کد خبر: ۲۰۰۱۲۰
زمان انتشار: ۲۱:۲۰     ۰۵ بهمن ۱۳۹۲
در جریان پی جویی دایناسورها توسط تیم مشترک ایران- برزیل در نواحی شمال کرمان نخستین آثار اسکلتی دایناسورها شامل یک دندان دایناسور گوشت خوار و قطعاتی از استخوانهای نامعین در روستاهای اطراف زرند مورد شناسایی قرار گرفت که بخشی از ردپای این دایناسور متعلق به ۱۸۰ میلیون سال پیش در عصر ژوراسیک در شمال شهرستان زرند به دلیل بی توجهی از بین رفته‌است.
به نقل از شبکه ایران، در ایران نیز به مانند دیگر نقاط جهان هستند تعداد بسیار زیادی از زنان و مردان که علاقه وافر به تاریخ زیستی کره زمین دارند. این علاقمندان سعی می کنند با تماشای فیلمهایی که درباره حیات کره زمین در بازه های زمانی مختلف ساخته شده و یا مطالعه کتابهایی با این محوریت ،عطش اطلاعاتی خود در این باره را مرتفع کنند. به گزارش شبکه ایران در این بین دنیای موجوداتی به نام دایناسورها که سالها پیش در کره زمین می زیسته اند نیز از جمله حیطه های پرطرفدار تاریخ زیستی کره زمین بوده است اما کمتر کسی است که بداند در ایران هم ردپایی از این موجودات وجود دارد!

استان کرمان یکی از محدود نقاطی است که در ایران آثار جانداران خشکی زی دوران‌های گذشته زمین‌شناسی مشاهده شده‌است. به گزارش شبکه ایران وجود منابع عظیم زغال سنگ در شمال استان کرمان بیانگر وجود خشکی وحیات گیاهی وجانوری در این بخش از ایران می‌باشد وهمچنین در این خشکی جانورانی نیز زندگی می‌کرده‌اند که فسیل‌های متعدد از این جانوران کشف گردیده و در موزه تاریخ طبیعی کرمان نگهداری می‌شود و همچنین رد پای این حیوانات نیز بر روی رسوبات دورانهای گذشته زمین‌شناسی به ویژه دوران مزوزوئیک در مناطق مختلف دیده شده‌است. رد پای کشف شده در رسوبات دوره تریاس دوران مزوزوئیک در دره نیزار واقع در نزدیکی روستای ده علیرضا در 20 کیلومتری شمال زرند یکی از این نقاط منحصر می‌باشد.

به گزارش شبکه ایران در جریان پی جویی دایناسورها توسط تیم مشترک ایران- برزیل در نواحی شمال کرمان نخستین آثار اسکلتی دایناسورها شامل یک دندان دایناسور گوشت خوار و قطعاتی از استخوانهای نامعین در روستاهای اطراف زرند مورد شناسایی قرار گرفت که بخشی از ردپای این دایناسور متعلق به 180 میلیون سال پیش در عصر ژوراسیک در شمال شهرستان زرند به دلیل بی توجهی از بین رفته‌است. بررسی ردپاهای دایناسور موجود در ناحیه زرند کرمان مشخص ساخت که این آثار توسط دایناسورهای گوشت خوارتروپود ایجاد شده‌است.

تاکنون آثار دایناسورها در ایران محدود به تعدادی ردپا بوده‌است که در «دره نیزار» در شمال زرند کرمان، «بیدو» در شمال کرمان، یافت شده‌است. در جریان دومین پی جویی دایناسورها در ایران که توسط تیم مشترک ایران - برزیل در اواخر تابستان 1381 در نواحی شمال کرمان صورت پذیرفت نخستین آثار اسکلتی دایناسورها در ایران مورد شناسایی قرار گرفت.

قبل از آن هم، نزدیک به 40 سال پیش، محققان فرانسوی مقداری از بقایای یک دایناسور را در حوالی کرمان کشف کردند. البته بقایای آن را بلافاصله به موزه تاریخ طبیعی پاریس منتقل کردند.

آنها که برای مسافرت استان کرمان را انتخاب می کنند اگر علاقه به تاریخ زیستی این منطقه دارند تماشای دره نیزار را از دست ندهند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها