گشوده و اظهار می‌دارد: «به نظر بنده کاری که سرپرست وزارت علوم [جعفرتوفیقی] در دوران مسئولیتش کرد خیلی منطقی بود بدین معنی که می‌دانست به‌عنوان وزیر انتخاب نخواهد شد؛ به همین دلیل تا توانست، از فرصتی که در اختیارش بود نهایت استفاده را برد و تا جایی که ممکن بود تغییرات به‌وجود آورد. به‌خاطر همین بود که خیلی از کارهای ایشان ظاهراً زیادی رادیکالی و عجیب و غریب به نظر می‌آمد منتهی من فکر می‌کنم که این اقدامات بخشی از یک استراتژی از پیش طراحی شده بود.»

فارغ از بررسی چرایی دشمنی مسبوق و کینه شتری این قبیل رسانه‌های زنجیره‌ای علیه شئون گوناگون نظام جمهوری اسلامی که تصادفاً اینبار در حوزه دانشگاهی سر باز کرده، می‌باید از وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری این سؤال را داشت که کدام خطای - ان‌شاالله سهوی - حضرتعالی موجب آن شده تا رسانه‌های معاند اینچنین از اقدامات شما حمایت کرده و با دُم‌شان گردو بشکنند؟!

در این ارتباط شایسته است تا توجه مسئولین وزارت علوم بالاخص شخص جناب فرجی‌دانا را به بازخوانی این سخن معمار کبیر انقلاب، حضرت امام‌خمینی(ره) جلب کنیم که فرمودند: «هرگاه ديديد دشمنان از شما تعريف کردند معلوم مي‌شود عيبي در کار است و هرگاه دیدید که دشمن از کار شما ناراحت و عصبانی است بدانید درست عمل کرده‌اید.» / (صحیفه نور، ج17، ص250)

مع‌الأسف آنکه اپوزیسیون خارج‌نشین با وجود تمامی اختلاف نظرات متعدد و افتراقات پرشمارشان، جملگی بر لزوم پشتیبانی و حمایت از انتصابات و برکناری‌های اتوبوسی توسط وزارت علوم دولت اعتدال متفقند!

لهذا آیا وقت آن نرسیده که مسئولین ذی‌ربط به تأسی از سخن شریف «حاسبوا قبل أن تحاسبوا»، با عبرت از اشتباهات گذشته، بیش از این موجبات شادمانی دشمنان ایران و اسلام را فراهم نیاورده و مانع از رخداد ضررهای آتی نشوند؟!

امید آن می‌رود که مسئولین، وزراء و کلیه مقامات بلندپایه کابینه تدبیر و امید بدور از تعلقات گروهی و جناحی، همواره مصالح ملی را بر منافع حزبی ارجح دانسته و همواره در راستای تحقق اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی گام بردارند. 
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها