بشار جعفری پیشنهاد نماینده عربستان در سازمان ملل مبنی بر تصویب پیشنویس قطعنامهای مبتنی بر نظارت بر حقوق بشر در سوریه را به باد تمسخر گرفته و اعلام کرد که پرونده عربستان در عرصه حقوق بشر "سیاه" است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه اینترنتی عربی پرس، بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل در واکنش به پیشنهاد عبدالله المعلمی، نماینده عربستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل مبنی بر تصویب پیشنویس قطعنامهای جهت نظارت بر حقوق بشر در سوریه، اعلام کرد: شکست المعلمی در تمرکز بر افکار مشوش خود پیش از شروع صحبتهایش ناراحت کننده بود.
وی با بیان اینکه المعلمی در صحبتهایش از روش نظام حاکم بر کشورش تقلید کرده است، گفت: المعلمی میخواهد آنطور که میخواهد، فکر کنم نه آنطور که خودم میخواهم و منفعت کشورم ایجاب میکند.
نماینده سوریه در سازمان ملل خاطرنشان کرد: المعلمی همچون نظام حاکم بر کشورش در امور داخلی سوریه دخالت میکند.
جعفری تصریح کرد: با توجه به پرونده "سیاهی" که عربستان در عرصه حقوق بشر دارد، ریاض آخرین کشوری است که باید در خصوص حقوق بشر صحبت کند.
وی این سوال را مطرح کرد که آیا نظام حاکم بر عربستان آماده است که مفاد این پیشنویس را در کشور و در خصوص مردم خود اجرا کند؟
این مقام سوری اظهار کرد: بر هیچ کس این حقیقت پوشیده نیست که نظام عربستان عامل اصلی نابسامان شدن اوضاع در سوریه است و این موضع عربستان تنها باعث ادامه نقض حقوق بشر به دست گروههای تکفیری و تروریستی در سوریه میشود، همان گروههایی که در مقابل سفارتخانه ایران در بیروت دست به دو انفجار انتحاری زدند و این دو انفجار نشات گرفته از "مکتب وهابیت و تکفیری عربستان" است.
جعفری تصریح کرد: ثروت هنگفت در دست انسانهایی که امانتدار نیستند، باعث نمیشود که آنها از احترام در سازمان ملل برخوردار شوند، بلکه این پایبندی به منشور و قوانین بینالمللی و عدم مداخله در امور داخلی کشورهای عضو است که باعث برخورداری از احترام میشود.
وی عنوان داشت: دولت سوریه به نیابت از جهان با گروههای تروریستی و تکفیری گمراهی که از سوی قطر و عربستان حمایت میشوند میجنگد و ما از کشورهای عضو سازمان ملل انتظار داریم تا از تلاشهای سوریه برای مبارزه با تروریسم حمایت کنند.
جعفری نظام عربستان، قطر و ترکیه را مسئول اقدامات تروریستی علیه نظامیان و غیرنظامیان در سوریه و زیرساختهای این کشور دانست و خاطر نشان کرد: بر اساس قوانین، کشورهای عضو سازمان ملل حق دست زدن به چنین اقداماتی علیه دیگر کشورها را ندارند.
پیشتر نماینده عربستان پیشنویسی را در خصوص حقوق بشر در سوریه ارائه داد که مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت آراء با آن موافقت کرد.
المعلمی مدعی شده بود: گزارش بازرسان تسلیحات شیمیایی ثابت کرده است که گازهای سمی از مناطق تحت کنترل نظام سوریه استفاده شده است و نظام کنونی در سوریه خود را بر مردم "تحمیل" کرده است.
این مقام با بیان اینکه بیش از نیمی از مردم سوریه نیاز شدیدی به کمکهای غذایی دارند، مدعی شد: نظام سوریه حدود 2.5 میلیون تن از مردم سوریه را محاصره کرده و آنها را تهدید به کشتار میکند.