کد خبر: ۱۷۷۵۴۲
زمان انتشار: ۱۳:۴۹     ۰۸ آبان ۱۳۹۲
دیروز مجمع عمومی کمیته انضباطی، حاشیه‌های فراوانی داشت که البته رسانه‌ها بیشتر ‌به رخداد غیر‌منتظره عصبانیت کفاشیان پرداختند که ناگفته نماند تنظیم خبر‌شان ‌بیشتر با چاشنی طنز همراه بود.
به گزارش 598، اما این جلسه غیر از این موضوع و درگیری‌هایی که بر سر بودجه و مباحث مالی فدراسیون رخ داد، حاشیه‌ای دیگر نیز به همراه داشت و آن، آیین‌نامه جدید کمیته انضباطی بود که بسیاری از رسانه‌ها به نادرست، خبر از تصویب آن در نشست دیروز دادند، ولی این آیین‌نامه هنوز به تصویب نرسیده؛ آیین‌نامه‌ای که فصل جنجالی‌اش بحث کسر امتیاز از تیم‌های لیگی به علت تخلفات بینندگانشان است.

نشست دیروز در حالی به پایان رسید که تنها موضوعی که در آن به سرانجام رسید، ماجرای انتخاب نائب‌رئیس فدراسیون بود و مهدی تاج بدون هیچ مخالفی به ‌نائب‌‌رئیسی دوم و رئیس سازمان لیگ برگزیده شد.

بنا بر گزارش تابناک، شاید اگر بحث بر سر مسائل مالی و بودجه فدراسیون فوتبال نبود، این نشست در گردنه «تصویب آیین‌نامه کمیته انظباتی» به مشکل بر‌می‌خورد؛ مسأله‌ای که گویا طراحان آیین‌نامه جدید از آن استقبال می‌کردند تا بی سر و صدا در میان غبار برخاسته از جنجال‌های دیروز، توجه‌ها را از آیین‌نامه جدید دور کنند؛ مسأله‌ای که در نحوه بازتاب خبر تصویب آیین‌نامه هم به شدت نمایان بود و خبر به گونه‌ای در رسانه‌ها منتشر شد که «آیین‌نامه کمیته انضباطی تصویب شد».

اما بر پایه آنچه دیروز سایت شبکه ایران منتشر کرد، این آیین‌نامه در مجمع روز گذشته به تصویب نرسیده و قرار بر این شد تا کمیته‌ای سه نفره شامل هوشنگ نصیرزاده، رئیس کمیته تدوین مقررات فدراسیون فوتبال، اسماعیل حسن‌زاده رئیس کمیته انضباطی و صالحی رئیس کمیته استیناف فدراسیون فوتبال ایرادات موجود در آیین‌نامه را بررسی ‌و نتیجه را به مجمع اعلام کنند.

هوشنگ نصیر‌زاده که این روزها ریاست کمیته تدوین مقررات فدراسیون فوتبال را بر عهده دارد، چند روز پیش از نشست مجمع عمومی فدارسیون فوتبال در رسانه‌ها‌، اظهار امیدواری کرده بود که با تصویب آیین‌نامه جدید، امتیازات کسر شده از تیم‌ها در این فصل به آنها باز‌خواهد گشت.

نصیرزاده 29 مهر ماه امسال در گفت‌وگو‌ با ‌فارس ابراز امیدواری کرده بود: «با توجه به اینکه نمی‌توان نیمی از لیگ را با آیین‌نامه قدیمی و نیمی دیگر از آن را با آیین‌نامه جدید سپری کرد امکان این که هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال کسر امتیاز از تیم‌های استقلال، پرسپولیس، ملوان، داماش و تراکتور سازی را به حالت تعلیق درآورد زیاد است. زیرا در آیین‌نامه جدید چنین تنبیهی منظور نشده است‌». این گونه برداشت از روح قانون آن ‌هم توسط شخصی که ریاست کمیته تدوین مقررات فدراسیون فوتبال را بر عهده دارد، عجیب است، چرا ‌‌که معمولا قانون عطف‌به‌ماسبق نمی‌شود و قانون را برای شرایط پیش‌ روی تدوین می‌کنند.

نصیر زاده در این گفت‌وگو، مسأله دیگری را هم مطرح کرده که عجیب است. او آیین‌نامه جدید را که به دلیل تخلف تماشاگران از تیم امتیاز کسر شود، مخالف قوانین فیفا دانسته و ناشی از اشتباه قانون‌گذار ‌می‌داند، حال آن‌ که همین آیین‌نامه در سال گذشته با نظر کارشناسانی نظیر ایشان تصویب شده بود؛ اما آنچه این روزها دوستان را در کمیته تدوین قوانین بر آن داشته تا هر چه زودتر آیین‌نامه جدید را به تصویب برسانند و حتی با هیاهوی رسانه‌ای، خبر از بازگشت امتیازات کسر شده هم بدهند، این است که تحت فشار وارده برای کسر امتیاز از تیم‌های لیگ برتری خصوصا یکی دو تیمی که این روزها سمبه پر زورتری دارند، سعی در کم کردن فشار از روی دوش خود هستند.

اما اگر دلایل آقای نصیر‌زاده را برای تغییر آیین‌نامه بپذیریم ـ که البته منطقی هم هست ـ چرا این تغییر در آیین‌نامه تنها باید در زمینه کسر امتیاز انجام گیرد؟ همین اصرار بر این موضوع و چشم‌پوشی از دیگر موارد مغایرت آیین‌نامه با قوانین فیفا، این ظن را بیشتر می‌کند که عجله در این تغییر آیین‌نامه برای سرپوش گذاشتن بر ‌کسر امتیازهاست، وگرنه در قوانین فیفا هم آمده که رئیس و نائب رئیس کمیته انظباطی، رئیس و نائب رئیس استیناف و رئیس و نائب‌رئیس کمیته اخلاق باید از سوی مجمع عمومی فدراسیون فوتبال تعیین شود، نه رئیس؛
تدبیری که از سوی فیفا اندیشیده شده تا استقلال را در ارکان فدراسیون‌های فوتبال گسترش دهد.

به این ترتیب، برای نمونه، قضات کمیته انضباطی که مشروعیت خود را از مجمع و نه رئیس به دست آورده‌اند،‌ می‌توانند به آسانی در برابر تخلفات رئیس فدراسیون فوتبال هم ایستادگی کنند؛ موضوعی که در آیین‌نامه جدید کمیته انضباطی دیده نشده و آقای رئیس کمیته تدوین قوانین هم البته درباره آن اظهار‌نظری نمی‌کند!

اما سمت خوب ماجرا این است که به رغم نحوه اشتباه انعکاس خبر، هنوز آیین‌نامه جدید‌ در مجمع به تصویب نرسیده و امید می‌رود در این مدت باقی مانده، تلاش شود تا آیین‌نامه دست‌کم بر پایه تطابق کامل با قوانین فیفا تنظیم شود، نه این که برای کسب منافع برخی تیم‌ها، دوستان اقدام به تدوین قوانین کنند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها