به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، در سال 2006 میلادی جنگی در گرفت که به حرب تموز یا جنگ 33 روزه معروف است. در این جنگ حزبالله لبنان با چنان جبروتی وارد کارزار شد که داغ یک پیروزی دیگر را بر دل صهیونیست ها گذاشت. از این جنگ کتاب های متعددی نوشته شده و صحبت های زیادی شده است. یکی از آنها کتاب جنگ 33 روزه است نوشته ژیلبر آشکار و مایکل وارشو وسکی است که توسط علی کاظمی ترجمه و انتشارات خرسندی نیز آنرا منتشر کرده است. این کتاب با 143 صفحه و با قیمت 3600 تومان قابل خرید است.
موضوع این کتاب، تحلیل پیشزمینههای شکلگیری جنگ سی و سه روزه لبنان و دولت صهیونیست و بررسی تبعات این جنگ است. کتاب حاضر، با هدف تحلیل جنگ سی و سه روزه از منظر سیر تطور لبنان که این جنگ در خاک آن رخ داده و تمرکز بر نتایج جنگ بر هر دو طرف لبنان و اسرائیل تدوین شده و مشتمل بر نگرشی نسبت به پیشزمینهها، اهداف، پیامدها و بحرانهای مرتبط با این جنگ است. نگارندگان در این اثر میکوشند، تاریخ «لبنان» را از ابتدای شکلگیری تا 12 جولای 2006 به صورت اجمالی مطالعه کرده و نقش «جزب الله» را از ابتدا تا زمان مذکور شرح دهند. سپس در ادامه، پیامدهای جنگ سی و سه روزه برای لبنان بررسی شده و در پایان مقاصد دولتی اسرائیل از بر پایی جنگ سی و سه روزه واشکافی گردیده است."
در گوشه ای از این کتاب آمده است:
حزب الله از زمان اولین بیانیه ی برنامه ای خود با عنوان «نامه ای به مستضعفین» ادعا کرد که فکر تاسیس حکومت اسلامی ای بر مبنای مدل جمهوری اسلامی ایران در لبنان غیر ممکن است، مگر اینکه ترکیب فرقه ای کشور با زور تغییر کند، یا تجزیه طلبی رخ دهد. اما آنان در تلاش برای خاطر جمع کردن مسیحیان لبنان-در حالی که مسیحیان را دعوت میکرد که به اسلام بگروند و همه ی لبنانیان حکومت اسلامی را برگزینند- این موضوع را روشن کرد که قصد ندارد نظرش را با اعمال زور به کرسی بنشاند.