کد خبر: ۱۷۳۸۵۵
زمان انتشار: ۱۱:۲۸     ۲۲ مهر ۱۳۹۲
همزمان با شروع تبلیغات انتخاباتی بین گروههای سیاسی کردستان عراق در شهریور ماه امسال بسیاری از دشمنان ایران و کردستان عراق سعی کردند که با فضاسازی جمهوری اسلامی ایران را بخشی از پروسه سیاسی به نفع یک گروه خاص نشان دهند و در این مسیر از تخریب و فضاسازی دروغین کوتاهی نکردند. اما نقل است که می گویند خورشید برای همیشه پشت ابر باقی نمی ماند.
598: اگر بخواهیم کتاب روابط جمهوری اسلامی ایران را با کردستان عراق ورق بزنیم به تاریخی بر می خوریم که بیشترین نکته آن روابط خوب جمهوری اسلامی ایران با کردهای عراق بوده است .البته این بماند که این روابط در بسیاری از مقاطع دارای نقاط عطف بسیار مهمی بوده است که برای سرنوشت عراق و کردستان عراق و خود کردها حیاتی بوده است و چه بسا که اگر این مواضع اتخاذ نمی شد جنبش کردی با یک نشست تاریخی روبرو می شد. اما از همان روزهای اول پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی روابط کردها در عراق با جمهوری اسلامی ایران وارد یک مسیر استراتژیک شد که این مسیر تاکنون حفظ شده است .

به گزارش بولتن نیوز، خوب است در این مسیر به برخورد جمهوری اسلامی ایران با فوت ملامصطفی بارزانی رهبر جنبش کردهای عراق در سال 1979 میلادی ، حمایت از حرکتهای آزادیخواهانه کردها در مبارزه با رژیم بعث ، حمله شیمیایی حلبجه که امروز جزو سمبل های نمادین کردها در مبارزه با دیکتاتوری گشته است ، انتفاضه سال 1991 میلادی و .......... اشاره کرد که سبب گشته است تاریخ قطوری از روابط مستحکم بین دو طرف درست شود که تاکنون دشمنان ایران و کردستان نتوانسته اند این روابط را بسوی بحران پیش ببرند.


همزمان با شروع تبلیغات انتخاباتی بین گروههای سیاسی کردستان عراق در شهریور ماه امسال بسیاری از دشمنان ایران و کردستان عراق سعی کردند که با فضاسازی جمهوری اسلامی ایران را بخشی از پروسه سیاسی به نفع یک گروه خاص نشان دهند و در این مسیر از تخریب و فضاسازی دروغین کوتاهی نکردند. اما نقل است که می گویند خورشید برای همیشه پشت ابر باقی نمی ماند.

در جدیدترین واکنش رهبران گروههای سیاسی کردستان عراق نسبت به نتایج انتخابات پارلمانی کردستان عراق، عدنان مفتی یکی از اعضاء دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان عراق در گفتگویی با سایت خبری لفین اعلام کرده است که بعد از اعلام نتایج انتخابات، جمهوری اسلامی ایران از ما خواسته است که نتایج را بپذیریم و از هرگونه برخورد بین اتحادیه میهنی کردستان و جنبش تغییر از یک سو و اتحادیه میهنی کردستان عراق و حزب دمکرات کردستان عراق از سوی دیگر خودداری کنیم چرا که استقرار امنیت در کردستان عراق به نفع جمهوری اسلامی ایران است.

عدنان مفتی در ادامه تاکید می کند که ثبات امنیت در کردستان عراق استراتژی جمهوری اسلامی ایران بوده و ایران خواستار تثبیت این ثبات می باشد..

البته خوب است قبل از اینکه به این بحث ادامه بدهیم اشاره ائی به اقدامات تروریستی اخیر اربیل نیز اشاره شود که به محض وقوع این اقدام تروریستی برخی گروههای ضد انقلاب (تو گوئی آنها از قبل در جریان این انفجار از سوی جمهوری اسلامی ایران بودند) به یکباره اعلام کردند جمهوری اسلامی ایران در این حمله تروریستی نقش داشته است. این در حالی بود که چند روز بعد از این اقدام تروریستی رسما شاخه القاعده در عراق قبول مسئولیت کرد و در روزهای گذشته دیدیم که رسانه های کردستان عراق اعترافات عاملان این حملات را پخش کردند که چگونه توسط القاعده سازماندهی شده بودند.بهر روی خورشید پشت ابر نماند و عوامل این حملات شناسایی شده و به مردم کردستان عراق و جهانیان معرفی شدند که این قطعا قبل از هر چیز روسیاهی بزرگی بود برای گروههای تروریستی ضد انقلاب .

حال باید به استراتژی جمهوری اسلامی ایران در خصوص کردستان عراق و منطقه برگردیم که خواهان تثبیت امنیت در منطقه می باشد و این خود نشات گرفته از یک تاریخ پرفراز و نشیب می باشد که با گذشت زمان تکامل یافته و امروز می توان گفت که دو طرف متفق القولند که امنیت و ثبات در منطقه نه تنها به نفع مردم منطقه بلکه به نفع همه گروهها و کشورهای منطقه است که به قواعد بازی دمکراتیک آشنا هستند چون اصولا گروهها و کشورهایی به خشونت پناه می برند که امکان تغییر قدرت را در یک بازی دمکراتیک ندارند .

از همین رو ناامن کردن کردستان عراق ، به نفع جمهوری اسلامی ایران نیست بخصوص که بدانیم حکومتی مسئول در این منطقه حاکم است که مسئولیت پذیر است .امروز سیاست جمهوری اسلامی ایران در منطقه از دریچه خشونت قابل تحلیل نیست بلکه بنا به دلایل بالا بایستی گفت که منافع جمهوری اسلامی ایران تنها از طریق انجام بازیهای دمکراتیک سیاسی قابل توجیه است. نباید از یاد ببریم که ترویج این بازی قبل از همه به تثبیت امنیت در منطقه کمک می کندو امروز جمهوری اسلامی ایران از مشتریان پروپاقرص آن به شمار می رود.

در خاتمه باید گفت که سخنان یک عضو دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان عراق دلیل محکمی است بر این استراتژی جمهوری اسلامی ایران و ضروری است رسانه های کشور از کنار آن آسان نگذرند.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها