به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، سهی عرفات اعلام کرد: ما یک جرم واقعی، یک ترور سیاسی را افشا خواهیم کرد.
سهی عرفات پس از تحویل گزارشی از سوی تیم قانونی به وکیلش و مقامات فلسطینی در ژنو گفت: این گزارش تمامی شبههها را تایید میکند. این مساله به طور علمی ثابت کرده است که وی به مرگ طبیعی نمرده است و ما دلایل علمی داریم که وی کشته شده است.
همسر عرفات هیچ کشور یا فردی را متهم به قتل همسرش نکرد اما گفت که عرفات دشمنان بسیاری داشته است و در این حال اعلام کرد که اسرائیل همسرش را مانعی برای صلح می دانست.
وی به رویترز گفت که مسموم کردن با پولونیوم از طریق یک نفر که در دایره نزدیک به وی بوده، انجام شده زیرا متخصصان به وی گفتهاند که سم داخل قهوه، چای و یا آب عرفات ریخته شده بود.
بیوه عرفات در ادامه گفت: من از آنچه اتفاق افتاده خشمگین هستم و احساس میکنم دوباره عزادار شدهام. ترور عرفات اقدامی از سوی افراد ترسو بوده است.
کارشناسان سویسی پس از آزمایش جسد یاسرعرفات اعلام کردند که در استخوان رهبر فلسطینیها ۱۸ برابر اندازه معمول رادیواکتیو یافتهاند. متخصصان روسیه قبلا وجود رادیواکتیو در جسد عرفات را انکار کرده بودند.
یک سال پس از کالبد شکافی جسد یاسر عرفات، کارشناسان سویسی اعلام کردند که در دنده و لگن خاصره عرفات ۱۸ برابر حد معمول ماده رادیواکتیو پولونیوم وجود دارد. آنها همچنین تاکید کردند که حتی در آن قسمت از خاک پیرامون جسد، که مایعات پیکر عرفات را به خود جذب کرده، به همین مقدار ماده رادیواکتیو وجود داشته است.
جزئیات گزارش کارشناسان سویسی که نسخه اصلی آن تسلیم بیوه عرفات شده، از سوی شبکه تلویزیونی الجزیره و روزنامه بریتانیایی گاردین انتشار یافته است.
روز ۱۵ اکتبر ۲۰۱۳ یعنی درست یک ماه قبل از اعلام نظر کارشناسان سویسی، همکاران روسی آنها به خبرگزاری اینترفاکس گفتند که در جسد عرفات نشانی از پولونیوم یافت نشده است.
برای تحقیق پیرامون علت مرگ عرفات، هیئتی مرکب از متخصصان بیوپزشکی فرانسه، سویس و روسیه تشکیل شده بود. کارشناسان هرکشور قرار بود به صورت جداگانه روی یک سوم باقیمانده جسد عرفات تحقیق کنند، اما فرانسویها از این کار خودداری کردند.
روز ۱۵ اکتبر امسال ولادیمیر اویویا، رئیس مرکز دولتی بیوپزشکی روسیه به خبرگزاری اینترفاکس گزارش داده بود که علت مرگ عرفات تاثیرات اشعه پولونیوم نبوده است. وی گفته بود:«عرفات را با پولونیوم مسموم نکردهاند.»
گزارش کارشناسان درباره آزمایش جسد عرفات قرار است تسلیم دادگاهی شود که به درخواست وکلای بیوه عرفات به شکایت او رسیدگی میکند.
یاسر عرفات در ماه اکتبر سال ۲۰۰۴ میلادی پس از تحمل ۱۷ روز بیماری از رامالله به یک بیمارستان نظامی در فرانسه منتقل شد. او، با این که امید میرفت بهبودی یابد، روز ۱۱ نوامبر همان سال در سن ۷۵ سالگی درگذشت.
بلافاصله پس از مرگ رهبر فلسطینیها، سهی عرفات اسرائیل را متهم کرد که عرفات را با استفاده از ماده سمی پولونیوم کشته است. از همان زمان وکلای سهی میکوشند پرونده مرگ مشکوک همسر وی را در یک دادگاه فرانسوی به جریان بیندازند. با اعلام نظر کارشناسان سوئیسی اکنون تشکیل این دادگاه تسهیل شده است.
خواست سهی عرفات برای نبش قبر از جسد عرفات سال گذشته در هشتمین سالگرد مرگ او مورد تایید محمود عباس، رئیس فعلی تشکیلات خودگردان فلسطین نیز قرار گرفت. نبش قبر سرانجام در نوامبر سال ۲۰۱۲ انجام شد. در این مراسم یک پزشک مسلمان نیز حضور داشت و او تنها کسی بود که میتوانست جسد رهبر فلسطینیها را لمس کند.