عضو مؤسس انجمن جراحان قلب ایران اعلام کرد: سن افراد مبتلا به ناراحتي هاي قلبي در ايران بسيار پايين تر از سن افرادي است كه در اروپا مورد عمل جراحي قرار مي گيرند.
به گزارش 598 به نقل از عصرايران، متوسط سن اين بيماران درايران حدود 55 سال است در صورتي كه در اروپا و آمريكا سن بيماران قلبي 73 تا 76 سال است و به عبارت ديگر قلب ايراني ها 20 سال زودتر بيمار مي شود.
دکتر سید محمد باقر طباطبایی مهمترين دلايل افزايش بيماري قلبي در ايران را استرس روزمره، نحوه تغذيه و آلودگي هوا عنوان كرد و افزود: درحال حاضر يك سوم ازعلل مرگ و ميرها در كشورهاي درحال توسعه، بيماريهاي قلبي است و تخمين زده مي شود كه تا 18 سال آينده بيماريهاي قلبي و عروقي دشمن شماره يك سلامتي انسان تبديل شود.
وی تأکید کرد: دوعامل خطر مستقل در ایجاد بیماری قلبی عروقی ، پرفشاری خون و بالا بودن کلسترول خون است . دیده شده با کاهش مؤثر فشار خون می توان میزان حمله قلبی را تا 21 درصد، سکته مغزی را تا 37 درصد و مرگ در اثر این بیماری را تا 25 درصد کاهش داد. با کاهش 10 درصد از میزان کلسترول خون میزان بروز بیماری عروق کرونر تا 30 درصد کاهش می یابد.
این جراح قلب و عروق بیما رستان بهمن با اشاره به انجام پیشرفته ترین روش های جراحی قلب و عروق در کشور گفت: «ایران جزء 10 کشور برتر جهان در این رشته است.»
وی افزود : بررسی ها نشان می دهد متوسط هزینه انواع عمل جراحی قلب در ایران پایین تر از متوسط نرخ جهانی آن در دیگر کشورهای توسعه یافته تمام می شود؛ به عنوان نمونه درآمریکا هزینه عمل جرای بای پس تعویض دریچه 40 هزار دلار است.
عضو مؤسس انجمن جراحان قلب ایران تأکید کرد: در بحث تکنیک و علم جراحی هیچ چیزی از دیگران کم نداریم. اگر تفاوتی هست، در بخش وسایل و امکانات است و به طور حتم امکانات و وسایل آنها از ما بهتر و پیشرفتهتر است.
اين جراح قلب، از مسؤولان ذيربط خواست زمينه ورود و انتقال تكنولوژي پيشرفته در زمينه جراحي قلب و عروق را براي مراكز دانشگاهي و دولتي فراهم كنند.
دكتر طباطبايي درزمينه جراحي قلب وعروق با استفاده از روبات افزود: درحال حاضر در كشورهاي پيشرفته و صاحب نام عمل هاي مجدد مانند تعويض چند دريچه، يا ترميم دريچه قلب با اين فناوري قابل درمان نيستند هرچند استفاده از روبات افق تازه اي را در جراحي قلب گشوده است.
وي تأكيد كرد: استفاده از روبات در جراحي قلب و عروق با محدو ديت ها و عوارض بسيار زيادي روبروست كه يكي از اين محدوديت ها به دليل اينكه جراح در بدن بيمار تنهاست، كمك آنچناني ندارد و اگر خونريزي به وجود بيايد، جلوگيري از آن آسان نيست.
دکتر طباطبایی درزمینه پدیده نا هنجار دریافت و جوه اضافی و خلاف عرف توسط قلیلی از پزشکان گفت: با کمال تأسف این معضل کمابیش وجود دارد باید برای آن چاره ای اندیشید تا با چنین مسائلی روبرو نشویم.
وی خاطرنشان ساخت: به نظرم اگر پزشکان شاغل در مراکز دولتی و دانشگاهی درخدمت تمام وقت باشند میزان دریافتی شان به میزان کافی خواهد بود و دیگر نیازی به عنوان کردن چنین مسائلی نخواهیم بود.
دکتر طباطبایی عامل دیگر جهت جلوگیری از پدیده نابهنجار دریافت وجوه اضافی پزشکان از بیماران را گسترش بیمه تکمیلی و همگانی و اصلاح تعرفه های عادلانه دانست و بر پذیرش بیماران بیمه ای توسط مراکز پزشکی خصوصی تأکید کرد.
گفتنی است این جراح قلب برجسته ایران تاکنون بیش از 15 پزشک حاذق جراح قلب و عروق تحویل جامعه پزشکی ایران داده است که این جراحان در مراکز قلب عروق کشور و اروپا مشغول به خدمت هستند.