کد خبر: ۱۷۰۲۳۸
زمان انتشار: ۱۴:۰۶     ۰۹ مهر ۱۳۹۲
وزیر خارجه ایران گفت: از اینکه آمریکا و دیگر اعضای گروه ۱+۵ بر حل و فصل سریع پرونده هسته‌ای تاکید دارند استقبال می‌کنیم.

به گزارش 598 به نقل از فارس، «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران در مصاحبه با المانیتور گفت؛ ایران باید به کنفرانس ژنو 2 و گفت‌وگوها درباره سوریه دعوت شود و آماده است در اجرای توافقنامه پیرامون مساله سلاح‌های شیمیایی سوریه کمک کند.

ظریف تاکید کرد که تهران برای پیگیری سریع پرونده هسته‌ای آمادگی کامل دارد.

وی افزود: من خوشحالم که آقای جان کری در برنامه 60 دقیقه گفت که او می‌تواند پرونده هسته‌ای ایران را در عرض 6 ماه حل و فصل کند.

ظریف همچنین گفت: هیچ کس بیشتر از من خوشحال نمی‌شود وقتی که آمریکا و دیگر اعضای گروه 3+3 اراده سیاسی لازم برای حل و فصل این موضوع طی یکی دو ماه آینده را داشته باشند.

وزیر خارجه ایران تاکید کرد؛ اگر ما موضوع هسته‌ای را به سرانجام برسانیم می‌توانیم به حل و فصل سایر موضوعات نیز بپردازیم.

وی به اهمیت روابط با روسیه و چین در استراتژی منطقه‌ای ایران تاکید کرد و توضیح داد که حضور آقای روحانی در نشست سازمان همکاری‌های شانگهای در بیشکک و دیدار وی با روسای جمهور روسیه و چین (ولادیمیر پوتین و شی جینپینگ) فضای مثبتی را ایجاد کرده بود.

ظریف افزود: روابط ما با چین و روسیه یک رقیب در برابر روابط ما با غرب نیست و تنها به ما امکان جهت گیری متنوع در روابطمان می‌دهد.

وی تاکید کرد که روابط ایران و روسیه در موضوع سوریه موثر بوده است.

ظریف در این زمینه گفت: شما نتایج مثبتی زیادی از این همکاری درباره سوریه مشاهده می‌کنید. همکاری ما موجب شد که از جنگ جلوگیری کنیم. این مهم از طریق تلاش‌های بازیگرانی مثل ایران و روسیه، و آمریکا و دیگر بازیگران حاصل شد و آماده است در روند اجرای توافقات آمریکا و روسیه برای از بین بردن سلاحهای شیمیایی سوریه همکاری و کمک کند.

بازیگران غیردولتی سوریه هم باید خلع سلاح شیمیایی شوند

ظریف گفت: ما اکنون به سمت اجرای کنوانسیون سلاحهای شیمیایی توسط سوریه حرکت می‌کنیم. این پروسه سخت است اما برای اینکه مطمئن شویم به سرعت و کامل اجرا شود ما به عنوان کشوری که در این فرایند حضور داشته آماده هستیم همکاری کنیم تا ذخایر شیمیایی سوریه تحت نظارت سازمان منع سلاحهای شیمیایی تخریب شود.

وی گفت: ما امیدواریم که بازیگران غیردولتی هم خلع سلاح شیمیایی شوند چرا که معتقدیم بازیگران غیردولتی نیز سلاح شیمیایی در اختیار دارند. ما باید مطمئن شویم که سوریه پایگاه بعدی تندروها نخواهد بود.

برای شرکت در کنفرانس ژنو 2 التماس نمی‌کنیم

وزیر خارجه ایران اضافه کرد؛ ایران آماده است در کنفرانس ژنو2 شرکت کند اگر از ما دعوت شود. ما التماس نمی کنیم که دعوت شویم. اگر از ما درخواست کنند ما می‌رویم بدون هیچ پیش شرطی و هیچ پیش شرطی را هم نمی‌پذیریم.

وی افزود: ایران در کنفرانس‌های بین‌المللی مانند کنفرانس بن درباره افغانستان در سال 2001 نقش مثبتی داشته است. تصور کنفرانس بن بدون ایران فاجعه بار بود.

ظریف در پاسخ با تعهدات ایران به بشار اسد رئیس جمهور سوریه گفت: ما از حاکمیت و اراده مردم سوریه حمایت می‌کنیم و انتخابات باید آینده سوریه را تعیین کند.

وی خواستار تشویق گفت‌وگوهای داخلی میان گروههای مختلف شد و با مداخله خارجی در این کشور مخالفت کرد.

اگر اراده لازم وجود داشته باشد در کمتر از یک سال به توافق می‌رسیم

وزیر خارجه ایران درباره پرونده هسته‌ای گفت: اگر اراده لازم وجود داشته باشد ما به دنبال گام‌های نهایی برای حل و فصل آن در طول یک سال یا شاید کمتر، همانطور که جان کری در برنامه 60 دقیقه گفت، هستیم.

پایان بازی یا گام نهایی برای ایران داشتن یک برنامه هسته‌ای صلح آمیز است با یک برنامه غنی سازی تحت توافقات بین‌المللی، پادمان‌ها، نظارت و همچنین برداشته شدن تحریم‌ها علیه ایران.

ظریف در این زمینه گفت: نیاز است که به سرعت گام‌هایی برای اعتماد سازی در روند مذاکرات برداشته شود. برای مثال ایران می‌تواند محدودیت‌های موقتی ازجمله بازرسی از تاسیسات غنی سازی را بپذیرد و در ازای آن بعضی از تحریم‌ها برداشته شود.

قطعنامه‌های سازمان ملل مشکل را حل نمی‌کنند

ظریف در پاسخ به سوالی درباره اینکه اگر خواسته شود طبق قطعنامه‌های سازمان ملل غنی سازی متوقف شود ایران چه واکنشی خواهد داشت گفت: ما درباره قطعنامه‌های سازمان ملل صحبت نمی‌کنیم ما درباره گامهایی که می‌توانیم برداریم تا به سمت جلو حرکت کنیم صحبت می‌کنیم.

وی تاکید کرد؛ اگر قطعنامه‌های سازمان ملل می‌توانستند موضوع را حل کنند تا حالا این موضوع حل شده بود.

ظریف گفت: ایران امروز یک کشور با اعتماد به نفس است و تحریم‌ها به زندگی مردم عادی آسیب می‌زند و تاثیری روی سیاست‌ها ندارد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها