به گزارش 598، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، احیای حقوق زنان پس از سرنگونی طالبان توسط نیروهای ائتلافی تحت رهبری آمریکا در سال 2001 میلادی یکی از مهمترین اهداف جنگ افغانستان بوده است.
در زمان حکومت طالبان، زنان مجبور بودند تا از سر تا نوک پایشان را بپوشانند و حق نداشتند بدون همراهی یکی از مردان خانوادیشان از خانه بیروت بیایند. مدارس برای دختران نیز تعطیل شده بود.
در همین حال "سیما ثمر"، رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در مصاحبهای تلفنی گفت: حملات وحشیانه علیه زنان افغان در سال 2013 میلادی به شدت افزایش یافت. از این اقدامات خشونتآمیز واقعا بد میتوان به بریدن بینی، لبها و گوشها و تجاوز اشاره کرد.
ثمر افزود: حضور جامعه بینالملل و گروههای بازسازی ولایتی در اکثر ولایتهای افغانستان به مردم اطمینان خاطر میدهد. افرادی بودند که تلاش میکردند از زنان محافظت کنند و متاسفانه دیگر این افراد وجود ندارند.
قرار است اکثر نیروهای خارجی تا پایان سال جاری میلادی افغانستان را ترک کنند و هنوز مشخص نیست که تعدادی از نیروهای خارجی پس از سال 2014 میلادی در این کشور خواهند ماند یا خیر.
یکی از سخنگویان کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفت، دادههای اخیر نشان میدهند که خشونت علیه زنان در سال 2013 میلادی تا 25 درصد افزایش یافت.
سیما ثمر گفت، اوضاع بد اقتصادی و افزایش بیامنی نیز با افزایش خشونت علیه زنان در ارتباط است.
ثریا پاکزاد، مدیر سرپناههای زنان در چندین ولایت گفت: کشتن زنان در افغانستان کار آسانی است. هیچ مجازاتی برای عاملان این اقدام وجود ندارد. قوانین بهبود یافته اما اجرای آنها به دست سران نظامی است. به نظر من ما در حال پس رفت هستیم.