کد خبر: ۱۷۳۰۵۳
زمان انتشار: ۱۸:۱۴     ۱۹ مهر ۱۳۹۲
با دستور محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت اختصاص ارز مرجع به واردات روغن خام متوقف شده و از این پس، قرار است با افزایش ده درصدی قیمت روغن در بازار، تولیدکنندگان از ارز مبادلاتی برای واردات روغن خام استفاده کنند.

به گزارش 598 به نقل از خبرنگار مهر، محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت به تازگی دستوری برای حذف اختصاص ارز مرجع به واردات روغن خام صادر کرده که بر اساس آن، تولیدکنندگان روغن نیز توافق کرده اند که از این پس، از ارز مبادلاتی برای واردات روغن خام استفاده کرده و در مقابل، قیمت روغن نباتی را در بازار تا 10 درصد افزایش دهند، البته در شرایطی که متعهد شوند که تا پایان سال جاری، قیمت روغن دیگر افزایش پیدا نکند.

اختصاص ارز مبادلاتی در مقابل افزایش ده درصدی روغن

این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده است که تا پیش از این، 30 درصد از واردات روغن خام با ارز مبادلاتی و 70 درصد با ارز مرجع صورت می گرفت، این در حالی است که در دولت قبل نیز زمزمه های حذف اختصاص ارز مرجع به روغن نباتی مطرح شد؛ اما هیچگاه این تصمیم عملیاتی نشد.

در این میان بر اساس محاسبات انجام شده از سوی تولیدکنندگان روغن نباتی، قیمت تمام شده هر کیلوگرم روغن با ارز مرجع 2100 تومان و با ارز مبادلاتی 3300 تومان است؛ که در صورت حذف ارز مرجع و اختصاص ارز مبادلاتی به روغن خام و در واقع، تک نرخی شدن قیمت ارز برای واردات این کالا، روغن نباتی در بازار با 10 درصد افزایش عرضه خواهد شد.

شروط نعمت زاده برای افزایش قیمت روغن

البته این دستور نعمت زاده برای حذف اختصاص ارز مرجع به روغن نباتی با شرط و شروط هایی نیز برای تولیدکنندگان روغن همراه بوده است، به این معنا که با نوسانات قیمت جهانی روغن خام، تولیدکنندگان حق ندارند که تقاضای افزایش قیمت داشته باشند و این ده درصد  افزایش قیمتی که هم اکنون بر روی قیمت روغن در بازار صورت می گیرد، باید تا پایان سال قیمت را در بازار ثابت نگاه دارد و تولیدکنندگان حق افزایش قیمت نداشته باشند.

البته این نکته نیز به تولیدکنندگان اعلام شده است که چنانچه قیمت جهانی روغن خام بیش از 50 دلار افزایش یابد آنها می توانند تقاضای خود برای افزایش قیمت را ارایه دهند و اگر قیمت روغن خام در دنیا کاهش یابد، تولیدکنندگان موظف به کاهش قیمت هستند.

دامپینگ برخی تولیدکنندگان در بازار

در این میان برخی از تولیدکنندگان نیز با مراجعه به دولت، تقاضای این را داشته اند که روغن خام را از شرکت بازرگانی دولتی وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت کرده و در مقابل، قیمت را در بازار افزایش ندهند، که این موضوع مورد اعتراض برخی دیگر از تولیدکنندگان قرار گرفته است.

به باور آنها، تولیدکنندگانی که چنین پیشنهادی را مبنی بر عدم افزایش قیمت مطرح می کنند، سهم بالایی در بازار ندارند و بعد از گذشت زمان و با حذف رقبای خود از بازار که قیمت را ده درصد افزایش داده اند، مجدد قیمت را با نرخ های بالاتری به فروش خواهند رساند و به نوعی می خواهند هم اکنون دامپینگ کنند.

حال این تولیدکنندگان می گویند که وزیر صنعت، معدن و تجارت نباید اجازه دامپینگ در بازار را دهد چراکه در درازمدت به ضرر مردم تمام می شود و مردم باید کالا را گرانتر و تنها از یک برند انحصاری خرید کنند. البته برخی خبرها از وزارت صنعت، معدن و تجارت حکایت از آن دارد که وزیر صنعت، معدن و تجارت اجازه افزایش ده درصدی روغن را نداده است و تنها با اختصاص ارز مبادلاتی به روغن موافقت کرده است که این امر با اعتراض تولیدکنندگان مواجه بوده است و عملا به دامپینگ کمک می کند.

آمار تولید روغن و واردات روغن خام

بر اساس آمار اعلام شده از سوی شورای توزیع روغن نباتی، کل تولید روغن کشور در شش ماهه ابتدای سال جاری 681 میلیون و 151 هزار و 189 کیلو بوده است؛ همچنین بر اساس اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران، واردات روغن خام در 5 ماهه ابتدای سال جاری، 485 هزار و 628 تن به ارزش 543 میلیون و 577 هزار و 995 دلار بوده است.

همچنین در این مدت، 179 تن روغن ساخته شده به ارزش 280 هزار و 36 دلار وارد کشور شده است.

قیمت انواع روغن نباتی هم اکنون در بازار

هم اکنون یک بطری یک لیتری روغن مایع حدود 4050 تومان، یک بطری روغن مایع 2750 گرمی حدود 16200 تومان و یک حلب روغن جامد 4.5 کیلویی نیز 19 هزار و 100 تومان است که با احتساب ده درصد افزایش قیمت یک بطری یک لیتری روغن مایع 4500 تومان، یک بطری روغن مایع 2750 گرمی حدود 17 هزار و 400 تومان و یک حلب روغن جامد 4.5 کیلویی نیز 21 هزار تومان به فروش خواهد رسید.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها