استاندار آذربايجان شرقي با بيان اين موضوع كه 30 درصد از عمليات اجرايي جابجايي از ارس به درياچه اروميه تمام شده است، گفت: انتقال آب از رودخانه ارس به درياچه اروميه ظرف 3 سال آينده ميسر ميشود.
به گزارش 598 به نقل از خبرنگار جامعه فارس احمد علي بيگي در گفتوگوي ويژه تلويزيوني در پاسخ به اين پرسش كه با توجه به اين موضوع كه برخي معتقدند رشد صنعتي صورت گرفته در درياچه اروميه سبب كاهش آب درياچه اروميه شده است، نظر شما دراين خصوص چيست؟ اظهار داشت: در جريان سفر اول، دوم و سوم رياست جمهوري موضوع انتقال آب از حوزه ارس در دستور كار قرار گرفت و در همين راستا ما اقداماتي را در استان آذربايجان شرقي انجام داديم و بيشترين وجه آن متوجه انتقال آب از حوزه ارس به درياچه اروميه بوده است.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
به ثمر رسيدن 30 درصد از عمليات اجرايي جابجايي آب از ارس به درياچه اروميه
-------------------------------------------------------------------------------------------------
وي ادامه داد: خوشبختانه امروز شاهد به ثمر رسيدن 30 درصد از عمليات اجرايي در موضوع جابجايي آب از حوزه رودخانه ارس به درياچه اروميه هستيم همين سد گلفرج در 12 فروردين امسال مورد بهرهبرداري قرار گرفت و قريب به 70 هزار متر مكعب مخزن مربوط به پمپاژ احداث شده و پمپاژ اول بهرهبرداري شده است.
استاندار آذربايجان شرقي افزود: هماكنون در حال انجام مناقصه 38 كيلومتر خط انتقال آب ارس از گلفرج به مرند هستيم كه اگر از اين نقطه به مرند اقدامات ما انجام شود، به نحوي كه بتوانيم آب را به نقطه ابتدايي درياچه اروميه برسانيم، از آن نقطه آب به سمت اين درياچه سرازير خواهد شد.
بيگي در پاسخ به اين پرسش كه انتقال حوزه آب ارس به اروميه چه مقدار ميتواند ميزان آب اين درياچه را اضافه كند؟ بيان كرد: ما قابليت انتقال ساليانه بيش از نيم ميليارد متر مكعب از ارس به درياچه اروميه در طرح انتقال حوزه به حوزه را داريم و در پروژه زماني 5 ساله تأمين كسري آب درياچه به ميزان 3.1 ميليارد متر مكعب ميسر خواهد شد.
استاندار آذربايجان شرقي در پاسخ به اين پرسش كه اقدامات استان براي نجات درياچه اروميه چه بوده است؟ تأكيد كرد: 30 درصد از پروژه انتقال آب از رودخانه ارس به درياچه اروميه انجام شده است همچنين ما استفاده از باروري ابرها را به عنوان اولين تجربه در حوزه آبگيري درياچه اروميه انجام دادهايم و شاهد افزايش 20 درصدي نزولات آسماني در اين حوزه در سال 90 بودهايم.
بيگي افزود: لايروبي 236 كيلومتر از رودخانههاي منتهي به درياچه اروميه را انجام دادهايم و تغيير الگوي كشت را از سال 89 تا امسال شروع كرديم البته با توجه به اينكه 9500 هكتار از اراضي زير كشت پباز بود و براي كاهش مصرف آب كشت را به 4500 هكتار كاهش داديم و بيشتر كشت دانههاي روغني انجام داديم.
استاندار آذربايجان شرقي در خصوص جدول پيشبيني شده زمانبندي براي رسيدن به مصوبات دولت گفت: انتقال آب از رودخانه ارس به درياچه اروميه ظرف 3 سال آينده ميسر ميشود و در خصوص تغيير الگوي كشت و استفاده از شيوههاي جديد آبياري هر ساله قريب به 15 هزار هكتار از اراضي ما در محدوده زماني 5 ساله از شيوه جديد آبياري استفاده ميكنند.